rafal.grom Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Witam!niedawno kupiłem kpl klocków do swojej Cagivy W8 w sklepie www.olekmotocykle.pl gdzie model klocków zasugerowała mi tamtejsza wyszukiwarka. Klocki przyszły w ciągu 2 dni i okazało się że nie pasują do mojego moto. :D najgorsze jest to że są za szerokie i nie mieszczą się w zacisku. Moje pytanie jest następujące: czy moge je zeszlifować na szlifierce czy to w ogóle jakiś poroniony pomysł? :) ? Dla pewności dodam że nie chodzi o szlifowanie z grubości tylko z szerokosci jak wspomniałem wcześniej. Chodzi o jakieś 5mm po 2,5 na strone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 mam takie lamerskie pytanie, sprawdzales czy tloczki masz schowane :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ale jak nie pasują? Rozepchałeś tłoczki i nie wchodzą nadal? Może masz zapieczone tłoczki, albo coś. Co zaś do pytania - szlifować to można płtyki ceramiczne, a nie klocki. Jeśli sprzedali Ci zły model klocków, to wymień na nowe i zapomnij o rzeźbieniu w gównie, to żadna sztuka i żadna oszczędność. pzdr Dla pewności dodam że nie chodzi o szlifowanie z grubości tylko z szerokosci jak wspomniałem wcześniej. Chodzi o jakieś 5mm po 2,5 na strone. Aha... \No to masz złe klocki, zapomnij o szlifowaniu, musisz je wymienić. Najlepiej zamów osobiście a wyszukiwarki wywal do śmietnika. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal.grom Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 dzieki za odp. uważałem ten sklep za choć troche profesionalny. oferują ten model klocków do zadziwiająco dużej ilości motocykli. a wszystko przez pośpiech w innym sklepie dobre klocki dostać można nawet taniej. jedno wielkie rozczarowanie. jeszcze pewnie mi każa na własny koszt wysłać. ale mnie to wk****a. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Nic nie kombinuj lepiej! musisz odesłać. Wiesz że bez hamulców(albo z niesprawnymi) daleko nie zajedziesz albo innaczej z zatrzymaniem bedzie gorzej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal.grom Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Dzwoniłem dzisiaj do OlekMotocykle i staneło na tym że mam im wysłać klocki które przysłali i stare na wzór a wtedy przyślą odpowiednie. Mam nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Witam!niedawno kupiłem kpl klocków do swojej Cagivy W8 w sklepie www.olekmotocykle.pl gdzie model klocków zasugerowała mi tamtejsza wyszukiwarka. Klocki przyszły w ciągu 2 dni i okazało się że nie pasują do mojego moto. :flesje: najgorsze jest to że są za szerokie i nie mieszczą się w zacisku. Moje pytanie jest następujące: czy moge je zeszlifować na szlifierce czy to w ogóle jakiś poroniony pomysł? ;) ? Dla pewności dodam że nie chodzi o szlifowanie z grubości tylko z szerokosci jak wspomniałem wcześniej. Chodzi o jakieś 5mm po 2,5 na strone. chodzi ci o szlifowanie klockow po bokach a nie materialu ciernego jesli tak to nie mozesz ich wymienic??? a szlifowanie to sobie odpusc bo to niepowazne nie dopasujesz blach do obudowy zacisku chyba ze po bokach wystaje tez material cierny i to on sie nie miesci Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal.grom Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Dzieki za posta. Klocki już wysłałem na wymiane. Nie było wiekszych problemów. Tylko teraz te świetą i się wszystko wydłuży. POzdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 mam takie lamerskie pytanie, sprawdzales czy tloczki masz schowane ;) :flesje: mialem zadac to samo pytanie. 5mm na dwa klocki to duzo i niesadze zeby jakikolwiek motocykl byl wyposazony w klocki o gruboci materialu sciernego jednego cm`tra:P pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi