ArmaC Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Po pierwsze, wybaczcie że się nie przywitałem ale nie zabawię tu długo i jestem tu tylko po pomoc której potrzebuję. Otóż od dłuższego czasu wyczekuję motoru, a młody jestem i jeszcze nie znam się na tej całej machinie kupowania. To co mam kupić, wybrałem już dawno - Suzuki Bandit 400. Oto to co mam na oku: http://allegro.pl/item98442796_suzuki_band...00_idealny.html Informacji jest jednak niewiele, więc wysłałem już pytania (wydaje mi się że dość dokładne) do właściciela. Czy macie jakieś przeciwwskazania co do tego egzemplarza? Gdy sprzedawca odpowie postaram się skopiować tu jego odpowiedzi, jeśli cokolwiek będzie wyglądało podejrzanie - liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki,ac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_H Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 HejkaPo zdjęciach nic się nie ustali. Weż ze sobą osobę co choć troszkę się zna na temacie i wal pooglądać to cacko.Jeśli Ci się moto podoba masz na nią kase i stan jest OK to brać i cieszyć się jazdą. Najważniejsze to popatrz na papiery, na numery ramy i silnika bo reszta to była poruszana w wielu postach na tym forum. Powiem krótko - każdy motor ma swoje zalety i wady i jedynie jego żywotność zawdzieczana będzie jego właścicielowi - dobry serwis, dobre części, dobre środki smarne i cieszyś się jazdą przez długi czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (...) To co mam kupić, wybrałem już dawno - Suzuki Bandit 400. (...)Czy macie jakieś przeciwwskazania co do tego egzemplarza? Skoro się zdecydowałeś na konretny model to znaczy że znasz jego wady i zalety... To ja tylko potwierdzę... Co do konkretnego egzemplarza to raczej nikt Ci przez same fotki nie pomoże (chyba że jakimś cudem znajdzie się Forumowicz którego to było moto albo miał z nim styczność... różne cuda się zdażają... :crossy: ), i tak jak Kolega Tom_H pisze, weź umów się nawet z kimś z Forum albo kimś innym kto się zna na moto (i to im więcej się zna tym lepiej...) i niech jedzie obejrzeć ten egzemplarz... Tak się kupuje moto :P Nieraz i starsze roczniki są w lepszym stanie od nowszym bo to zależy dużo od tego jak zadbany jest sprzęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulbor Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 WitamJa osobiscie odradzalbym ci kupowanie 400 potem z czesciami podobno problem a tez silnik duzo bardzij wysilony niz w w 600 wyzej sie kreci a przy malych obrotach nie jedzie. wiec bedziesz czesto jezdzil na wysokich obrotach za czym idzie wyzsze spalanie. a jak znam zycie to szybko postanowisz sie przesiaść na cos wiekszego.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArmaC Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Skoro się zdecydowałeś na konretny model to znaczy że znasz jego wady i zalety... Aczkolwiek zawsze może się znaleźć coś o czym nie wiem : ) Ma to być mój pierwszy sprzęt, więc naprawdę moja wiedza jest ograniczona, tak więc zwracam się do Was. Tak czy siak z zabraniem kogoś kto się zna macie absolutną rację - i już mam kogos upatrzonego. Wiadomo że powinno się wpierw jechać i obejrzeć, ale koleś mieszka bardzo daleko (500, może trochę więcej km) tak więc głupio będzie mi tam jechać tylko po to by stwierdzić że jest kompletnie do dupy... : / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Jufimiuk Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A nie sadzisz ze lepiej jezeli mala pojemnosc to GS 500 ? Mniej wysilony czesci tez sa niewiele wieksza pojemnosc od tego 400 ale jednak cos mniejszego od 600, ta 500 ma kolo 40-50 koni z tego co pamietam nie jest wysilony i w podobnej cenie to zalezy jaki rocznik, co sadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 znajomy miał i spalanie zaczynało sie od 6 litrów (w jego przypadku srednia do 7,5) aczkolwiek mysle ze ponizej tego ciezko bedzie zejsc, bo silnik jest bardzo wysilony i zeby "jechał" trzeba go kręcic na bardzo wyskokich obrotach.Na bajzlu odpowiedzią na pytanie o czesci do bandita 400 były tylko wielkie oczy sprzdających :icon_mrgreen:Jakby nie było bandit 400 jest ładnym motocyklem z 4 cylindrowym silnikiem, ale zastanów sie 2x czy nie bedziesz pozniej "psioczył" ze nie mozesz kupić jakies drobnej czesci a w serwisie chcą kosmicznej sumy i czekać musisz pare tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArmaC Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A nie sadzisz ze lepiej jezeli mala pojemnosc to GS 500 ? Mniej wysilony czesci tez sa niewiele wieksza pojemnosc od tego 400 ale jednak cos mniejszego od 600, ta 500 ma kolo 40-50 koni z tego co pamietam nie jest wysilony i w podobnej cenie to zalezy jaki rocznik, co sadzisz? A jak wyglądałaby tu sytuacja ze spalaniem? Znalazłbym ten model we w miarę znośnym stanie do 6500 zł? Bo to jest absolutny maks cenowy. Na poniższej aukcji rzeczywiście ładnie się prezentuje... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M182549 Jakie są jego przewagi nad Banditem? Z częśćiami byłoby łatwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Niestety kolego, ale link owy:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M182549wskazuje na motocykl, w którego posiadanie wchodzę jutro :icon_mrgreen:Ładnie na przyczepie przyjedzie. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jakoś nie miałem czasu śledzić wątku... Ale skoro mówisz że nie jesteś tak do końca zdecydowany na ten model to ja... Bym jednak nie kupował takie sprzętu ! 400 cm3 jest taką teraz egzotyczną pojemnością... I fakytcznei żeby się "zbierał" to trza trochę taki sprzęt pocisnąć po obrotach, nawet niektóre 600tki też trza pocisnąć a co dopiero takie coś... :cool: Też mam prawie wymarłą pojemność (teraz tylko chyba Suzuki robi 750tki...) ale ponoć mają wrócić 750tki... :crossy: Ale dobra wracam do tematu... Na Twoim miejscu kupiłbym GS500 tak jak doradzają inni... Do 6500 zeta spokojnie kupisz jakiś egzemplarz w dobrym stanie (choć czasem trzeba poszukać !). Choć ja bym kupił zaniast GS'a, takie coś:http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96963197 Jak widać akurat 6500 zeta :wink: A jak ponegocjesz to i taniej kupisz albo znajdziesz... :clap: Jest to fjane moto bo masz wał kardana (nie trza się bawić z łańcuchem...), silniczek w ukłądzie V... Poza tym swego czasu sporo czytałem o tym moto i w sumie same pozytywne opinie... Nawet pisałem z jednym posiadaczem z Forum i też się bardzo pozytywnie o sprzęcie wyrażał... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArmaC Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Jak widać akurat 6500 zeta :banghead: A jak ponegocjesz to i taniej kupisz albo znajdziesz... :P Jest to fjane moto bo masz wał kardana (nie trza się bawić z łańcuchem...), silniczek w ukłądzie V... Poza tym swego czasu sporo czytałem o tym moto i w sumie same pozytywne opinie... Nawet pisałem z jednym posiadaczem z Forum i też się bardzo pozytywnie o sprzęcie wyrażał... :evil: Wybacz ale przebieg 75000 km nie zachęca mnie : / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Popros jakiegos magika to zrobi Ci przebieg na 15.000 :banghead: A tak na powaznie to przy tak wiekowych sprzetach maly przebieg jest pierwszym sygnalem do tego, ze cos jest nie halo. A jak motocykl zadbany i regularnie serwisowany, a do tego wiadomo o tym modelu, ze robi spore przebiegi bez problemow to 75.000 km to nic strasznego :P Pozdrawiam Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Popros jakiegos magika to zrobi Ci przebieg na 15.000 :banghead: A tak na powaznie to przy tak wiekowych sprzetach maly przebieg jest pierwszym sygnalem do tego, ze cos jest nie halo. A jak motocykl zadbany i regularnie serwisowany, a do tego wiadomo o tym modelu, ze robi spore przebiegi bez problemow to 75.000 km to nic strasznego :P Pozdrawiam Dokładnie... Bo ja robię średnio koło 6000 / 7000 na sezon... A jeżdże dopiero niecałe 3 lata... Więc jak masz moto nawet z 2000 roku z przebiegiem 15000 km to jest już trochę podejrzane.... Chyba że moto stało w salonie długo a później u kogoś w garażu ale to już trudniej sprawdzić... Aha poza tym to dałem przykład... Po porstu na Twoim miejscu bym kupił pewnie jakiegoś GS'a... Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Engels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi