Magister Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Komalo - w piatek ide do urzedu wiec dam Ci odpowiedz jak wyglada z tymczasowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ja tam uderzam w pon do urzedu i wkońcu wymarzone tablice!!! więc pełen legal!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3291043.html "[...] Wkrótce nie będzie się opłacać sprowadzanie starych, używanych aut do Polski. Zamiast kilkuset złotych podatku akcyzowego kierowca będzie musiał zapłacić nawet kilka tysięcy złotych ekologicznego.Ekologiczny podatek trzeba będzie płacić raz przy pierwszej rejestracji w Polsce auta osobowego o masie do 3,5 tony. Jego wysokość będzie zależeć od pojemności silnika i europejskich norm toksyczności spalin, które spełnia. [...]" dobrze, że wyraźnie piszą o samochodach osobowych powyżej 3,5tony, bo znów jakiś nadgorliwy urzędas ubrałby w ten przepis motocyklistów...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 jeszua - ostatnio pisałem o tym podatku na forum. Tylko że ja jak czytałem to było napisane, że podatek będzie o wszystkich pojazdów. No ale wczoraj na kilku różnych serwisach pojawiło się info, że to tylko od osobówek będzie. Ulżyło mi :wink: Nawet nie chcę myśleć coby było, gdyby motocykle zostały objęte tym podatkiem. Tutaj wątek o którym pisałem:http://forum.motocyklistow.pl/Nadchodz-cie...oto-t44402.htmlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magister Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Info dla tych którzy zarejestrowali sprzet czasowo na 30 dni Dziś byłem w Urzędzie Komunikacji - cena za karte pojazdu 75PLN :P :evil: dostałem nowe blachy i papierki - słowem jest OK :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Info dla tych którzy zarejestrowali sprzet czasowo na 30 dni Dziś byłem w Urzędzie Komunikacji - cena za karte pojazdu 75PLN :P :evil: dostałem nowe blachy i papierki - słowem jest OK :banghead:WHOW!!! :D Dzięki za info Magister. Ta informacja bardzo mnie cieszy :evil: . W takim razie w przyszłym tygodniu uderzam po stałe blachy i mogę :evil: :evil: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Potwierdzam informację Magister'a 75PLN :P Ja dzisiaj zarejestrowałem swojego sprzęta. W sumie to szybciutko poszło, przyszedłem pierwszy i pół godziny po wejściu z papierami już mialem tablice w ręku :evil: Impreza w UK kosztowała mnie w sumie 199PLN + koszt OC, a przy okazji spełniłem dobry uczynek bo kobicie w PZU wymieniłem żarówkę :banghead: Dzisiaj w końcu sobie pośmigam legalnie :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magister Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 aha, no i jak ktos chce tablice z gwiazdkami uni europejskiej - to od pierwszego stycznia maja podobno byc dostepne juz tylko takie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Witam! Byłem dziś Wydziale Komunikacji tut. Urzędu, by wyjaśnić sprawę przepłacenia przeze mnie rejestracji moto. Oczywiście naszykowałem sobie odpowiednią mowę, którą zamierzałem uraczyć Pana Naczelnika. Niestety nie było go, więc zostałem przyjęty przez zastępczynię, przemiłą młodą dziewczynę (pozdrawiam przy okazji :P ). Przedstawiłem się, po krótce wyjaśniłem w jakim celu przybyłem i już miałem zacząć ją opier*** A dziewczyna mi przerywa, idzie do szafy, grzebie w jakiś teczkach i po chwili wraca z plikiem dokumentów. Z pliku wydobywa biała kopertę i wręcza mi ją ze słowami: tu jest 51,50 zł, które jesteśmy Panu winni, ponieważ niesłusznie zawyżyliśmy Panu opłatę za rejestrację :evil: Mnie normalnie zatkało z wrażenia, otworzyłem gębę i nie mogłem wypowiedzieć nic, prócz dziękuję. Dziewczyna przeprosiła mnie jeszcze kilka razy, pożyczyłem jej miłego dnia i very happy wyszedłem z Urzędu :banghead: Pozdrawiam, Draco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Witam! Byłem dziś Wydziale Komunikacji tut. Urzędu, by wyjaśnić sprawę przepłacenia przeze mnie rejestracji moto. Oczywiście naszykowałem sobie odpowiednią mowę, którą zamierzałem uraczyć Pana Naczelnika. Niestety nie było go, więc zostałem przyjęty przez zastępczynię, przemiłą młodą dziewczynę (pozdrawiam przy okazji :evil: ). Przedstawiłem się, po krótce wyjaśniłem w jakim celu przybyłem i już miałem zacząć ją opier*** A dziewczyna mi przerywa, idzie do szafy, grzebie w jakiś teczkach i po chwili wraca z plikiem dokumentów. Z pliku wydobywa biała kopertę i wręcza mi ją ze słowami: tu jest 51,50 zł, które jesteśmy Panu winni, ponieważ niesłusznie zawyżyliśmy Panu opłatę za rejestrację :evil: Mnie normalnie zatkało z wrażenia, otworzyłem gębę i nie mogłem wypowiedzieć nic, prócz dziękuję. Dziewczyna przeprosiła mnie jeszcze kilka razy, pożyczyłem jej miłego dnia i very happy wyszedłem z Urzędu :banghead: Pozdrawiam, Draco. Czyli jednak można :P . W urzędach też pracują ludzie i niektórzy nawet mówią ludzkim głosem :evil: . Jak ja do nich grzecznie to i oni zwykle podobnie. I tak trzymać. Idziemy w końcu do Europy :evil: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Jak ja byłem u kobity i załatwiałem rejestrację, zaczął dzwonić telefon a ona zamiast odebrać, wyciągnęła wtyczkę z telefonu :banghead: A niby grzeczna i kulturalna była :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 aha, no i jak ktos chce tablice z gwiazdkami uni europejskiej - to od pierwszego stycznia maja podobno byc dostepne juz tylko takie ;-)Magister - chyba od pierwszego maja miałeś na myśli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magister Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 tfffuuu no oczywiscie 1go maja ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 tu jest 51,50 zł, Jakie 51.50? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 No rzeczywiście - ta różnica którą Ci zwrócili Draco Fisher jakaś mała mi się wydaje - powinni zwrócić Ci za tablicę i za naklejkę na szybę, czyli 40+16,5+1=57,5PLN. No chyba że się pomyliłeś w tekście ;) Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi