Skocz do zawartości

NAklejki M06

toowdie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem czy dać ogólnie do weteranów czy do mechaniki, ale zdecydowałem się dać tutaj.

Jak pisałem stałem się właścicielem WFM M06. Całość była pomalowana pędzlem farbą do płotu. Zależy mi na oryginalnym wyglądzie. Odnawiam siodło itd. O ile szparunki będą malowane, to mam problem z naklejkami, chodzi o napis WFM, M06 itd. Nie mogę ich nigdzie znaleźć w necie. A nie chcę kupować całego zestawu ze szparunkami. Może ma ktoś gdzieś te napisy na kompie, albo gdzieć w necie (ja się nie dokopałem). Generalnie to i tak dam je do agencji żeby mi na ploterze ładnie wycieli.

Pozdro

Sam jestem w trakcie remonotania -W-F-M-ki z 1956 roku (czyli mała metalowa lampka, gaźniczek g16 i te sprawy). Jednak jeszcze nie doszedłem do malowania szparunków. Ale mam takie małe pytanie (z pewnością nie tylko mnie sie przyda) jaki olej nalepiej wlać do tylnych amortyzatorów WFMki, Junaka i innych takich?? Myślałem na Hipolem. Nada sie on do tego czy jednak jest on za gęsty??

Edytowane przez GaCek

jeżeli masz amory 50 letnie to hipol moze być jeszcze za mało gęsty. lej śmiało to nie japończyki żeby miało coś nie działać. wejdz sobie na jakąś stronkę z junakami i sprawdz co oni tam lali fabrycznie. jest taki olej jak amortyzol który to do tych wszystkich staruszków mozna spokojnie lać, ale jak masz amory wyrobione to lej hipol.

Tak amotki mam wiekowe dokładnie 50 lat. Oryginalne lało się Lux 10. Ale dla mnie to już jest przeżytek. W sumie mam amortyzatory w trakcie remontu (również kapitalnego) i składałem je z najplepszych części, które wybierałem z 5 kompletów więc myśle ze ich stan jest bardzo dobry. OK dzieki za odpowiedź.

Oki,logo na bak stworzyłem od podstaw przy pomocy zdjęć z neta i skanu instrukcji. JEśli ktoś będzie chciał to podeślę.

A teraz pytanie: Te "M - 06" jest żółte napewno?? Jakie ma wymiary?? Jeśli ktoś mógłby fotkę podesłać.