Skocz do zawartości

Do czego chopper ??

afish
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czopery i crusery sa najlepsze rzadza po prostu !!! czoperkiem wszedzie sie wybierzesz jedyna wada ze nie ma miejsca na rzeczy i czsem dla pasazera ale w cruiserze to co innego ja smialo moja 125 pojechal bym dookola swiata ma zaledwie 10 km i leci 100 ale mam pelne zaufanie i ma spora moc jak go kupilem i zanim go zarejestrowalem jazdy probne robilem na moim polu pole calkowicie zryte a wrazenia zupelnie jakbym crossem smigal no moze zawieszenie nieco twardsze nadaje sie na kazde drogi i bezdroza wygodne napewno bardziej niz scigacze ;] i piekne przedewszystkim az milo popatrzec jak chrom kapie z maszynki

To ładnie eksploatujesz swojego choppera, po polu ryc? Przecież do tego jest enduro. A jak chcesz więcej miejsca na rzeczy to sakwy są od tego. W ogóle kolego z Twoimi tekstami to sie wyłącz bo pewnie tu na forum długo nie pobędziesz...

walne sie do dyskusji-

co wy nazywacie chopperem? a od kiedy to chopper jest seryjnie produkowany? :bigrazz:

nie zauwazylam zeby hondy shadow (z tasmy) mialy sztywne zawieszenie, dlugi widelec, kierownice do nieba i 5l bak :notworthy:

tak.. dragstar to dobry przyklad.. :icon_rolleyes:

milego wieczoru :biggrin:

Goska

Dzika, tak jak natura chciała

Panie i Panowie jakie motocykle wyprodukowane w latach 70 do teraz były chopperami? Czy chpper musi być sterotypową sztywną rama, kierą do nieba, silnikiem V i długim przodem? Możecie podać jakieś konkretne przykłady? Jestem ciekaw Waszego zdania.

pompko do detek masz cos do sowietow? :icon_rolleyes:

chopper nie byl i nie bedzie produkowany seryjnie. i nazywanie wyzej wymienionych modeli chopperem moim zdaniem jest bledem- "czoperopodobne" najwyzej.

Dzika, tak jak natura chciała

Chopper, nie-chopper... Seryjny, customowy... Chłopak napisał "chopper" i wszyscy wiemy, jakie motocykle miał na myśli, nawet jeżeli puryści zawężają definicję.

Do czego chopper? Do delektowania się jazdą, do słuchania muzyki v-twina, do wiatru w uszach, do błysku chromów, do opiekowania się jak rodzonym dzieckiem... :D Cała reszta - raczej przy okazji.

Czy wygodny? I tak, i nie. 190-cm chłopisko może czuć się niewygodnie po 10 h jazdy na Intruderze. Mam mniej, a po 800 km odpadło mi du.sko. Więc oddam siodło do Versona, zmienię kierownicę, mogę przesunąc podnóżki o 20 cm do przodu, dodam gmol z miejscem na stopy. Którego turystyka, czy przecinaka mogę tak skroić pod siebie?

Dla kogo? Nie dla każdego. Trzeba mieć w duszy trochę romantyzmu i mocną phisis. To jednak dość rzadkie połączenie... ;)

Edytowane przez Marek

a zapytam jeszcze bo nigdzie nie moge znalesc odp czy modele virago 535 , 750 i np 1100 mają taka samą rame ?? Chodzi mi o to czy np moze mają rózne rozmiary ... czy tylko silnik mocniejszy /???

I który model proponujecie dla kogos o takim wzroscie (190) no i do jazdy z plecaczkiem ;) of course

Ze zdjecia wynika ze pozycja na virago jest z wyciągnientymi nogami ... czy sie myle i to jest ten motor co sie siedzi jak na krzesle w domu ?? :D

Tez preferuje wolna jazde i dlatego zastanawiam sie na chopperkiem ...

Pozdrawiam wszystkich miłosników armatury..... :>

Acha spotkałem sie ze zdaniem ze virazki sa mało kłopotliwe znaczy w sumie sie nie psują czy to prawda ??

to ci pisze na to ; 535 jest mniejsza a 750 i 1100 są takie same a jak sobie wysuniesz podnóżki to nawet wzrost 2 metry nic nie przeszkadza i nawet głupio nie wygląda w 750 i 1100 a kilometry same uciekają nawet niewiesz kiedy pozdro

Chopper, nie-chopper... Seryjny, customowy... Chłopak napisał "chopper" i wszyscy wiemy, jakie motocykle miał na myśli, nawet jeżeli puryści zawężają definicję.

Do czego chopper? Do delektowania się jazdą, do słuchania muzyki v-twina, do wiatru w uszach, do błysku chromów, do opiekowania się jak rodzonym dzieckiem... :crossy: Cała reszta - raczej przy okazji.

Czy wygodny? I tak, i nie. 190-cm chłopisko może czuć się niewygodnie po 10 h jazdy na Intruderze. Mam mniej, a po 800 km odpadło mi du.sko. Więc oddam siodło do Versona, zmienię kierownicę, mogę przesunąc podnóżki o 20 cm do przodu, dodam gmol z miejscem na stopy. Którego turystyka, czy przecinaka mogę tak skroić pod siebie?

Dla kogo? Nie dla każdego. Trzeba mieć w duszy trochę romantyzmu i mocną phisis. To jednak dość rzadkie połączenie... :crossy:

Ot, dobrze mądrego posłuchać/poczytać :D ;)

Chopper to klasyka, klasyki motocyklowej. Pytasz czy nadaje się do dalekich tras. Ameryka nie jest mała , a chopperami śmigano tam wzdłuż i wszerz. Chopper to radość czerpana z pokonywania przestrzeni, bez względu na predkość. Plastiki to echo maszyn wyczynowych przeniesione do cywila i tęsknota za osiągami i adrenaliną.

Edytowane przez Maro

Od sensu słowa "chopper" w pytaniu Kolegi nasze motorki są niedaleko, poza tym trasa, którą właśnie zamknęliśmy zawdzięcza wiele RadkowiB (dzięki za Twój kawałek raju!), poznanemu właśnie na tym pod-forum. Do czego służy... choćby XV535 i XVS1100A?

Np. do 5440 km w 2 tygodnie. Wśród nich do pokonania przełęczy Vrsic w Parku Narodowym Trygława na Słowenii (kto nie wie: 50 agrawek, z tego połowa brukowanych - na szczęście te pokonaliśmy w podjeździe - nachylenie wzniosu i spadku 14%, wokół nas 2-3 metrowe zaspy w maju).

Np. do odwiedzenia starych i nowych przyjaciół.

Np. do slalomowania między wędrującymi burzami.

Mógłbym długo, więc tylko obiecuję, że o pojawieniu się fotorelacji dam znać.

Witam.

Mógłbym długo, więc tylko obiecuję, że o pojawieniu się fotorelacji dam znać
No no... x.Maslaku czekamy z niecierpliwoscia :) Slyszalem o waszych odwiedzinach u Radka... ba... nawet zdjecia widzialem - fajna ekipa.

Czekamy, czekamy...

Pozdro

Konik