pozdro600 Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Maniek,a co Ty mnie tak znakiem zapytania... ?? Przecież od początku było wiadomo,że jadę... :D Samochód,którym mykamy jest 7-osobowy :biggrin:.Przyczepka ma być na 3 motocykle na wszelki wypadek (tfu tfu....) A nocleg to najmniejszy problem ;)Ty mi lepiej powiedz jak jest z żarciem i prysznicem ;)7-osobowy?czyli moja kobita sie zmiesci???????????????niech wlasciciel furki najlepiej sie zglogi i potwierdzi.pozdro600 Edytowane 23 Maja 2006 przez pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodywital Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 UWAGA!!! Po przeczytaniu całego tematu piszę, co następuje. Wyjeżdżamy z Martą po cała ekipę. Samochód ze względu na bagaż zostaje ograniczony do 5 miejsc. W następnej kolejności zabieramy Mańka, Lobo, i Pozdro600. (i przyczepkę z moto) PS 1. Żony zostają w domach. PS 2. Następnym razem organizuje autokar. Sorki, myślałem o wszystkich, ale jest to fizycznie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 UWAGA!!! Po przeczytaniu całego tematu piszę, co następuje. Wyjeżdżamy z Martą po cała ekipę. Samochód ze względu na bagaż zostaje ograniczony do 5 miejsc. W następnej kolejności zabieramy Mańka, Lobo, i Pozdro600. (i przyczepkę z moto) PS 1. Żony zostają w domach. PS 2. Następnym razem organizuje autokar. Sorki, myślałem o wszystkich, ale jest to fizycznie niemożliwe. Zmieńmy tylko kolejność zabierania - ponieważ przyczepka będzie w okolicach Pozdro - czyli w okolicach ulicy marsa - jego weźcie pierwszego, potem lobo a ja na końcu - mam najbliżej do poznaniańki. Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 siemano!jestem juz prawie gotow - kupilem dzis trytytki i tasme MakGajwera:)jutro bede wiedzial co z przyczepka.pozdroP.S. ja i Gosia chcemy kimac w przyczepce wiec jakby co to prosze o nas pamietac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Zamówiłem dwie przyczepki 3 osobowe - są tam dwa łóżka - jedno 2 osobowe i jedno jedno. Ponieważ śpimy w śpiworach, więc damy radę :icon_razz: Cena za przyczepkę : 70 zł dowóz + 3 x 30 zł (trzy dni) czyli 160 zł - tj. 54 zł za osobę na trzy dni - chyba nieźle, co? Aha, jeśli ktoś ma przedłużacz (taki techniczny, dłuuugi ze 20-30 m) to dwa by się przydały. Co prawda gość od przyczepek powiedział że da przedłużacz, ale ostatnio było niełatwo. Pozdro, jak chcesz z kobitką, to drugie auto musisz mieć :bigrazz: Ale wtedy robi się miejsce, i jak Emil chcesz, to było by wtedy miejsce w samochodzie i na przyczepce :P Tylko ktoś by spał w samochodzie "technicznym"(jest duży, więc da radę) :) ufff, ale zrobiliśmy temat zlotowy... Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodywital Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Aha, jeśli ktoś ma przedłużacz (taki techniczny, dłuuugi ze 20-30 m) to dwa by się przydały. Mam dwa 20 metrowe, przypomnijcie mi to wrzucę przed wyjazdem do samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Pozdro, jak chcesz z kobitką, to drugie auto musisz mieć :D Ale wtedy robi się miejsce, i jak Emil chcesz, to było by wtedy miejsce w samochodzie i na przyczepce :icon_razz: Tylko ktoś by spał w samochodzie "technicznym"(jest duży, więc da radę) :biggrin: ufff, ale zrobiliśmy temat zlotowy...nie, spoko!juz dogadalem sie z Mlodym i Gosia jedzie samochodem z nami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoradzio Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Ktoś wie kiedy odbęda sie następne treningi Grandysów, bo aż mnie nosi żeby wkońcu pojechać na tor a teraz 3-4.06 niestety nie moge :biggrin: :bigrazz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 na stronie grandysow jest nastepny termin, bodajze ostatni weekend sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 juz sie nie moge doczekac.jutro robie gazniki z mechanikiem.....takie pytanko mam:skoro jedzie nas szescioro, a na przyczepce mamy sprzety moj, Lobo i pozniej Manka, to czy to oznacza ze Mlody i Marta nie beda smigac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santiblue Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Sorki za OT w tym temacie. Tez sie wybieram i bede wiozl moto na przyczepce, a z racji tego ze jeszcze tak nie podrozowalem mam pytanie. Jak najlepiej przypiac moto ( za co chwycic ) zeby nie zgubic po drodze i nie udzkodzic zlym montazem? Wyposazylem sie w solidne tasmy ale nie mam pomyslu na dobre zamocowanie moto ( przyczepka pod moto specjalnie bedzie z prowadnica i przednim oczkiem na kolo ) Edytowane 29 Maja 2006 przez Santiblue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Witam, Najbezpieczniej użyć trzy pasy - nie muszą być długie, ale ze 3 metry powinny mieć. Z przodu mocujesz dwoma pasami - za lagi nad półką - najlepiej dolną, tylko tak kombinuj, aby obiewki nie poobcierać. Łapiesz za lewą lagę jednym pasem, i za drugą lagę drugim. W ten sposób moto masz ustawione w pionie. Pamiętaj, że pasy mają moto ciągnąć na boki i do przodu - wtedy trzecim pasem łapiesz za tył - możesz jak masz miejsce za stelaż, albo za koło - trzeci pas ma "naciągać" motocykl do tyłu. Najlepiej za tylny stelarz pod siedzeniem - wtedy dodatkowo dociskasz moto. Pamiętaj, że pasy nasiągasz tak, aby moto jak najbardziej osiadło na amortyzatorach - wtedy amortyzatory pełnią funkcję "samoregulacji". Aha, upewnij się że nie masz luźnych półek :biggrin: bo możesz mieć niespodziankę... Dominik wie coś o tym na przykładzie mojego moto... ale ja to jestem farciarz i na strachu się kończyło:biggrin: Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodywital Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 takie pytanko mam:skoro jedzie nas szescioro, a na przyczepce mamy sprzety moj, Lobo i pozniej Manka, to czy to oznacza ze Mlody i Marta nie beda smigac??? jasne że będą, po :biggrin: :bigrazz: :wink: Witam, Najbezpieczniej użyć trzy pasy - nie muszą być długie, ale ze 3 metry powinny mieć. Z przodu mocujesz dwoma pasami - za lagi nad półką - najlepiej dolną, tylko tak kombinuj, aby obiewki nie poobcierać. Łapiesz za lewą lagę jednym pasem, i za drugą lagę drugim. ...............................................mam nadzieję że pomyśleliście wszyscy o tych pasach bo ja nic nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santiblue Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 a ja ciagle sie pier**** z gaznikami...wyczyszczone sa, powymieniane przewody wszystkie i uszczelki i ciagle lipa jak pracuje na wyzszych biegach pod obciazeniem...w srode przed wyjazdem czeka pracowita noc... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi