Arcer Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Przeglądam sobie aukcje i ogłoszenia i widze, że większość z nich to w gruncie rzeczy stek bzdur, kłamstw i oszustw. Jak niektórzy próbują oszukać potencjalnych nabywców, to przechodzi czasami ludzkie pojęcie. Na pewno też nieraz spotkaliście sie z takimi zdaniami, które przyparawiają o zawrót głowy. Pomijając zatajanie wypadkowej przeszłości motocykli (dotyczy to głównie tych powyżej 250 ccm), niektóre triki śmierdzą na odległość. Zapraszam do opisywania tutaj tych najbardziej bezczelnych :-P. Może ja zacznę: Na pierwszy ogień:http://www.allegro.pl/item100108010_aprili...ax_115km_h.html"jest to KILLER skuterów : SUZUKI, [...], MBK I INNYCH CHIŃSKICH WYNALAZKÓW" i niegłupi w sumie, ale dość chamski sposób wykorzystania kruczków w niezbyt popularnej lekturze, jaką jest Regulamin Allegro :-) :"Nie wycofuję ofert kupna, więc zanim zalicytujesz dzwoń , przyjedz, lub przeczytaj dokładnie text, odbiór w ciągu 5 dni roboczych po zakończeniu aukcji, jeżeli skuter nie zostanie odebrany w terminie kupujący płaci sprzedającemu 50 % ceny wylicytowanej, licytując zgadzasz się na w/w warunki , ma to na celu uniknięcie specjalnego podbijania cen !! " Następny!http://www.allegro.pl/item100251778_aprili...uper_stan_.html"Został sprowadzony z Hiszpani pare miesiecy temu papiery sa na motorower czyli na 50cm3. Motocykl jest gotowy do rejestracji. (...) Jest to motorower więc potrzebna jest tylko karta motorowerowa lub jeśli ma się ukończone 18 lat wystarczy dowód osobisty"Nagminne oszustwo, co za ludzi ta biedna Matka Ziemia musi znosić! Tu już bezczelność:http://www.allegro.pl/item98348359_aprilia...motorower_.html"Motocykl jest zarejestrowany (na 50), ubezpieczony, oraz posiada aktualny przegląd (bezterminowy). (...) Moto prezentuje się jak rasowa 600, i ktoś kto się nie zna na motocyklach nie jest w stanie określić pojemności. (...). Interesuje mnie również zamiana na coś większego ok 500ccm ale bez dopłaty (chyba, że z Twojej strony)"Też zdarza się to zdecydowanie zbyt często. Żal du*ę ściska. W dodatku, wszystko to staje się coraz częstszym procederem. Co za ludziska. Oczywiście te przykłady podrzuciałem tu na chybił trafił, bo nie trzeba zbytnio wybierać w aukcjach, by przekonać się, że jest cała masa takiego badziewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy2108 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 to z tym zapłaceniem 50% ceny wylicytowanej to jest k***a śmieszne. Ten kto to sprzedaje musi być jakiś niedorozwinięty że takie bzdury pisze.... Brak mi słów na głupotę ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 tak, jasne. jest i druga strona medalu. kolega sprzedawał samochód na aukcji i licytowało paru gości. w ostatniej chwili licytuje gość i wygrywa aucję. parę minut po wygraniu aukcji wystawia koledze negatywa, że niby on chciał go oszukać, że samochód nie ten itp.i tu dziwna sprawa: miało to miejsce latem ubiegłego roku, a gość nadal figuruje jako aktywny allegrowicz. z dorobkiem -5 punktów i taką samą ilością negatywów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcio Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Niektórzy walą z grubej rury, co prawda wklejałem już ten link w innym temacie, ale zrobię to raz jeszcze bo śmieszy mnie nieustannie: http://www.allegro.pl/item99662758_kurwa_s...a_za_3200_.html a w gratisie - na co zrócił uwagę użytkownik "kwas" - stelarze i ......... czekolada orzechowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Arcer krytykujesz wszystkich innych a co by było gdybys ty miał np.RS50 , ale pękł ci tłok i musisz zmienic cylinder.... masz okazje tanio kupic 80ccm i zakladasz taki..... nie wierze zebys po tym zabiegu poszedł na przegląd i przerejestrowywał motorower na motocykl i placił za przegląd i nowy dowód !!!!! I jeździł 80-siątką jako motocyklem :D Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi