Skocz do zawartości

Używany układ napędowy

Rekomendowane odpowiedzi

łańcuch - did'a zębatki - nie wiem, ok. 5000km z innej hondy nsr (na części) cena 100zł

przecież łańcuch i zębatki docierają się do siebie, a tu jest komplet

więc DLACZEGO NIE? - kolega mi odradzał ten zakup :icon_twisted:

A zadam ci takie pytanie: olej i filtry też lejesz i zakładasz używane bo taniej?

olej - nie, bo to jak strawione jedzenie :D ale filtr W DOBRYM STANIE zamiast takiego który w ogóle nie spełnia już swojej roli - czemu nie? :D

chodzi mi o jakieś techniczne przeciwwskazania dla montarzu używanego ukł. napęd.

chodzi mi o jakieś techniczne przeciwwskazania dla montarzu używanego ukł. napęd.

Ja nie widze przeciwskazań. Zbadaj dokładnie stan tego używanego uk. napędowego, porównaj jego cenę z nowym, możesz sie jeszcze troszkę potargować - i jeśli wyjdzie na to że się opłaca to kupić i zamontować. :D

Mi kiedyś klient przywiózł używany łańcuch i kazał zamontować. Stary był wyciągnięty nierówno jak sk****. "Nowy" był wyciągnięty nierówno jak sk****. Morału nię będę pisał. Rób jak chcesz, ale nikt tutaj na forum Ci nie odpowie czy było warto. Sam sie przekonasz za swoje pieniądze :-).

Ja nie stosuję używanych:

- łańcuchów

- innych podobnych spraw nie dających się w 100% sprawdzić przed zamontowaniem do motocykla.

- opon (słono kosztują, ale polecam NOWE)

- prezerwatyw (to już prywatnie :-))

Tak na serio - 100 zł to nie dużo, 5000 km też. Spróbuj, ale na własną odpowiedzialność, moje zdanie już znasz.

Pawel

• Administrator

Podpisuję się pod Pawłem. Jeśli zestaw rzeczywiście jest zestawem, nie skatowanym, smarowanym po deszczu itd, i ma te 5000 a nie 15.000 km to można zaryzykować. Twoja w końcu stówka.

pzdr