PawelP Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam, mam kilka pytań dotyczących Yamahy TDM 850. Jeżeli ktoś z Was zna odpowiedzi bardzo proszę o info.1. Co reguluje się śrubą która jest obok kranika paliwa (troszkę poniżej)?2. Jakie powinny być wolne obroty?3. Czy i co ile reguluje się luzy zaworowe?4. Co ile km wymienia się rozrząd?5. Jak sprawdzić czy łańcuch ma prawidłowy naciąg? Przepraszam za być może proste i oczywiste pytania, ale ja mam moto po długiej przerwie i nie chciałbym niczego przeoczyć i uszkodzić.PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osito Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 1. Wolne obroty (chyba, ja nie mam kranika :icon_razz: 2. 1100-12503. Jeśli dobrze pamiętam to 42 tys. km lub 4 lata.4. Pojęcia nie mam5. no... ręką? :wink: 40-50 mm luzu może być Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 3. Zawory - jak piszą co 40 kkm, ale najlepszy mechanik od TDM radzi sprawdzać częściej.4. Jak sie skończy skok napinacza łańcuszka. Mam świeżo zmieniony, to ci napiszę, jak mi się skończy :icon_razz: Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelP Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 W którym momencie sprawdza się wolne obroty? Na zimnym czy na gorącym silniku?P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osito Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Sprawdzać możesz w dowolnym, tak dla ciekawości :icon_razz: Ale ustawiaj na rozgrzanym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Na gorącym - to tak wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi