toowdie Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 No i stało się kupiłem WFM, w kompletną, do małego remontu. Ale nie o tym chciałem. Zastanawia mnie zbiornik paliwe, bo z takim to się jeszcze nie spotkałem. Cały patent wygląda na oryginalny, ale już niewiemFotka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 wszystko jest ok; takie zbiorniki byly w pozniejszych latach; ja mam z 56 roku i u mnie byla taka kratka-bagaznik na baku - jak w junakach jak bys mial jakies pytania to wal. ja swoja odrestaurowalem jak bylem w LO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 byla taka kratka-bagaznik na baku - jak w junakachJunaki miały baki od -W-F-M-, tyle że poszerzone pasem blachy :-). Gratuluję zakupu, Obok Junaka to kolejna moja przyszła pozycja w kolekcji ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 dokładnie, oryginał... i tam jeszcze plastykowy korek powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 generalnie to sie nie postarali z tym bakiem. taki einsatz na koniec produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Nie jest tak źle. Pochromowana obejma baku i ładna guma wygląda naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Junaki miały baki od -W-F-M-, tyle że poszerzone pasem blachy :-). Gratuluję zakupu, Obok Junaka to kolejna moja przyszła pozycja w kolekcji ;-) Nie do końca tak jest.Legenda głosi, że pierwsze Junaki w bardzo małej serii posiadały zbiorniki na bazie WFM późniejsze już takich nie miały.Ostatnio nawet sprzedawałem zbiornik od M07 (nr silnika sto trzydzieści pare) http://www.allegro.pl/item87813260_87813260.html Tył może i trochę przypominał WFM ale przód jest zupełnie inny no i ogólnie zbiornik jest dłuższy. A wracając do WFM to jak już wcześniej zostało napisane - ostatnie WFM posiadały ten patent Jakby ktoś szukał instrukcji to tu http://www.polmot.skip.pl/index.php?mode=a...ode=view&id=107 jest dla WFM z silnikiem S-34 ale znajda się tam też ifnormacje przydatne dla WFM z S01 Edytowane 24 Marca 2006 przez PROC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 29 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Czy mógłby mi ktoś podać wymiary napisów na baku i z tyłu na błotniku?? Bo logo to z instrukcji będe miał. Za ew fotki się nie obrażę Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi