herflik Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 czeee To chyba trochę za dużo. Ja czytałem o 17-18 kGm No nawet napewno .. 50kGm to jest jakies 490 Nm (Star ma chyba podobny moment obrotowy :biggrin: ). pozdrawiam herflik ps dla porownania w poldku kolo zamachowe mocowane jest 6 srubami i kazdą dokreca sie momentem 80-90 Nm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) o fuck, przepraszam, moj blad z tym dokreceniem kola :biggrin:robilem to prawie rok temu, i cos mi sie teraz w glowce popierdzielilo :icon_mrgreen: przed chwila sprawdzalem w ksiazce "Ciężkie Motocykle Radzieckie" autorstwa R.Dmowskiego i J. Winiarskiego, śruba mocująca koło zamachowe powinna być dokręcona momentem 25-28 kilogramometrów. (taaaak, 25-28 kg zawieszone na metrowej dźwigni..). ja dokręcałem kluczem dynamometrycznym pożyczonym od znajomych z serwisu ogumienia dla TIRów.. :] raz jeszcze przepraszam wszystkich za mój błąd, wcześniej nie spojrzałem w książkę tylko walnąłem jakieś pomylone cyferki z głowy:( (teraz dla wiarygodności - strona 109, 2 linijka od dołu w prawej kolumnie ;-) ). Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez sovietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ps dla porownania w poldku kolo zamachowe mocowane jest 6 srubami i kazdą dokreca sie momentem 80-90Nm Tylko ze w rusku nie ma 6 srub a jest jedna, troche wieksza - M18x2 (chyba) na 36 klucz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 co do piasty kola zamachowego - znajomy tokarz robil wymiane tej piasty czyli srodka kola zamachowego z otworem stozkowym i z rowkiem pod wpust, polegalo to na wycieciu piasty na tokarce, dotoczeniu nowej, przyspawaniu i obrobieniu na gotowo - kilka sprzetow juz pare lat jezdzi po tej naprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi