Plakatufka Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Witam! Mam pytanie. Czy są kaski , które nie huczą podczas jazdy np: Schuberth C2, czy Schuberth S1. Czytałem o nich ,że ten pierwszy to 86 db przy 100 km/h, a drugi 85 db przy setce. Co o nich sądzicie? Acha i jeszcze jedno. bardzo proszę o opinie z jazdy w kaskach, a nie bezprzerwy rozwodzicie się na temat zatyczek do uszu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 To zależy w jakim kasku bo w np. Airohu Tiger huczy strasznie i wieje mocno, Natomiast w SHOEI-u nie wieje prawie wcale i jest bardzo dobrze wyciszony no ale to kosztuje :wink: Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 true shoei nic nie chuczy i niewieje pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMax997 Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Ja nie mam problemów, orzeszek mam cichutki. To twarz mam mało aerodynamiczną i mi huczy :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 na razie nawinalem cale 30! km - pierwsza jazda po edbraniu prawka, kask mam otwarty(nie dorobilem sie jeszcze swojego wlasnego) i tak huczalo (przy max 100) ze ojej, moto nie slyszalem!!! dobra rada: kask integralny po pierwsze (jak najmniej zbajerzony - mniej zawirowan sie tworzy), po drugie stopery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Może i Shoei nie huczy, ale ja się w nim czuję, jakby ktoś złośliwy wkęcił mi poliki w imadło!! Trzeba by dorwać gdzieś SHuberth'a C2. Może będzie cichszy od Concepta (który i tak jest sporo cichszy od Caberga104). Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi