Osek22 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Czesc. Nie wiem czy to normalne ale slysze ciche stuki jakkby z przodu motocykla. Szczegolnie jak wolno jade - jak szybko to nic nie slychac :) Podobnie kiedy mam wcisnieta klame sprzegla i najade na jakas nierownosc, dziure to jest gluche pukniecie.To norma czy cos nie halo?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 a sprawdzałeś luz na główce ramy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osek22 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nie.Jak to zrobic? A jezeli luzu nie bedzie to co moze byc przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walkie Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nie.Jak to zrobic? A jezeli luzu nie bedzie to co moze byc przyczyna? postaw go na stolku i poruszaj widelcem jak bedzie w powietrzu, jak bedzie luz to sproboj dokrecic srube glowna, ale nie na hama tylko jak bedzie luzna, w innym wypadku wymien lozyska :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Stuki to są w Suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis3 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Stuki to są w Suzuki. :) i hałasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Stuki to są w Suzuki.a do yamahy trzeba oleju dolewac :) Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Spadaj, bo nie tylko wykrzyknik a jeszcze kreske podkreslajaca ci odbiora :)A ty Osek to na kole czasem nie jezdzisz ??? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osek22 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Kolo...ja narazie nie krece powyzej 8tys:) Respekt do moto. Zaraz ide pojezdzic i jesli caly czas to bede slyszal we wtorek jade do serwisu. A czym moze byc spowodowane gluche stukniecie, czy puknieniecie przy wjechaniu w nierownosc na drodze przy wcisnietej klamrze sprzegla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 A cholera wie - na odleglosc diagnozowac takie sprawy to jak wrozenie z kart.Najczestsza przyczyna to luzy na sworzniach tarcz hamulcowych, czy luz miedzy laga a sliderem ale w tak mlodym motocyklu to malo prawdopodobne. Pojedz do serwisu i niech to obwachaja. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 We wszystkich R1 z radialnym zaciskiem (prawie wszystkich) klocki hamulcowe sa luzne i stukaja. U mnie tez to slychac i nie jest to nieprawidlowe. Mozesz to wyczuc poruszjac klocek palcem na stojacym kole i uslyszec ten sam dzwiek, wtedy juz bedziesz pewien. Drugi sposob: jedziesz na wybojach i slyszac klekot dotykasz lekko hamulca. Luz sie kasuje i stukanie zanika. Mozesz podgiac blaszke sprezynowa zeby skasowac ten luz ale ja bym tego nie radzil. Pozdiagnozowaniu zostaw w spokoju i nie martw sie. j przejechalem 25k km i nie mam z tym problemu. UZYWAJ ZATYCZEK DO USZU ZAWSZED BO STRACISZ SLUCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osek22 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 wiec luzu w glowce ramy nie ma. Co do tych chamulcow to musze sprawdzic. Brzmi calkiem prawdopodobnie. Momentami zabiera mi to cala przyjemnosc z jazdy... Jak bede wiedzial o co w tym chodzi to tez pewnie przestane zwracac na to uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osek22 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Janusz, miales racje. Przy lekko zacisnietym hamulcu stuki ustaja. Juz mnie to powoli doprowadzalo do zielonej goraczki:) Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi