chorcio Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 WitamJak w temacie mage za bardzo przyzwoite pieniadze kupic mz scorpion z 1998 roku z przebiegiem 25 tyś, silniczek super chodzi, wkreca sie i zchodzi z obrotówa teraz sedon sprawy za kupnem jest:-dobra cena jak za 1998 ( w tej cenie mam tylko gs z 1990.)-ładny motor(duzy i fajnie sie prowadzi)-silnik wiadomo yamaha xtz (jeden gar w razie remontu niski koszt naprawy)-orginalny disain w polsce jest tylko kilkaPrzeciw:-do wymiany oponki-zestaw napedowy- pompa tylnego hamulca-tylko jedna firma w polsce sprowadza częsci i tylko nówki(wiec wiadomo, koszty)Poradzcie co zrobić czy lepiej kupic te mz czy jednak cos nazwijmy firmowego Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 -tylko jedna firma w polsce sprowadza częsci i tylko nówki(wiec wiadomo, koszty)Poradzcie co zrobić czy lepiej kupic te mz czy jednak cos nazwijmy firmowego No chyba nie chcesz mi powiedzieć, że wszystko do MZ Scorpion produkowała fabryka MZ. Hamulce, części silnikowe to chyba wyrób uniwersalny stosowany też w innych motocyklach nawet japońskich. Poza tym jeśli jest w dobrym stanie pomijając te rzeczy, które musisz wymienić to może być całkiem fajny i oryginalny motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 oczywiscie chodzi o czescie nie zwiazane z silnikiem, tylko peryferia, one sa producentów europejskich ale maja inne oznaczenia naz oryginalne w europejskich moto, wiec zostaje tylko jedna firma z bielska i nawet jak tam zamawiasz to musisz podac vin motocykla bo tylko wtedy masz pewnosc ze dostaniesz to co poterzbujesz A np na pompe tylnego hamulca trzeba czekac ok4 tyg. i kosztyje 120 euro Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis3 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ciekawe moto a ta pompe to moze od innego sprzeta dalo by rade dopasowac, lub jakis maly patencik :) Ale ja bym sie w to nie pchal jakas gleba i niewybulisz sie za czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie ze nie ma sie czego bac. Ja bym bral. Przedewszystkim mega sprawdzony silnik Yamahya to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_MZ Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ja też bym brał. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alterego Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jesli w tej cenie masz do wyboru rzeczywiscie tylko GS-a z 1990 r., to jaj bym tez bral MZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasaki_zzr Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 jeździłem kiedyś mz scorpionem, mz baghira (i tenera 660 z tym samym silnikiem tez) i ogolnie polecam, bardzo przyjemne moto, do 110km/h stalej predkosci mozna spokojnie smigac na trasie, powyzej troche :D trzesie ale nie jest zle - ciezko bedzie pozniej ze sprzedaza ale jezeli cena jest bardzo atrakcyjna to dlaczego nie ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 o pompe sie nie martw napewno cos znajdziesz na Allegro i motobojzlach ,zreszta zakladam sie ze to pompa Nisin -a :icon_biggrin: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi