krzysiek_1234 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Cześć. Wczoraj odkręciłem pokrywe dozownika oleju w mojej dt i okazało sie że linka była przecieta ;) , przecioł ją gość który sprzedawał mi dt 3 dni wcześniej. Na szczęście nie jeździłem.Ta linka jest dosyc dziwna ponieważ przy gazie jest pojedyńcza i pod bakiem jest taka kostka w której ta linka ciągnie 2 kolejne linki od przepustnicy i dozownika :P . Gdzie moge dostac taka linke . Na larssonie jest linka do DT od gazu ale nie jest napisane że idzie także do dozownika :bigrazz: . W garażu znalazłem jakąś linke ale będe musiał zacisnąć na niej taki wałeczek , czym to najlepiej zrobic i jak?Jak dobrze wyregulowac tą linke od dozownika ta aby też na wolnych obrotach dostawał olej ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 No motocykle z dozownikiem posiadają takie linki. Linka z manetki wychodzi jedna i poźniej ulega rozdwojeniu, jednym końcem do gaźnika a drugim do automatu do dozownika. Wiesz nie jestem pewien, ale w serwisie powinieneś dostać tylko linkę od tego trójnika do automatu od dozowania. Bo one tam są polączone jakimś plastikiem chyba. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarro Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 niestety musisz zakupic oryginalna linke do tego modelu w innym wypoadku dojdzie do zatarcia W jankach pod wa-wa jest zakład, ktory profesjonalnie dorobi Ci taka linke. Mi tez dorabiali i jestem bardzo zadowolony. Realizacja bardzo szybka lecz cena hmm srednia. Popatrz na allegro tam beda taniej. Jesli tam jej nie bedzie to zadzwon do tego warsztatu ale to tylko IMHO pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Ktora DT? 80 czy 125 i jaki rocznik? Edytowane 25 Maja 2006 przez d8-vid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 dt 80 lc2 94r. Ale coś mi się zdaje ze zrezygnuje z dozownika . Co o tym myślicie? Jaka ma byc proporcja w takiej dt? 1:50 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkarlx Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 do 80 lc2 i dt 50 r sa takie same linke mozesz kupic w www.kemot.pl lub dorobic ja dorabialem mialem dokladnei ten sam problem co ty za dorobienie zaplacilem 10 zl a nowa linka 35zl z tym ze to caly kaplet od rollgazu do gaznika i dozownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Mieszanka 1:50 oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Nie chce rozpoczynać nowego tematu więc pisze w tym, mam nadzieje że ktos mi odpowie :icon_twisted: Jak sprawdzić czy działa dozownik oleju w dt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Najlepiej zmienic rureczke która idzie od dozownika do gaźnika na przezroczystą. Wtedy widzisz ze jest tam olej. Jesli jest znaczy ze dozownik pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 A może tak: zrobie normalnie mieszanke i wleje do baku, a rurke prowadzącą od dozownika do gaźnika odczepie i pojeźdrze troszke a potem zobacze czy pociekł z niej olej. Co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 dobry pomysł ale potem mozesz miec pełno oleju na nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Nie chce rozpoczynać nowego tematu więc pisze w tym, mam nadzieje że ktos mi odpowie :icon_twisted: Jak sprawdzić czy działa dozownik oleju w dt? Sprawdzanie jest bardzo proste. Dozownik jest napędzany tą samą zębatką co obrotomierz. Dajesz sobie rurke przezroczystą od dozownika do gaźnika to po 1. Po 2 jeżeli masz linke od obrotomierza(zakładam ze masz) i jeżeli obrotomierz działa, pokazuje ładnie obroty to znaczy ze dozownik także się kręci. To czy jest w nim olej poznasz po zawartości tej przezroczystej rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morel Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 ja mam taką samą w RX tylko zastanawia mnie fest inna sprawa... czemu koleś ją przeciął?? zrezygnował z dozownika?? jeśli tak to sie zastanów czy nie lepiej przy tym zostać bo jak ktoś z czegoś rezygnuje to pewnie pa powody.... (mógł sie "zawieszać") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 No prawda. Dzis zrobiłem linke od tego dozownika i gdy dodaje gazu to loej kapie, czyli dozownik dozuje :) Ale nie odbija do końca (tak ma być aby dostawał olej także na wolnych obrotach?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 no pewnie że tak ma być a jak byś zostawił sprzęta na luzie bez dawania gazu to by ci oleju nie podawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi