filon89 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 czopery i crusery sa najlepsze rzadza po prostu !!! czoperkiem wszedzie sie wybierzesz jedyna wada ze nie ma miejsca na rzeczy i czsem dla pasazera ale w cruiserze to co innego ja smialo moja 125 pojechal bym dookola swiata ma zaledwie 10 km i leci 100 ale mam pelne zaufanie i ma spora moc jak go kupilem i zanim go zarejestrowalem jazdy probne robilem na moim polu pole calkowicie zryte a wrazenia zupelnie jakbym crossem smigal no moze zawieszenie nieco twardsze nadaje sie na kazde drogi i bezdroza wygodne napewno bardziej niz scigacze ;] i piekne przedewszystkim az milo popatrzec jak chrom kapie z maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 To ładnie eksploatujesz swojego choppera, po polu ryc? Przecież do tego jest enduro. A jak chcesz więcej miejsca na rzeczy to sakwy są od tego. W ogóle kolego z Twoimi tekstami to sie wyłącz bo pewnie tu na forum długo nie pobędziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 walne sie do dyskusji- co wy nazywacie chopperem? a od kiedy to chopper jest seryjnie produkowany? :bigrazz: nie zauwazylam zeby hondy shadow (z tasmy) mialy sztywne zawieszenie, dlugi widelec, kierownice do nieba i 5l bak :notworthy: tak.. dragstar to dobry przyklad.. :icon_rolleyes: milego wieczoru :biggrin: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Śmigająca ruskami młodzież niech się nie udziela :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Panie i Panowie jakie motocykle wyprodukowane w latach 70 do teraz były chopperami? Czy chpper musi być sterotypową sztywną rama, kierą do nieba, silnikiem V i długim przodem? Możecie podać jakieś konkretne przykłady? Jestem ciekaw Waszego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekpa Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 głowny cel choppera:Wywianie wszystkich strsów z głowy po tygodniowej pracy! głowny cel choppera:Wywianie wszystkich stresów z głowy po tygodniowej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 pompko do detek masz cos do sowietow? :icon_rolleyes: chopper nie byl i nie bedzie produkowany seryjnie. i nazywanie wyzej wymienionych modeli chopperem moim zdaniem jest bledem- "czoperopodobne" najwyzej. Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Masz rację, Twoim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Chopper, nie-chopper... Seryjny, customowy... Chłopak napisał "chopper" i wszyscy wiemy, jakie motocykle miał na myśli, nawet jeżeli puryści zawężają definicję. Do czego chopper? Do delektowania się jazdą, do słuchania muzyki v-twina, do wiatru w uszach, do błysku chromów, do opiekowania się jak rodzonym dzieckiem... :D Cała reszta - raczej przy okazji. Czy wygodny? I tak, i nie. 190-cm chłopisko może czuć się niewygodnie po 10 h jazdy na Intruderze. Mam mniej, a po 800 km odpadło mi du.sko. Więc oddam siodło do Versona, zmienię kierownicę, mogę przesunąc podnóżki o 20 cm do przodu, dodam gmol z miejscem na stopy. Którego turystyka, czy przecinaka mogę tak skroić pod siebie? Dla kogo? Nie dla każdego. Trzeba mieć w duszy trochę romantyzmu i mocną phisis. To jednak dość rzadkie połączenie... ;) Edytowane 20 Maja 2006 przez Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Napiór Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 a zapytam jeszcze bo nigdzie nie moge znalesc odp czy modele virago 535 , 750 i np 1100 mają taka samą rame ?? Chodzi mi o to czy np moze mają rózne rozmiary ... czy tylko silnik mocniejszy /???I który model proponujecie dla kogos o takim wzroscie (190) no i do jazdy z plecaczkiem ;) of courseZe zdjecia wynika ze pozycja na virago jest z wyciągnientymi nogami ... czy sie myle i to jest ten motor co sie siedzi jak na krzesle w domu ?? :D Tez preferuje wolna jazde i dlatego zastanawiam sie na chopperkiem ...Pozdrawiam wszystkich miłosników armatury..... :> Acha spotkałem sie ze zdaniem ze virazki sa mało kłopotliwe znaczy w sumie sie nie psują czy to prawda ??to ci pisze na to ; 535 jest mniejsza a 750 i 1100 są takie same a jak sobie wysuniesz podnóżki to nawet wzrost 2 metry nic nie przeszkadza i nawet głupio nie wygląda w 750 i 1100 a kilometry same uciekają nawet niewiesz kiedy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekb Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Chopper, nie-chopper... Seryjny, customowy... Chłopak napisał "chopper" i wszyscy wiemy, jakie motocykle miał na myśli, nawet jeżeli puryści zawężają definicję. Do czego chopper? Do delektowania się jazdą, do słuchania muzyki v-twina, do wiatru w uszach, do błysku chromów, do opiekowania się jak rodzonym dzieckiem... :crossy: Cała reszta - raczej przy okazji. Czy wygodny? I tak, i nie. 190-cm chłopisko może czuć się niewygodnie po 10 h jazdy na Intruderze. Mam mniej, a po 800 km odpadło mi du.sko. Więc oddam siodło do Versona, zmienię kierownicę, mogę przesunąc podnóżki o 20 cm do przodu, dodam gmol z miejscem na stopy. Którego turystyka, czy przecinaka mogę tak skroić pod siebie? Dla kogo? Nie dla każdego. Trzeba mieć w duszy trochę romantyzmu i mocną phisis. To jednak dość rzadkie połączenie... :crossy: Ot, dobrze mądrego posłuchać/poczytać :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Chopper to klasyka, klasyki motocyklowej. Pytasz czy nadaje się do dalekich tras. Ameryka nie jest mała , a chopperami śmigano tam wzdłuż i wszerz. Chopper to radość czerpana z pokonywania przestrzeni, bez względu na predkość. Plastiki to echo maszyn wyczynowych przeniesione do cywila i tęsknota za osiągami i adrenaliną. Edytowane 21 Maja 2006 przez Maro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Od sensu słowa "chopper" w pytaniu Kolegi nasze motorki są niedaleko, poza tym trasa, którą właśnie zamknęliśmy zawdzięcza wiele RadkowiB (dzięki za Twój kawałek raju!), poznanemu właśnie na tym pod-forum. Do czego służy... choćby XV535 i XVS1100A? Np. do 5440 km w 2 tygodnie. Wśród nich do pokonania przełęczy Vrsic w Parku Narodowym Trygława na Słowenii (kto nie wie: 50 agrawek, z tego połowa brukowanych - na szczęście te pokonaliśmy w podjeździe - nachylenie wzniosu i spadku 14%, wokół nas 2-3 metrowe zaspy w maju).Np. do odwiedzenia starych i nowych przyjaciół.Np. do slalomowania między wędrującymi burzami.Mógłbym długo, więc tylko obiecuję, że o pojawieniu się fotorelacji dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Witam.Mógłbym długo, więc tylko obiecuję, że o pojawieniu się fotorelacji dam znaćNo no... x.Maslaku czekamy z niecierpliwoscia :) Slyszalem o waszych odwiedzinach u Radka... ba... nawet zdjecia widzialem - fajna ekipa.Czekamy, czekamy... PozdroKonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 posluchaj widlaka silnika i albo zrozumiesz albo nie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi