Skocz do zawartości

Jazda za ciężarówką może być całkiem niebezpieczna.

01kriters
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tutaj nawet zbroja sredniowiecznego rycerza by nie pomogla :( .. kombi pomoze conajwyzej podczas slizgu.. mieli szczescie w nieszczesciu... siet.. ale na drugi dzien bolalo ich ... uwazajcie zwlaszcza na nieoswietlone furmanki :buttrock: gdy zapada zmierzch.. raz o malo sie nie naciolem.. pozdro!

juz więcej nie oglądam takich filmików bo później na moto nie wsiąde!!!!

w sumie po takim filmie to ani na moto ani do auta. Przecież nawet gdyby jechali autem to mogłoby byc nawet gorzej - tzn. jeden trup bez głowy....

Słyszałem o przypadku kiedy auto uderzyło w metalowy słupek w ziemi (chyba od płotu) tak że ten zgiął się w stronę kierowcy - a ten uderzył w niego głową - na tyle mocno że zmarł.....

dowcip mi się przypomniał:

jedzie gosciu furmanką, patrzy a tu mija go motocyklista bez głowy...

po chwili drugi i trzeci... krzyczy więc do małżowiny swej szanownej:

-staraaa! przełóż kosę wyżej!!

(stary jak ten o wróbelku,ale na temat)... wciąż jestem pod wrazeniem...

Ufff Poprosze o ostrzezenia do takich filmow.... Troszke slabo mi się zrobilo...

A swoja droga mój wujek miał podobna sytuacje. Dzialo się to jakies 20 lat temu. Był kierwca w PKS-ie. Któregos dnia, gdy jechal zaladowanym autobusem z naprzeciwka wylonil mu się samochod ciezarowy z wystajaca z boku rura. Niestety zakonczylo się to tragicznie gdyz rura przebila mu serce. Na szczescie znalazlo się kilku zdrowo myslacych pasazerow, którym udalo się wyprowadzic autobus i wyhamowac gdzies na poboczu. Wujka co prawda nie pamietam ale widzialam relacje w jednym z odcinkow „zwyczajni niezwyczajni”.

Kiedyś widziałem w prasie motoryzacyjnej zdjęcie samochodu nadzianego na pień drzewa od lewej przedniej lampy do prawej tylnej. :)

Sytuacja ta miała miejsce chyba w niemczech

Wszystko sie może zdażyć a sezon na roboty polowe rusza, traktory, kombajny...

powoli to pół biedy- jak jedzie 20-30 to teoretycznie łatwo wyprzedzić...

praktycznie- cholernie ciężko, bo buraki (tak nazwę kolesia którego wyprzedzałem tydzien temu) nie zawsze kumają gabaryty tego co mają przyczepione do tyłka- wystaje po ponad metrze z kazdej strony traktora a koles wali środkiem...

...tymczasem drogi po wsiach szerokością nie grzeszą...

na TVN turbo leci program od jakiegoś czasu- cośtam z brytyjską policją... w jednym odcinku było zderzenie motocykla z traktorem. kierujący motocyklem ostro hamował , i odbił się 'tylko' od koła traktorka... koleś miał pecha - jego głowa w kasku dostała się przy uderzeniu między koło a błotnik... to go zabiło...obrazenia moto powstały głównie od szlifu...na traktorze prawie brak śladu... ech.