Skocz do zawartości

( XJ 900) Yamaha XJ900 Diversion ?! Pare pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Same zalety, poza wagą

Ja bym dodal jeszcze, poza: jeszcze zawieszeniem, silnikiem i czyms o czym sie nie dyskutuje - czyli wygladem takim jakims nijakim (bez urazy).

To nie znaczy, ze sprzet nie jest trwaly, zacny do spokojnych wojazy etc. :bigrazz: , ale "lekko" odstaje od wspolczesnych konstrukcji.

pzdr

Jac

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Ja bym dodal jeszcze, poza: jeszcze zawieszeniem, silnikiem i czyms o czym sie nie dyskutuje - czyli wygladem takim jakims nijakim (bez urazy).

Dla Ciebie to moga byc wady a dla innego zalety (nie liczac zawieszenia bo rzeczywiscie jest kiepskawe i dla nikogo to nie bedzie zaleta ale mozna je poprawic)

Why... So... Serious

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów.

Swoją Divą w ubiegłym sezonie zrobiłem 7,5 tyś km. Trasa po naszym kraju, ale także Słowacja, Węgry, Czechy. Wrażenia z jazdy ??? Dla mnie rewelacja, super turystyk za niewielkie pieniądze z bardzo trwałą mechaniką. Ja mam ponad 180 cm wzrostu i przy oryginalnej owiewce i szybie zmęczony byłem już jak podmuch powietrza walił mi w kask. Zmieniłem owiewkę i szybę, a mianowicie zakupiłem nakładki boczne z wypełnieniami od wersji POLICE oraz wysoką szybę.. Maszyna na dalekie trasy super, jednorazowo 600 km i dupsko nawet nie bolało, czasami tylko podczas jazdy rozprostowanie kolan i dalej. Spalanie przy prędkości do 120km/h wyszło mi 5,5-6 l/100km także niewiele, największe spalanie miałem 7 litrów na 100 km ale to było tylko podjazdy po mieście. Ogólnie z maszyny jestem bardzo zadowolony. Przy zakupie czegoś nowszego pozostanę przy tej samej marce jednak model już inny, np FJR 1300. Ale XJ 900s zostanie , może sentyment :clap: Pozdrawiam.