mierzwa2 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam Chcę kupić uszczelniacze do przedniego zawieszenia z allegro i koleś prosił mnie o obwód rury zawieszenia przedniego tam gdzie wchodzi pod uszczelniacz. Mam gixera ale nie na miejscu i nie mam jak zmierzyć. Ma ktoś z was taką możliwość? prosze o pomoc to jest gixer 750 1999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ja bym obstawial 43 mm, ale przeciez jak bedziesz kupował uszczelniacze to sprzedawca powinien wiedziećco sprzedaje. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Nie kupował bym na allegro uszczelniaczy. Cos mi tu śmierdzi jak gościu pyta o średnicę.Prawdopodobnie sprzedaje zwykłe simmeringi.A one nie nadają się do zawieszeń ponieważ charakter pracy jest zupełnie inny.Odżałuj te 10 zł więcej i kup w Larssonie jeżeli chcesz koniecznie zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 to jest ten link sprawdźcie http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=97656848 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 to jest ten link sprawdźcie http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=97656848można brać; jeżeli komplet 2 uszczelniaczy dostaniesz za 25 zł. to jest to b. dobra cena. Ari109 kupiłem parę dni temu, po rabacie dałem 4 dychy.A tak bajdełej, to sprzedający powinien mieć katalog i po marce, roczniku itp. sam znajdzie odpowiedni rozmiar uszczelniacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 można brać; jeżeli komplet 2 uszczelniaczy dostaniesz za 25 zł. to jest to b. dobra cena. Ari109 kupiłem parę dni temu, po rabacie dałem 4 dychy.A tak bajdełej, to sprzedający powinien mieć katalog i po marce, roczniku itp. sam znajdzie odpowiedni rozmiar uszczelniaczaWłasnie tez mnie to zaskoczyło no ale może to dla upewnienia się chce sprawdzić itp. Bo podobno są różne modele i najlepiej zmierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam!ostatnio kupiłem uszczelniacze tej samej marki w sklepie motocyklowym i zapłaciłem 28 pln więc nie są to jakieś straszne pieniądze. Poza tym jeśli mieszkasz w Jeleniej Górze to podjedź do centrum motocyklowego przy wylocie na wrocław i tam powinni mieć coś takiego na miejscu albo chociaż podadzą numer katalogowy z tej firmy dla danego modelu jeśli mają katalog.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Mój znajomek zakupił uszczelniacze do CBR600RR w serwisie hondy i wiecie co? Były za małe!! Więc jak koleś chce żeby zmierzyć, to nie narzekajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 można brać; jeżeli komplet 2 uszczelniaczy dostaniesz za 25 zł. to jest to b. dobra cena. Ari109 kupiłem parę dni temu, po rabacie dałem 4 dychy.A tak bajdełej, to sprzedający powinien mieć katalog i po marce, roczniku itp. sam znajdzie odpowiedni rozmiar uszczelniacza Po pierwsze: Na aukcji koleś pisze, że niby sprzedaje uszczelniacze NTK (co to kurna jest?), a pokazuje zdjęcia uszczelniaczy Ariete. Pisze przy tym, że są one (te NTK) stosowane jako OEM przez producentów, co jest nieprawdą - każdy znany mi japoński producent kładzie w serii jedynie słuszne uszczelniacze firmy NOK. To jak to w końcu? Co on sprzedaje? NTK? Ariete? Po drugie: W życiu nie kupujcie tanich uszczelniaczy do motocykla sportowego, bądź sport-turystycznego, jak ZZR, VFR, ZX, GSXR itd. To pozorna oszczędność - stawiam piwo, jeżeli nie padną po max 5-6 tys km, a jak padną - to przecie od nowa trza wywalać kabonę na robociznę, olej, i nowe uszczelniacze. Nowe uszczelniacze NOK do większości np Kaw - w salonie kosztują za parę około 70 pln, żaden majątek - a jest to wydatek który się opłaca, co na własnej skórze kilkakrotnie przećwiczyłem, podobnie jak kilku naszych (HRG) klientów. Lepiej wydać na uszczelniacze 3x więcej, i poczekać na nie 3 tygodnie w salonie - niż wydać na uszczelniacze 3x mniej, ale za to wymieniać je 5 razy częściej. Moje uszczelniacze w 636 mają już 34 tys od nowości, i ani grama oleju nie puściły. W poprzedniej kawie - oryginały puściły przy ~20, wskutek bardzo, baaardzo intensywnej nauki jazdy na gumie ;> Wsadziłem to co było dostępne od ręki (koledzy odradzali!) - czyli Ariete, puściło po niespełna 1000 km. Wprawdzie producent uznał reklamację, dostałem nowy komplet uszczelniaczy, gadżety, czapeczkę, olej na zmianę - ale to po trzech miesiącach, a tymczasem już od dawna latałem na NOK-ach, i jeździłem na nich bezproblemowo aż do 52kkm, kiedy to kozę mi ukradli. No generalnie - z mojego i klientów doświadczenia wynika, że naprawdę lepiej zainwestować w Uszczelniacze przez duże U, niż pozornie zaoszczędzić kilka złotych. No. --pzdryahoo & 636 '02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi