Gość Zbycho Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) witam wszystkich, niedawno pozbyłem się mojego fireblade i plan był taki, że póki co nie kupuję sprzęta, lecz długo nie wytrzymałem i już nieśmiało przeglądam ogłoszenia. Wybór padł na 2 motocykle fazer 1000, zrx 1200s. narazie jestem w dużej rosterce , co do awaryjności to nigdy nie wiadomo jak to będzie, jednak zastanawiają mnie rozbieżne opinie na temat zapotrzebowania ZRXa na paliwo :-) osoby z którymi rozmawiałem telefoniccznie posiadające na sprzedaż takowy , twierdzą,że ciężko zejśc ze spalaniem poniżej 7 - 7,5 z powyższych postów wynika co innego. wpisy kolegi "Zbycha" na ten temat są wprawdzie sprzed 6 lat ale może zechciał by się jeszcze raz wypowiedzieć jak mu się uzytkuje bądź uzytkowało ZRXaZużycie paliwa od 5,3 do >11L.Pierwsze, przy lajtowej jeździe do 130km/h. Drugie wyszło mi na otwarciu A2. Manetka na maxa czyli 220-250km/h i silny wiatr z przodu.Po jeździe powyżej 200 warto spojrzeć na olej. Nie przekraczając 150 można w zasadzie bez dolewki od ściany do ściany, czyli od przeglądu do przeglądu ... Użytkuję dalej, niestety; http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/160844-napic-sie-tokaju-27042013/ koniec tematu ...Tak czy owak, nie sprzedaję. Za te pieniądze nic lepszego nie dostanę. Poza tym, Kawa jest jak stare, wygodne buty ... Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ważne, że jesteś cały. Pytanie troche z innej beczki, porównywał ktoś kiedyś zrx1100/1200 do dużego horneta cb 900 ? Moc i sposób jej oddawania mnie interesuje. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoperła Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 witamdziękuję bardzo wszystkim za zainteresowanie tematem i za odpowiedzi.Póki co, garaż wciąż pusty w oczekiwaniu na nowego mieszkańca. Ważne, że jesteś cały. Pytanie troche z innej beczki, porównywał ktoś kiedyś zrx1100/1200 do dużego horneta cb 900 ? Moc i sposób jej oddawania mnie interesuje. pzdr. jeśli się nie myle to mocy i momentu obrotowego ma więcej zrx, ale biorąc pod uwagę to że hornet jest: lżejszy o jakies prawie 50kg, jest na wtrysku i ma 6-cio stopniową skrzynię to pewnie zbiera się żwawo. tylko tak ogólnie patrząc na horneta wygląda trochę nudno ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 To, ze maszyna ma wtrysk i 6 biegow wcale nie powieksza jej dynamiki ;) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Dokładnie, dlatego myślałem że wypowie się ktoś z własnego dośiwadczenia, ale coś czuje, że to jest nie mozliwe. Hornetów 900 nie za dużo, a zrx-ów sporo mniej. Zbychu, ile masz już przebiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Dokładnie, dlatego myślałem że wypowie się ktoś z własnego dośiwadczenia, ale coś czuje, że to jest nie mozliwe. Hornetów 900 nie za dużo, a zrx-ów sporo mniej. Zbychu, ile masz już przebiegu ?61 lat :laugh: :icon_razz: A Kawa raptem 82tys.km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Toż to dopiero rozgrzewka :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi