widget Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mój tata ma 60% zniżki. Czy jeśli mój tata będzie właścicielem, a ja współwłaścicielem pojazdu to nie będą przysługiwać żadne podwyżki (jest takie coś, że gdy się ma poniżej 25 lat jest +30%) i będzie zniżka 60%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 W takim przypadku wybiera sie jednego ze współwłaścicieli i wg niego wylicza sie składke z uwzględnieniem pzysługujących mu zniżek oraz zwyżek :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ja tak mam zrobione też na tatę jest ubezpieczenie i zniżki są bez żadnych zwyżek że ja mam poniżej 25 lat...a potem będę miał ciągłaść ubezpieczenia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ryzyko jest tylko takie, ze tata moze sie wkurzyc jak mu znizki przepadna bo cos naskrobiecie ;-) Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamesko Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Ja też byłem wpisywany jako współwłaściciel pojazdu (samochodu) z racji tego, że nie miałem zniżek i po to żeby "leciały" mi lata w ubezpieczeniu, ale za każdym razem byłem pytany czy jestem również użytkownikiem pojazdu- wtedy zniżka 60% była pomniejszana o zwyżkę za wiek. Jak się nie przyznasz to w razie kolizji z Twoim udziałem moga zacząć się poważne kłopoty z ubezpieczycielem. W przypadku moto to chyba nie działa, bo ja już jestem na tyle stary;) że nie mam zwyżek, ale współwłaścicielem motocykla jest mój młodszy brat, który nawet nie posiada prawka i nikt nie pytał czy jest użytkownikiem... chyba, że brali Jego prawo jazdy, co mogło mi umknąć:/ W każdym bądź razie lepiej mówić prawdę, bo jak przychodzi do oddawania pieniędzy to zawsze jest problem jak nie z jednym to z drugim. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 jeśli mój tata będzie właścicielem, a ja współwłaścicielem pojazdu to nie będą przysługiwać żadne podwyżki (jest takie coś, że gdy się ma poniżej 25 lat jest +30%) i będzie zniżka 60%?bedzie wzwyżka Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widget Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ja tak mam zrobione też na tatę jest ubezpieczenie i zniżki są bez żadnych zwyżek że ja mam poniżej 25 lat...a potem będę miał ciągłaść ubezpieczenia bedzie wzwyżka to jak to jest naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 ja jestem wspolwlascicielem,.... i jak placilem OC to pani najpierw wyliczyla skladki dla mnie... (jakies 130% normalnych skladek) a puzniej odliczyla znizki ojca....(60% za staż i bezszkodowa jazde oraz 10% znizka z racji zawodu ojca ) i wszlo mi dokladnie 49 PLN w PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 to jak to jest naprawdę? -> wzwyzki z racji wieku nie będzie a znizki Twojego taty bedą obowiązywać - jestem tego pewna bo przechodziłam to 2 tyg temu ubezpieczając swoje 2OO --> dodatkowo Twój tata nie musi być współwłaścicielem/właścicielem pojazdu -> Ty możesz być jedynym właścicielem a Twój tata może być wpisany jako użytkownik w dowodzie rejestracyjnym (potwierdzone notarialnie użyczenie pojazdu -koszt 24 zł) i wtedy też masz znizki i nie ma wzwyzki pozdrawiam, Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 to jak to jest naprawdę? Co firma ubezp. to inny obyczaj. Nie wiem jak to jest PZU, ale tam jest najtaniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 I to działa na wszystkie pojazdy? Mam przyczepę campingową i OC to jakieś krocie. Czy jeżeli teraz dopisze się, jako współwłaściciel to zniżki mi będą leciały, a płacić będziemy ojca 40%?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi