dzikipizmak Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Czy ktoś wie coś o tych materiałach - czy się na crashpady nadają(chodzi mi o to czy nie zamiękie) ???http://www.allegro.pl/item99961774_walec_g...y_za_6_00_.html http://www.allegro.pl/item99843001_tworzyw..._spozywczy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 teflon to raczej taki dlikatny jest i lekki ?????????????????????????????????????????????????????? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 walec grafitowo-teflonowy nadaje się idealnie :icon_mrgreen: materiał nie powinien być za twardy, bo wtedy ma słabą udarność i potrafi odpęknąć od mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Maja 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 marccc z forum zrobił crash-pady do mojej Duki chyba właśnie z tego grafito-teflonu. To chyba idealny materiał na pady. Musiałby się marccc wypowiedzieć. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 teflon to raczej taki dlikatny jest i lekki ?????????????????????????????????????????????????????? raczej nie jest taki miękki. Mam kawałek teflonowy (prostokąt 7x7x30 cm) i jest normalnie jak kamień - wygląda jak plastik ale jest naprawe twardy. Tez zamierzam sobie zrobić z tego pady- tylko trzeba zagadac z tokarzem. Ta pierwsza aukcja jest do bani bo pady 7x3 to troszke małe chyba. Ta druga Aukcja to spoko raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikipizmak Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Ja bym ten wałek 70 X 32 skrócił na 50 x 32 i by nic nie trzeba toczyć tylko w środku dwa otwory wywierić Edytowane 4 Maja 2006 przez dzikipizmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 w sumie spoko, ale zalezy gdzie masz dostęp do ramy albo jak go przymocujesz, bo np u mnie 7 cm to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Hej ,ja mam u siebie crashpady z białego teflonu i po ostatniej glebie nic sie powazniego nie stało teflon się zarysywał nawet śruba się nie zgięła polecam biały teflon ,grafitowy ma tylko dodatek grafitu ponieważ wykonuje się z niego tuleje samosmarujące , a crashpadów nie ma po co smarować :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 To nie miałeś szlifa tylko przewrotke. U mnie około 1/3 się scieło, ale moto całe :icon_mrgreen: Zamiast teflonu z powodzeniem można stosować eartlon (chyba tak to sie pisze) tylko nie wiem co cenowo lepiej wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 ładny mi szlif z 80km/h :icon_twisted: , fakać ile sie scieło wazne ze dla motorków nic nie jest , teflon jest stosunkowo drogi ale nie droższy niż pęknięta pokrywa silnika czy owiewki,tak więc Panowie inwestować w takie coś jak komuś zależy na maszynce ;) dodam że po wytoczeniu pada pomalowałem go w kolor motocykla sprayem i git wygląda :) .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 a ja mam zrobione z TECAMIT'u, dostępny jest w róznych kolorach i cenach:np: czarny metrowy wałek przy fi 40mm kosztuje niecałe 55pln, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 ja mialem kiedys z laminatu ja :icon_twisted: k mi sie kiedys moto na postoju przewrocilo i upadlo na maly kamyk to sie w tym miejscu laminat wykruszyl Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 a ja mam zrobione z TECAMIT'u, dostępny jest w róznych kolorach i cenach:np: czarny metrowy wałek przy fi 40mm kosztuje niecałe 55pln, pzdr Mas namiary gdzie to kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 a ja mam zrobione z TECAMIT'u, dostępny jest w róznych kolorach i cenach:np: czarny metrowy wałek przy fi 40mm kosztuje niecałe 55pln, pzdr zapodaj fotke jak to zrobiłes i jak to wygląda. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 zakupione we Wrocku na Krakowskiej 180, tel: 071 3416978, fotek nie mam treaz, moge zrobić ,ale to przeca żadna filozofia :icon_twisted: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi