miclaw Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Witam!Mam problem.W promieniu 30 km odemnie nigdzie nie moge dostać syntetycznego oleju do mieszanki pytałem o takie oleje jak Motul 800 i Castrol r2.I mam pytanie czy np. syntetyczny olej do piły spalinowej będzie ok ?? Bo piła kręci sie do ponad 14 tyś obr/min a CZ do 12 tyś obr/min.I dlaczego ceny olejów do Motocykli są sporo wyższe niż do pił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Te oleje do pił są bardzo dobre to crossow i wiele ludzi ich uzywa. Ja ci polecam lac stihla albo husqwvarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 No jak nie masz gdzie takiego oleju dostac to wlej shtila;) Pare osob na tym smigalo, i nic sie nie dzialo silnikowi. A gdzie kupujesz ten olej?? Na stacjach beznzynowych?? Bo ja u dealera Stihl i Viking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Ja akurat nie jezdze na stihlach tylko na orlenie 2t(olej do kitu nie polecam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 U mnie R2 jest dostępny tylko w jednym sklepie i to na stacji benzynowej :D , ale jak najpierw pytałem w innym to bez problemu można zamówić. Co do oleju do pił - to są full syntetyki, ale o ile wiem ma wejść czy już nawet weszła jakas ustawa czy coś, że będą one bardziej ekologiczne (kosztem trwałości silnika), ponieważ spaliny mają bliski kontakt z człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Wlasnie jezeli oleje do pil sa pelnymi syntetykami i pily na tym chodza i nie maja nagaru to nie ma sensu przeplacac za R2 bo ma bardzo podobne parametry jak stihl. R2 u mnie 42 zl kosztuje a stihl 25, wiec jest roznica;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Czyli będę lał husqvarnowski :D A co powiecie o oleju mineralnym :D co to w ogóle jest :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 jak ktos chce tanio ganiac to polecam midlanda ok 10-12 zl za 0.6l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 on jest syntetyczny ?? wcale nie tani 12 zł 0,6 litra a husqvarny 25 zł 1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 syntetyk u mnie kosztuje 12 zl 0.6l a niektorzy mowili ze u nich ok 10 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 midland ma takie same wlasciwosci jak castrole motule stihle itd, ja kupuje za 10zł w agmocie, wiec wychodzi 2,4L za 40zł, według mnie sie opłaca :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoki Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 stosował z Was ktoś Shell Advance Ultra Full Syntetic 2T?? na stacji kosztuje 49 zł. czy wraz z ceną idzie jakość? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi