Ajko Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Panoooowie, coście się tak na tego drag stara uwzięli :D .Ja mojego ujeżdzam czwarty sezon i jakoś mi ta jego moc cherlawa wystarcza a wzrostu jestem słusznego i swoje ważę.To ,że katamarany wyprzedzają to raczej normalne przy tego typu motocyklach i nie o prędkości jakieś kosmiczne tu chodzi.Podejrzewam, że przy większych pojemnościach wiatr również chce z siodła wysadzić powyżej 120 km/h.Kilka koników więcej faktycznie by się przydało ale po to żeby bezpieczniej wyprzedzać a nie za......ać 180 km/h.Stara baba w tico........ a jak chce to niech wyprzedza , tylko czy to dla niej bezpieczne :D Poza tym pokażcie mi drogi ,oprócz pseudo autostrad , po których można chopperem bezpiecznie powyżej setki jechać.Co do intruza 800 , super moto tylko dlaczego siedząc na nim miałem uszy między kolanami.A jako że kolega ciut wyższy ode mnie podejrzewam że i jemu zbyt wygodnie nie będzie i spacerówki niewiele tu pomogą.Ot ,takie moje zdanie w tym temacie :D pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 drag jest napewno fajny zalezy od wymagan ma wal i w tej niskiej klasie pojemnosciowej :D ma to wielki atut bo jak wiemy vn 800 lancuch, teraz 900 ma pas, shadow byl z lancuchem dopiero od paru lat ma wal itd wiec jezeli ktos chce kupic moto uzywane starsze ciutke to czemu niejednak 40KM to rzeczywiscie do wyprzedzania troche malo a zeby juz mial ta moc to trzeba mu odkrecic co jednak powoduje zwiekszenie obrotow i dzwiek juz nie jest fajny bo to 650 i jednak fajny odglos ma na niskich jak kazdy a on na niskich ma tej mocy malo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis76 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Nie wiem jak vn800 ale intruz vs 800 ma kardan a nie łańcuch, a co do tego co napisał Ajko o nogach pomiędzy uszami to się nie zgodzę - w moim intruzie mam wysunięty podnóżki i jest super wygodnie, a mały nie jestem (183 cm). Osobiście polecam intruza bo to naprawdę miła maszyna, ale oczywiście wszystko jest kwestią gustu :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Witam Panowie, uwazam, ze zbyt pochopnie kopiecie w kat tego poczciwego draga 650 :biggrin: Jezdzilem 5 sezonikow i bylo spoko, ale i owszem,w przypadku kolegi tpalacz'a, bedzie za maly. A z tymi babciami w tikusiach, to lekka przesada. 650-tka spokojnie mozna w trasie smigac 130-140 i powtarzam jeszcze raz (bo juz gdzies na forum o tym pisalem) , ze w duzej mierze sprawne smiganie - wyprzedzanie - przyspieszanie , zalezy tez i od techniki jazdy. PsPodzielam zdanie kolegi Ajko odnosnie tych uszy :icon_exclaim:)) Faktycznie, intruz to taka koza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpalasz Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Jestem serdecznie zobowiązany za tak rzeczową dyskusję. Dała mi ona wiele do myślenia - tym bardziej że usłyszałme wiele konkretnych za i przeciw.Oczywiście decyzja i tak jest moja - ale będe musiał teraz wziąc dodatkowe argumenty przytoczone w tej dyskusji. Czy moze ci mi odpowiedzieć czy trudno założyc spacerówki do intrudera i jak się to robi - to tak na przyszłośc. Dzięki z góry i czekam na kolejne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 witaj. bez problemu znajdziesz akcesoria [w tym spacerowki] do intruza .wybor jest zajekuzwabisty[czy jakos tak :) ]montaz tychze akcesorii jest bezproblemowy.naprawde warto :wink: Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 bibelotow jest sporohttp://www.moto-akcesoria.pl/ tutaj mozesz poszukac sa gmole itd pozatym allegro i kazdy sklep czy tez katalogi loisa itd dodatkow tam dostatek :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek693 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 A ja jesem tzw. świerzak i mam problem z wyborem motocykla. Podoba mi się Drag 1100 i Suzuki Intruder. Z obydwoma dam sobie radę jeśli chodzi o wagę. Proszę tylko o opinię kolegów, która maszyna jest lepsza?? :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Podoba mi się Drag 1100 i Suzuki Intruder. primo: wyszukiwarka po prawej u góry, wpisujesz "pierwszy" i czytasz. długo i ze zrozumieniem secundo: intruder który? 600, 750, 800, 1400, 1800? mnie też się podoba - zgadnij którego miałem na myśli tertio: waga nie jest największym problemem... quarto: teraz wróć do pierwszego pkt. jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Wracając do pierwszego pytania, moim zdaniem ani jeden ani drugi. Intruz jest malutki, faktycznie będziesz na nim wyglądał jak na kozie, DS z kolei trochę mało mocy, szcególnie w długiej trasie, z plecaczkiem i bagażem, na dokładkę z szybszymi towarzyszami podróży będzie się mocno męczył. Ja bym sugerował DS 1100 lub VTX 1300, motocykle zdecydowanie większe i mocniejsze, DS czysta klasyka, niski moment obrotowy pozwala na bezstresowe wyprzedzanie nawet na więszkszych prędkościach (jak dla cruisera) VTX podobnie, trochę mocniejszy i szybszy, ale już bez tej "duszy" co DS. Różnice w cenie pomiędzy do a powyżej litra nie są aż tak duże a pozwlają uniknąć dylematu po sezonie, że jednak brakuje mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traveller Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Cześć, nie chcę zakładać nowego tematu więc, jeśli pozwolicie, podłączę się do tego. Czytałem wszystkie posty i z tego co widzę zasadniczo głosy w sprawie wyboru motocykla rozkładają się 50:50. Mnie osobiście nie podoba się Intruder i tu pojawia się moje pytanie: co byście polecili na pierwszego chopa Dragstara 650 czy Hondę Shadow 600?? Najchętniej kupiłbym Speedstera 883, ale z tego co widzę na aukcjach internetowych ciężko trafić atrakcyjną cenowo ofertę, a poza tym dużo słyszałem o awaryjności i przeroście formy nad treścią HD. Pozdrawiam S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 co byście polecili na pierwszego chopa Dragstara 650 czy Hondę Shadow 600?? tego, którego uda Ci się kupić w lepszym stanie technicznym jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traveller Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 I poza tym żadnej różnicy?? Pomijam kwestię gustu oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Cześć, nie chcę zakładać nowego tematu więc, jeśli pozwolicie, podłączę się do tego. Czytałem wszystkie posty i z tego co widzę zasadniczo głosy w sprawie wyboru motocykla rozkładają się 50:50. Mnie osobiście nie podoba się Intruder i tu pojawia się moje pytanie: co byście polecili na pierwszego chopa Dragstara 650 czy Hondę Shadow 600?? Najchętniej kupiłbym Speedstera 883, ale z tego co widzę na aukcjach internetowych ciężko trafić atrakcyjną cenowo ofertę, a poza tym dużo słyszałem o awaryjności i przeroście formy nad treścią HD. Pozdrawiam S. Na pierwszego to VT600 będzie wystarczający. Apropos DragStar-a 650 ,to gnojki na pierdzących kiblach łykali mnie spod świateł jak jechalem na tej toczykupie. BRAĆ INTRUZA! Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traveller Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Na pierwszego to VT600 będzie wystarczający. To tam jest w ogóle jakaś różnica w mocy? :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi