Nowy Kubi Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Nastał ten moment, żeby wyciągnąć maszynkę. Dotarłem dziś do mojego GSika odstawionego na parking podziemny na zimowanie. Niestety się zakurzył dosyć, na wstępie trochę ogarnąłem z kurzu. Aumulator mialem w domu ladowalemmiesiac temu albo półtora ale jak włożyłem to z początku nie chciał zapalić, bateria słabo kręciła. Ale podpiąłem kablem prąd od samochodu i... poszło !! Jako, że w piątek kupiłem sobie porządną kurtkę, spodnie i buty, wyjechałem w pełnym rynsztunku na ulicę. Ale frajda, jezdzilem prawie cały dzień. Bylem w Larssonie, kupilem, napęd, świece, filtry i pare innych rzeczy, bo trzeba założyć na ten sezon. W następną sobotę odstawiam na przegląd, oponka też będzie zmieniona więc będzie się super jeździło. Ale dzisiaj tak wspaniale usiąść w pierwsząwiosenną sobotę, w tak piękną pogodę i nawinąć kilometry. Oby już teraz było tylko cieplej... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 to gratuluje! nie jesteś 'sam' :) ja dzis olej i filtr wymieniłem i tez troche pośmigałem ( choć liczyłem,że pogoda będzie lepsza ) ale i tak fajowo było ; pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDriver Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Ja tez dzisiaj wyciagnalem sprzet, jakze wspaniale bylo uslyszec ryk silnika i poczuc te wibracje znow - po tak dlugiej zimowej przerwie. Nie ma to jak wcisnac sprzeglo, wrzucic bieg i odkrecic manetke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 też dzisiaj zacząłem sezon :) http://forum.motocyklistow.pl/Pierwsza-prz...eby-t42859.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Też dziś (a właściwie już wczoraj) zainaugurowałem sezon (rekreacyjno-turystyczny, nie mylić z użytkowym, który to rozpoczynam w styczniu, a kończę w grudniu). Muszę przyznać, że jeździło mi się dosyć kiepsko. Wyraźnie wyszedłem z wprawy - trzeba będzie jeszcze poćwiczyć wolne manewry, winkle, hamowanie itp. Niby cały czas śmigam na dwóch kółkach, jednak "ciut" mniejszych - wszystkie manewry obliczone mam na skuter, tak więc w Bandita muszę wjeżdżać się od nowa niczym neofita. Na razie narzuciłem sobie pewne sztuczne ograniczenia, m.in. obiecałem sobie nie przekraczać 120 km/h - samodyscyplina to podstawa. :) UWAŻAJMY NA SIEBIE! (vide post Killova) Edytowane 26 Marca 2006 przez Olsen Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Zazdroszcze Wam chłopaki. Mnie to dziś ch*j strzelał jak widziałem motocykle na ulicy. W sumie moto mam sprawne ,kombi wszystko jest tylko rejestacji nie ma :) I musze się tak powstrzymywać od jazdy jakieś 3 tyg. dopóki karta pojazdu nie stanieje:/ Podejrzewam ,że takich osób jak ja jest więcej. PzdrRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 A ja to wczoraj i po trasie, i po terenie pośmigałem :rolleyes: Wspaniałe uczucie :) Ale chyba będe musiał sprzedać moto... pozdro Cytuj Wielki powrót!http://www.bikepics.com/members/matt150/03sv1000s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrys111 Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Ja jeszcze sezony nie rozpoczalem czekam na >10 :) kocham swoj motocykl ale jestem tez strasznym zmarzluchem :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGriff Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Jak dziś przejrzałem pogode to :) :rolleyes: :unsure: :angry: znów pięknie i ciepło :blink: :) :) :).Miłej jazdy, bo ja zaraz ide jeździć i zjade dopiero jak paliwo mi sie skończy :( :( :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegathedog Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 "Zazdroszcze Wam chłopaki. Mnie to dziś ch*j strzelał jak widziałem motocykle na ulicy. W sumie moto mam sprawne ,kombi wszystko jest tylko rejestacji nie ma I musze się tak powstrzymywać od jazdy jakieś 3 tyg. dopóki karta pojazdu nie stanieje:/ Podejrzewam ,że takich osób jak ja jest więcej." Ja też niedawno nabyłem moje cudo, ale nie wytrzymałbym gdyby moto stało w garażu przy takich temperaturach. Olałem cenę karty pojazdu, gdyż i tak w stosunku do ceny całego motocykla to nie jest tragedią. Wczoraj zrobiłem ok.70km i cena karty pojazdu była tego warta. pozdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Radziu po prostu znalazł kolejny wykręt żeby nie jeździć :) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszcz Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 no ja wczoraj wystawilem maszynke i wymienilem olej jeszcze tylko oponka i bedzie git :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Ja wczoraj wymieniłem filtr i olej zostały mi zawory ( ale nie wiem jak). Po tych wymianach zrobiłem 137km :) było fajnie tylko jeszcze trochę zimno. Oczywiście kierowcy samochodów nie są jeszcze do nas przyzwyczajeni (widać po ich minach). W przyszły weekend planuje ustawianie zaworów i dokładne mycie po zimie, mam oczywiście nadzieje że pogoda pozwoli też na jazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 witam,ja tez sobie troszke posmigałem powiem wam że było za*ebISCIE :) :rolleyes: :unsure: :angry: :blink: :) ,musze sobie jeszcze kupic jakies ubranko na motocykl i wtedy bedzie juz całkowity git :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioly Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 No ja też wczoraj pośmigałem trochę na moto, ale jeszcze w niekompletnym stroju (brak rękawiczek) i sobię dłonie odmroziłem :) No i jeździłem po mniej ruchliwych drogach, bo jeszcze nie mam zarejestrowanego moto. Ale już w poniedziałek przeglądzik, i myślę, że na początku kwietnia zacznę prawdziwy sezon :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi