fistach Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Niedawno zakupiłem Simsonka S51 Enduro. Jest to już mój drugi simsonek. Niestety zauważyłem że w silniku po rozgrzaniu coś zaczyna zgrzytać. Dodam jeszcze że simsonek jest na dotarciu.Czego to może być wina? Jak to naprawić? pozdrawiam fistach Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez fistach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Hm.. To może być :1. Luz na zębatkach walu i kosza sprzegłowego2. Zła regulacja skrzyni3. Łożyska wału4. Nie masz oleju w skrzyniCięzko tak zdiagnozować na odległość - musisz dokładnie osłuchac silnik innej rady nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Najprawdopodobniej bedzie to kosz sprzęgłowy, najlepiej rozbierz i sprawdz , mi cos klekotało i sie okazało że zębatką zdawcza (ta co przekazuje z wału na sprzęgło) była odkręcona ;) www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Sprawdz czy hałaś będzie się nadal wygobywał po wrzuceniu biegu i po roszeniu wtedy się przekonasz co jest przyczyna hałasu!pzdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 spróbuj jeszcze trochę pojeździć może się dotrze i przestanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 http://forum.motocyklistow.pl/Wszystko-o-S...ie--t40234.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi