LAMASSU Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Sorki ,ze pisze w tym dziale ale zalezy mi na szybkiej fachowej odpowiedzi.Troche jestem zdenerwowany ale tez bys cie byli. Chodzi oto,ze jutro konczy mi sie umowa AC i bylem zapytac o przedłuzenie,wiec umówiłem sie na jutro .Przyjechalem do domu umyc motocykl a ze stal ca la zime wiec byl nie odpalany i sie troche przejechałem.K..wa mac!!!! taki pech to tylko mnie moze spotkac nie zmiescilem sie we własnej furtce wracajac z przejazdzki i moto prawa strona przetarta-Kur.a!! co ja mam teraz zrobic jutro konczy sie ubezpieczenie JAK MI NIE UZNAJĄ?!!!ja pie**ole chyba sie powiesze.Czy ktos wie czy jak jutro zadzwonie czy lepiej podjechac to nie bedzie za puzno i czy PZU mi nie zrobi jakiegos przekretu,ku......!!1 pierwszy dzien na moto i jeszcze do jutra ubezpieczenie a tu wszystko do 16.00 bylo otwarte,.. Co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Zależy co chcesz zrobić - jak chcesz zgłosić szkodę na obecnej polisie to wal do PZU - nr obsługi klienta 0 801 102 102 - zadzwoń i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 z tych nerów napewno mam z rok zycia mniej.Dzis juz napewno mam czuwająca noc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś koniecznie dzisiaj najlepiej też pisemnie pisemek to się boją leć bo nie ma czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Ale to chyba nie ma problemu. Jeśli jutro kończy ci się umowa, to jedź i zgłoś szkodę. Jeśli nie będzie możliwości oględzin szkody, to koniecznie poproś o potwierdzenie zgłoszenia i po problemie.Myślę że dodatkowym argumentem będzie chęć przedłużenia umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio114 Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 ja nie widze problemu przedłuż umowe poczekaj 2 dni i zgłos szkode przecież możesz powiedziec ze to stało sie 2 dni po podpisaniu umowy :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietra Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Tia - pod warunkiem ze przy przedluzaniu umowy ubezpieczyciel nie zazada ogledzin motocyklaMysle ze lepiej od razu zglosic na hot line, podac numer umowy, panienka ci przydzieli numer szkody i juz. Z drugiej strony jak zglosisz szkode to ci moga stawke podniesc na kolejny okres ubezpieczenia - jezeli bylbym pewien ze nie bedzie ogledzin przyprzedluzeniu umowy to poczekalbym az podpisze nowa Pozdrawiam Cytuj ------------------------------------------- Polfa Grodzisk 1% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 ja nie widze problemu przedłuż umowe poczekaj 2 dni i zgłos szkode przecież możesz powiedziec ze to stało sie 2 dni po podpisaniu umowy :twisted: Albo i 2 tygodnie/miesiące później.Do Założyciela wątku: nie stresuj się tak bardzo, przy przedłużaniu umowy zazwyczaj nie wymaga się dokumentacji fotograficznej, tak więc od Ciebie w głównej mierze zależy, czy szkodę będziesz chciał zlikwidować z nowej, czy ze starej polisy. Tak mi się przynajmniej wydaje. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Najprostszym rozwiązanie jest zadzwonić na infolinie PZU zgłosić szkode i zrobić pare fotek z datą i godziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 I nie zapomnij napisać co wskurałeś... Powodzenia :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Nie ryzykowałbym z liczeniem, że nie zrobią zdjęć. Moim zdaniem to za duże ryzyko, bo w przypadku AC zdjęcia robią i to kilka, z różnych stron, a tym bardziej motocykli!Wyjścia masz dwa:- zgłosić szkodę teraz i ubiegać się o odszkodowanie a AC co zaowocuje tym, że dostaniesz kasę, ale podwyższą Ci składkę na kolejny rok i zabiorą zniżki- poczekać do podpisania nowej umowy i przed podpisaniem głosić, że bok jest porysowany, aby ujęli to w protokole przy podpisywaniu umowy. Oczywiście możesz ryzykować, że nie zainteresują się stanem motocykla w momencie uaktualniania umowy. Niestety AC to nie OC i to się niie uaktualnia samo przez się... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 szkoda dzis zgłoszona 8) przy okazji chciałbym powiadomic wszystkich zainteresowanych ubezpieczeniem AC ,ze w PZU od Stycznia tego roku drastycznie wzrosly stawki i jak w tamtym roku płaciłem od wartosci motocykla[20.000zlwartosc] składka roczna bez znizek miałem 1800zl na rok to w tym roku od tej samej kwoty 20.000zl po uwzglednieniu 10% za kontynuacje składka wyniosła by mnie 3300na rok 8O 8O 8O ZEGNAJ PZU :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Pozwólcie Panowie że rozszyfruje ten skrót .pie**ol.....ty Zawsze Uśmiechnięty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi