edzio Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Dziś po raz pierwszy przerabiałem komin do Hondy Shadow 750 z lat dziewiędziesiątych i później (bodajrze) a dokładnie moto z dwóch w jeden wielki komin z dwoma malutkimi wylotami.Fajnie bo wszystkie na nim chromy to osłony które ładnie się ściąga po przecięciu spawów punktowych.Po ściągnięciu osłon można z nim zrobić wszystko.Wypatroszyłem go ze szystkiego,zastosowałem na wstępie tłumika komorę rozprężającą zakończoną przegrodą od której zastosowałem przelot o średnicy 47mm i standardowe wytłumienia dla zmiękczenia dźwięku.A to link do fotostory z etapów tej przeróbki: http://edzio35.wrzuta.pl/katalog/wszystkie...ndy_shadow_750c Ciekawe jak to będzie gadało Edytowane 10 Listopada 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 pełen szacun za taką robotę - zajmujesz się takimi rzeczami etatowo czy dorywczo, bo wyglądało mi to na pełen profesjonał :flesje: . Też jestem ciekaw jak to zagada. jak będziesz mógł to nagraj i zapodaj linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) pełen szacun za taką robotę - zajmujesz się takimi rzeczami etatowo czy dorywczo, bo wyglądało mi to na pełen profesjonał :flesje: . Też jestem ciekaw jak to zagada. jak będziesz mógł to nagraj i zapodaj linka. Gość dziś dzwonił i tylko go zacytuję-"U sąsiadki podłoga po tknięciu manetki zadrżała" :biggrin: :clap: Jak tylko będę mógł podjadę do człowieka i nagram jakiś krótki materiał aparatem.Niestety nie robie tego etatowo bo nie dało by rady z tego przeżyć ,stałość zleceń jest różna więc przerabiam te kominy w wolnym czasie a poza nim normalnie pracuje w dyżurach,ale muszę przyznać że przez ostatni rok trochę tego zrobiłem. Edytowane 10 Listopada 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 A tak gada ta Szedoła w której robiłem ten komin: http://edzio35.wrzuta.pl/film/4olofZCG1AH/..._komina_edhaust http://edzio35.wrzuta.pl/film/3yEKPsr3U9N/..._komina_edhaust Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 A tak gada ta Szedoła w której robiłem ten komin: http://edzio35.wrzuta.pl/film/4olofZCG1AH/..._komina_edhaust http://edzio35.wrzuta.pl/film/3yEKPsr3U9N/..._komina_edhaust Miodzio!!! W swoim Cieniu mam wydechy V&H, które też nieźle grają, ale gdyby kiedyś przyszło mi zmieniać - to już wiem, do kogo uderzyć. Ten "Twój" dźwięk naprawdę robi wrażenie. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ostatnio przerabiałem tłumik do Hondy Shadow 1100 a poniżej kilka fotek z końcowych etapów przeróbki. http://edzio35.wrzuta.pl/katalog/wszystkie...ow_1100-edhaust Więcej info o tej przeróbce jest tu: http://www.shadow.org.pl/forum/viewtopic.php?p=84814#84814 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Dziś miałem do przeróbki następne kominy do Szedoły 1100 ,tym razem oryginalne w modelu z 88r.Właściciel zdecydował się mimo potrzeby cięcia ich w miejscach widocznych.Zastosowałem komory rozprężające od których umieściłem przeloty o średnicy 40mm ze standardowymi wytłumieniami (wełna stalowa nierdzewna Rakso,kilka zwoi maty szklanej,kocyk szklany) .Połączenia wyrównującego ciśnienie między tłumikami nie likwidowałem.Właściciel mówi że wyszło nieżle.Posiadam troche fotek z etapów prac. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 He he... Wyrastasz nam na eksperta od wydechów w Shadow'ach :wink: Ale faktem jest, że to, co zrobiłeś w VT750, to naprawdę coś pięknego. Trzymam kciuki za dalsze postępy... :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saretar Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 tylko drobne sprostowanie: Na Zloty SHOC przyjezdza 100-130 motongow.. 50-60 osob to wpada na wigilie zlozona do kupy ad-hoc... Jesli chodzi o Cienia to jedyne takie zgrupowanie w kraju - od groma maniakow, specjalistow, mechanikow, ktorzy naprawde wiedza jak naprawiac, przerabiac i pielegnowac cienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Powitac VT600 sie klania :buttrock: :flesje: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Uszanowanie! :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samoraj.jacek Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 witam:) jestem nowy... Od tygodnia posiadam Honde Shadow VT500c z rocznikowo '85. I juz mam pytanie;) na osłonce magneta(tam gdzie pisze HONDA) posiadam wiele zadrapan bardzo widocznych. Macie moze na to jakis sposob? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegade Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dżemdobry. W końcu i ja tu trafiłem :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MCY Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 I mnie tu przywiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowmar Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam Was serdecznie, A może w końcu umówimy się na jakieś spotkanko w ładny dzionek gdzieś w środku Polski.Czekam na jakieś słowo od Was.Sugeruję weekend majowy. Co wy na to? Pozdrawiam, Witam Was serdecznie, A może w końcu umówimy się na jakieś spotkanko w ładny dzionek gdzieś w środku Polski.Czekam na jakieś słowo od Was.Sugeruję weekend majowy. Co wy na to? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi