Motoradzio Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 W związku z wypadkiem zostałem zaproszony w czwartek na przesłuchanie, mam nadzieje, że nie będzie dobrego i złego gliny ani żadnych tortur :icon_biggrin: Pokleiłem dzisiaj moto taśmą i trochę pośmigałem :P chociaż noga mnie napier.... ostro no i ten krwiaczek na udzie... :P Ćoż widzę, że po zimie nic nie jest w stanie mnie powstrzymać przed jazdą na moto nawet babcie z klanu Ojca Dyrektora :P Tylko słyszałem że Ojciec Dyrektor wtopił kasę na giełdzie więc odszkodowania chyba nie dostane :P Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Mam nadzieję,że masz obdukcję lekarską ??????A jak nie masz , to biegusiem , nie wstydż się pokazać siniaków na tyłku.Nie graj twardziela , tylko powiedz lekarzowi o wszystkich obrażeniach, w końcu to Twoje zdrowie.Swiadectwo obdukcji skseruj i daj kopię Policji , oryginał zostaw dla ubezpieczalni , albo odwrotnie ( nie pamiętam już ) Na przesłuchanie weż ze sobą ciuchy w których jechałeś .Zażądaj , aby zrobili oględziny i opisali dokładnie uszkodzenia .No chyba , że lubisz wywalać kasę na nowe. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazimotor Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 możesz jeszcze powiedzieć że miałeś przy sobie Damę z Łasiczką, Słoneczniki van Gogha, wazę z dynastii ming i kilo kiełbasy ale niestety uległy całkowitemu zniszczeniu i chciałbyś odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoradzio Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 możesz jeszcze powiedzieć że miałeś przy sobie Damę z Łasiczką, Słoneczniki van Gogha, wazę z dynastii ming i kilo kiełbasy ale niestety uległy całkowitemu zniszczeniu i chciałbyś odszkodowanie.Bardzo śmieszne HAHAHA beka jak nic :icon_biggrin: Jesteś szefem :P Dzięki za radę Sierżant nie wiedziałem o tej obdukcji ale zaraz to załatwie, ciuchy są Ok Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Tak przy okazji zapytam, co to jest ta obdukcja lekarska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Ale weż je ze sobą- każde otarcie to Twoja ewidentna strata materialna - może dostaniesz parę stówek ??Przelicz to na paliwko- ile śmigania z tego moze być!!!Po przesłuchaniu melduj od razu co i jak.Powodzenia i Pozdro !!! OBDUKCJA LEKARSKA - badanie lekarskie mające na celu ustalenie obrażen ciała jakie odniosła osoba biorąca udział np, w wypadku drogowym. W poważniejszych sprawach Sąd powołuje biegłych lekarzy sądowych i oni wydają opinię. W tej sprawie wystarczy lekarz który ma prawo do wydawania takich zaświadczeń - Motoradzio !!! - zobacz w najbliższej ubezpieczalni na listę takich lekarzy - o ile się nie mylę to taki kwit kosztuje ok 15/20 zł. Bez tego nawet nie mysl o odszkodowaniu. Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Stary Sierżant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak przy okazji zapytam, co to jest ta obdukcja lekarska? Stwierdzenie przez uprawnionego lekarza jakie sa obrazenia ciala. EDIT: Widze, ze Stary Sierzant mnie wyprzedzil z odpowiedzia :icon_biggrin: Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Miklas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 te dzieciaki to kolejny wróg motocyklistów, raz jechałem sobie przez miasto a tu w pewnym momencie wybiega dwójka dzieci, jedno przeleciało a drugie zauważyło mnie w ostatnim momencie, i wiecie co zrobiło?? wystawiło mi ręke i powiedziało STÓJ!!! dobrze że zdązyłem wyhamować. Normalnie dzieci to mają wyobraźnie fest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mam nadzieje, ze zjebales tego dzieciaka, ekhm, to znaczy ze wytlumaczyles mu w obrazowy sposob, co moze sie z nim stac, gdy nastepnym razem postanowi zatrzymac tira. Swoja droga, moje dzieci nie beda ogladaly telewizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Nie wiecie czy takie wyskakujące babcie mają coś wspólnego z wybiegającymi kotami ???? :icon_biggrin: Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Jasne że mają .Koty są ich przewodnikami po świecie czarów,gdzie zza kazdego rogu czai się motocyklista który chce babcię przejechać ! PS.Zmień avatar , bo tu niektórzy userzy gliniarzy nie znoszą wręcz organicznie.Mnie to na szczęscie całkowicie wisi i powiewa - chyba wiesz dlaczego , he he he . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangel Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 jeśli widzę babcie lub dzieciaków, to zachowuję szczegolną podwujną ostrożność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAke Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 To w takim razie ile wynosi droga hamowania z 50km/h do 0?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie wiecie czy takie wyskakujące babcie mają coś wspólnego z wybiegającymi kotami ???? :banghead: Więcej z kurami, też szamocą się w te i wewte rozważając dylemat, do przodu :crossy: do tyłu :P biegając po jezdni jak kura bez głowy. Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 a co w przypadku jak biedna emerytka ma 400pln na miesiac i zadnego ubezpieczenia, kto zaplaci szkody w wys. powiedzmy 5tys?rozloza babci na raty po 20pln? Sierzant cos wspomnial o funduszu gwarancyjnym placi on za wszytkich czy tylko wybranych? jak to sie odbywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi