toowdie Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 Nie wiedziałem czy dać ogólnie do weteranów czy do mechaniki, ale zdecydowałem się dać tutaj.Jak pisałem stałem się właścicielem WFM M06. Całość była pomalowana pędzlem farbą do płotu. Zależy mi na oryginalnym wyglądzie. Odnawiam siodło itd. O ile szparunki będą malowane, to mam problem z naklejkami, chodzi o napis WFM, M06 itd. Nie mogę ich nigdzie znaleźć w necie. A nie chcę kupować całego zestawu ze szparunkami. Może ma ktoś gdzieś te napisy na kompie, albo gdzieć w necie (ja się nie dokopałem). Generalnie to i tak dam je do agencji żeby mi na ploterze ładnie wycieli. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 sie ma. ja mam w piwnicy oryginalną kalkomanię więc mogę ci na skana wrzucic ale to nie na jutro. o ile wiem to na wfmce nie było napisów M06... przynajmiej nie zaobserwowałem na mojej...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Oki, dzięki. Będe zobowiązany Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Napis M 06 jest na tylnym blotniku nad lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 faktycznie był, umknęło to memu bystremu oku :) chyba pędzelkiem malowany ale bardzo malutki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Sam jestem w trakcie remonotania -W-F-M-ki z 1956 roku (czyli mała metalowa lampka, gaźniczek g16 i te sprawy). Jednak jeszcze nie doszedłem do malowania szparunków. Ale mam takie małe pytanie (z pewnością nie tylko mnie sie przyda) jaki olej nalepiej wlać do tylnych amortyzatorów WFMki, Junaka i innych takich?? Myślałem na Hipolem. Nada sie on do tego czy jednak jest on za gęsty?? Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez GaCek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 jeżeli masz amory 50 letnie to hipol moze być jeszcze za mało gęsty. lej śmiało to nie japończyki żeby miało coś nie działać. wejdz sobie na jakąś stronkę z junakami i sprawdz co oni tam lali fabrycznie. jest taki olej jak amortyzol który to do tych wszystkich staruszków mozna spokojnie lać, ale jak masz amory wyrobione to lej hipol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Tak amotki mam wiekowe dokładnie 50 lat. Oryginalne lało się Lux 10. Ale dla mnie to już jest przeżytek. W sumie mam amortyzatory w trakcie remontu (również kapitalnego) i składałem je z najplepszych części, które wybierałem z 5 kompletów więc myśle ze ich stan jest bardzo dobry. OK dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erynio Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Pisalem o szparunkach do zabytkow w innym poscie ale podam namiar do kolesi, ktorzy deklaruja sie, ze maja do kazdego zabytka. Namierzylem ich na ostatnim motobajzlu: [email protected] Oprocz kalkomani na baku, na tylnym blotkiu jest zolte M06 - tez kalkomania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Oki,logo na bak stworzyłem od podstaw przy pomocy zdjęć z neta i skanu instrukcji. JEśli ktoś będzie chciał to podeślę. A teraz pytanie: Te "M - 06" jest żółte napewno?? Jakie ma wymiary?? Jeśli ktoś mógłby fotkę podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi