>DANIEL< Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 WitamOstatnio zawoziłem moto na sprawdzenie i regulacje itp. Wiozłem je busem, ale teraz mam pytanie odnośnie czy motocykl moze lezeć na boku, przez całą drogę? Czy nic sie nie bedzie wylewać z gaznika? Bo ostatnio jak wiozłem to musiałem siedzieć i trzymać je, a to do konfortowych nie nalezy :) dodam że tyczy sie to motocykla enduro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Skoro zakłdasz temat w tym dziale to nie musiałes pisac ostatniego zdania.Jak zakrecisz kranik to wyleje sie tylko tyle co jest w gazniku. Czasem cieknie olej, czas płyb ze zbiorniczka wyrównawczego, mozliwosci jest wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Czyli raczej na stojaco przewozić ? Edytowane 21 Maja 2006 przez >DANIEL< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Czyli raczej na stojaco przewozić Hehe... Zawsze najlepiej jest na stojąco. Masz pewność że nic się nie stanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiorr Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Moją DT przewożono ok.60km na leżąco w busie i sie wylała benzyna tyle co z gaźnika :/ Lepiej moto na stojąco wozić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 a moja CZ tez na lezaca w czesciach w paczke 500 km jechala i zlozylem ja do kupy i odpalila bez problemu. Tylko musialem gazniczek przelac. Jak na lezaca to sie nic nie stanie, bo co. Chyba ze masz nieszczelnosci i z nich plyny wszystkie wyleca. Ale jak ich nie masz to jest ok i mozna smialo przewozic moto sie nic nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 JA swoje moto wiozlem na lezaco w przyczepce 500 kilometrow i wylalo sie tyle co z gaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-KTM Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 W sumie to obojetne czy na stojąco czy leżąco. Ja zawsze gdy wioze na lezaca to przed zaladunkiem na busa przechylam motor aby paliwo z gaznika sie wylalo i nie smierdzialo w busie. Potem na busie nie wyleje sie ani kropla z motoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 noi chyba trzeba miec malo paliwa w baku no nie, bo przecież jak sie wyleje poza korek to sie wylere wezykiem przelewowym???? dobrze mysle czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 nie bo w wezyku jest zaworek :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sidik Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Lepiej na stojaco bo masz pewnosc ze bedzie czysto, ale jak Cie nie rusza ze na lezaco sobie busa pobrudzisz to moto raczej tez nie ruszy:) Ale jak na stojaco dojedziesz do domu i zobaczysz ze cos wycieklo to nie wesolo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 nie bo w wezyku jest zaworek :) jaki zaworek?? Mi jak sie wyleje paliwo np jak tankuje z karnisterka to normalnie wycieka wezykiem przelewowym. A gdzie tan zawrek jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 W sumie to obojetne czy na stojąco czy leżąco. Ja zawsze gdy wioze na lezaca to przed zaladunkiem na busa przechylam motor aby paliwo z gaznika sie wylalo i nie smierdzialo w busie. Potem na busie nie wyleje sie ani kropla z motoru.A nie lepiej odpalic moto przy zamknietym kraniku.Paliwo sie wypali i nic nie bedzie cieklo z gaznika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegro Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 a jak wozicie w busach to one są przystosowane żeby przewozić towar. A jeżeli tak to musi być czymś zabezpieczony. Są takie pasy zabezpieczające w OBI czy CASTORAMIE niedrogie i zawsze można zabezpieczyć moto :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 ja raz przewozilem swoj motor- Honda Cr na lezaco ok. 60km i wycieklo mi sporo oleju(silnik szczelny).Ale tam idzie jakas rurka z pod silnika i ta rurka olej poszedl nie wiem co to jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi