personPILA Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) wister, skoro juz mozesz robic prawo jazdy to je rob, jazda jest na 100% wtedy o wiele przyjemniejsza, nie martwisz sie o kazdy radiowoz, taxi etc za nieposiadanie kategorii A masz 300 zł, jak bez prawka to 500 wlodi a ty jak 125 smigasz jak A1 od 16 lat hehe :icon_mrgreen: gdzie sie tu wychylasz :Dsam aniolkiem nie jestem.... Edytowane 21 Maja 2008 przez personPILA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 wister, skoro juz mozesz robic prawo jazdy to je rob, jazda jest na 100% wtedy o wiele przyjemniejsza, nie martwisz sie o kazdy radiowoz, taxi etc za nieposiadanie kategorii A masz 300 zł, jak bez prawka to 500wlodi a ty jak 125 smigasz jak A1 od 16 lat hehe :rolleyes: gdzie sie tu wychylasz :smile:sam aniolkiem nie jestem....Wiem, he he, jednak siedze na forum cicho, a nie tak jak kolega : (JEżDZE 4 LATA BEZ PRAWKA... DOPIERO 1 RAZ MNIE ZłAPALI BO KUMPLOWI ZACHCIAłO SIE PALIć GUME... ) PS. Co grozi osobie niepełnoletniej za jazde bez prawka? Ostatnio słyszałem że tylko 500zł, zero jakichkolwiek spraw sądowych itp. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Wiem, he he, jednak siedze na forum cicho, a nie tak jak kolegaCzyli przyganiał, kocioł garnkowi... :rolleyes: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 to samo co osobie pelnoletniej, czytaj 2 posty wyzej zalezy czy spowodujesz wypadek czy po prostu cie skontroluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Rozmawiałem z agentką ubezpieczeniową (więc osoba jest w temacie) o jej synu, który jadąc bez kat.A spowodował niegroźną stłuczkę.Upiekło mu się, bo na samochodzie powstała jedynie rysa, która kosztowała go 900 PLN + mandat.Większe szkody wyglądają tak :- mandat - sprawa oczywista,- całkowite pokrycie kosztów uszkodzeń pojazdu, który z własnej winy uszkodziliśmy, na podstawie szacunków rzeczoznawcy (bezdyskusyjnie),- jeśli powstała szkoda na zdrowiu (trwały uszczerbek) osób, które przebywały w tymże pojezdzie, płacenie dożywotniej renty z własnej kieszeni. O ile pierwszy punkt nie jest problemem, o tyle drugi i trzeci powinien przyprawić największych kozaków o ciarki. Bo niefajnie bedzie naprawiać komuś przerysowane i obite np. Maseratti 07r. , gdy rzeczoznawca oszacuje szkodę na 25 tyś PLN. Poza tym, punkt 3. dożywotni abonament za czyjeś zdrowie. Przemyślcie. Edytowane 23 Maja 2008 przez Ziggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gambler Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Ziggy dobrzem mowi ale konsekwencje zatrzymania bez kolizji maksymalna kara 500zl i 6 punktow karnych oczywiscie z kategorią (B)bo pytałem sie wczoraj policjanta ale jak sie bedzie dobrze gadalo to srednio wychodzi 200zl i 3 punkty karne interesuje mnie ta sprawa bo sam tak zamierzałem zrobic ale jednak chyba sie zapisze na to prawko nie chce mi sie patrzec na tych egzaminatorow znowu no ale chyba bede zmuszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 a jak sie podepne..... rozumiem jak cie złapią autem to nie ,,zapchasz'' go pod dom z wiadomych powodów......jednak jeśli złapią cie na moto to bezwzględnie zabierają na parking ?? z tego co sie orientuje motocyklista prowadzący motocykl jest traktowany jako pieszy porusza sie chodnikiem i nie potrzebuje żadnnych uprawnień żeby to moto pchać.... mojego kumpla jak na ts350 złapali to dostał 500(16 lat więc B nie mógł mieć A1 też nie miał) ale spuścili mu powietrze i na parking nie zabrali (moto miał dokumenty białe blachy przegląd OC ) jestem ciekaw czy litość policjantów czy tak jest...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Ludzie sprawa byla chyba z milion razy poruszana na forum.....prosze sobie poszukac: Taryfikator mandatów - III. Kierujący art. 94 § 1 Kierowanie pojazdem silnikowym lub tramwajem przez osobę nie mającą: 1) uprawnień do kierowania pojazdami art. 87 ust.1 500 zł 2) uprawnień wymaganych dla danego rodzaju pojazdu 300 zł Kierowanie bez uprawnień rowerem lub pojazdem zaprzęgowym art. 87 ust. 1 i ust. 3 pkt 1 100zł. art. 95 Kierowanie pojazdem przez osobę nieposiadającą przy sobie wymaganych dokumentów art.38 50zł za brak każdego z wymaganych dokumentów, nie więcej niż 250zł A jakie sa konsekwencje??Takie ze napewno nie bede cie lubil :) Pozdro :flesje: Edytowane 23 Maja 2008 przez Pozytywnie Zakrecony Wariat Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Większe szkody wyglądają tak :- mandat - sprawa oczywista,- całkowite pokrycie kosztów uszkodzeń pojazdu, który z własnej winy uszkodziliśmy, na podstawie szacunków rzeczoznawcy (bezdyskusyjnie),- jeśli powstała szkoda na zdrowiu (trwały uszczerbek) osób, które przebywały w tymże pojezdzie, płacenie dożywotniej renty z własnej kieszeni.Yeah, wreszcie nie musze sikać w gacie :smile:) 500zł można zawsze rozłożyć na 24 raty... A jak sprawa wygląda przy wypadku, gdy my nie jesteśmy winni? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 jakie 24 raty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 jakie 24 raty?Idziesz do banku, bierzesz pożyczke 500zł na 24 raty i tyle... Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) A jak sprawa wygląda przy wypadku, gdy my nie jesteśmy winni? jak juz pisalem, nikt ci za uszkodzenie twojego motoru nie zaplaci oraz placisz 500 za jazde bez pj Edytowane 23 Maja 2008 przez personPILA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 jak juz pisalem, nikt ci za uszkodzenie twojego motoru nie zaplaci oraz placisz 500 za jazde bez pjTo nie tak źle :buttrock:)A wtedy wina wychodzi na nas czy jak? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 przeczytaj jeszcze raz wszystkiewypowiedzi, jezeli ty zawiniesz to twoj ubezpieczyciel wyplaca ofierze za zniszczenie samochodu, a ty musisz to splacic ubezpieczycielowi, na dodatek jezeli ktos ucierpi to moze byc i renta do konca zycia, oprocz tego dostajesz 500 za brak pj i motor sam sobie odnawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 no po tych wszystkich postach to raczej po czekasz do wydania prawka A :D jak na razie to mozesz po okolicy po smigac :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi