Aster Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 W Jawce mam z tyłu dwuletnią, niewiele jeżdżoną Dębicę, z przodu coś z DDR. Właśnie kupiłem nowiutkiego Heidenaua. Do wymiany oczywiście pójdzie ten zabytek, nie Dębica, tylko teraz pytanie: czy lepiej do przodu założyć Heidenaua a z tyłu zostawić Dębicę, czy zamienić - dać Dębicę na przód a Heidenaua na tył? Tym, którzy się nie orientują, napiszę, że Jawka ma identyczne koło z przodu i z tyłu. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Dębica na tył, a Heidenau na przód. Miałem kiedyś u siebie takie zestawienie i było dobrze, jak dasz na odwrót to na luźniejszych nawierzchniach tył traci strasznie przyczpność. W sumie dębnica to opona z dupy jak niewiem co.Teraz mam heidenau z tyłu i z przodu slick. Czekam tylko na fundusze powzalające kupić slicka na tył :icon_biggrin: Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Z3US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclaw Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ja bym pakował lepszą opone na przód.Łatwiej wyjść z poślizgu w którym ślizga sie tylnia opona niż przedania.A wiadomo że nowsza opona ma lepszą przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Oczywiscie nowa na przod :icon_biggrin: ja w swojej jawce a mam ja od nowoscie mam oryginalne opony :P Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Tak, na przód zakładaj oponę zdecydowanie lepszą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 a ja na przekor, heidenau na tyl. wezcie pod uwage astronomiczne predkosci osiagane przez jawke 50tke...druga sprawa to to, ze nie hamuje sie w takim moto przodem jak w innym(powiedzmy japonskim) motocyklu. tyle ze kapcia bedzie ciezko spalic:P:P:P pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ogóle przekonanie jest że lepszą opone tam gdzie jest napęd czyli na tył i jeśli jeździsz po asfalcie to spoko ale jak wjedziesz na droge szutrową i będziesz jechał z 50 km/h a będzie zakręt to przednie koło straci przyczepność i zaliczysz ostry szlif. jak tylnie koło zarzuci to pół biedy bo jak ktoś umie to opanuje ale jak przód rzuci to nikt nie opanuje.. chyba że koło samo załapie dobrego podłoża ale to już nie będzie zależała od motocyklisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ja rownierz bym wpakowal nowke na tyl :0 wedlug mnie zawsze sie lepszą opone powinno dać na koło które jest bezpośrednio napędzane (tu przez łancuch) w autach tez sie tak robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 więc do szutru radze lepszą na przód albo zwalniać na drogach piaszczystych i nie wariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ogóle przekonanie jest że lepszą opone tam gdzie jest napęd czyli na tył Wlasnie odwrotnie. Przednie kolo prowadzi, tylnie tylko napedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 lepsza na przód, bo tylni uślizg koła opanujesz ale przedni to już ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 nową na przod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 problem rzędu.. czy podpaska czy tampon? no chłopaki.. nie śmiećmy forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 OK, dzieki, Heidenau pójdzie na przód. W sumie fajnie, bo mniej roboty :buttrock: Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 a z kąd macie slicka? ja bym musiał kupic sobie ze dwa slicki rozmiar 17 do mojego moto.... powiedźcie gdzie kupiliście i za ile. :P z góry dzieki! P.S. tam gdzie lepszy bieznik to daj na tył, bo tył szybciej sie zjeżdzą, bo musi napędzać moto! pozdro! :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi