alien162 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 witamodpalam dzisiaj sobie motor pierwszy raz w tym roku mysle przejade sie odpalilem ale to byl h** nie jazda motor tak kiepsko chodzil ze sie jechac nie dalo tzn nie trzymal obrotow na luzie ,ponizej pewnych obrotow gasl,krztusil sie nie palil od kopa, dochodzil do 4 tys obrotow i nie chial dalej ciagnac dopiero jak przytrzymalem manetke do oporu to po 5-6 sekundach pomalu sie wkrecal wyzej,jak by tego bylo malo strasznie kopcil, swiece mam nowe dziasiaj zakupilem (zalecane do tego moto) aha jeszcze jedno jak wykrecale swiece to byly zalane .co moze byc przyczyna tego calego syfu?? MOTOR TO YAMAHA RD350. BARDZO WAS PROSZE POMOZCIE BO SEZON JUZ NIEDALEKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 zapłon, paliwo moze gówniane, wszystko mogło być kombinuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Wymień paliwo.Miałem tak samo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien162 Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 2 razy wymienialem paliwo i nie pomoglo niestety [ Dopisane: 17-03-2006, 22:01 ]ale wymienie jeszcze raz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 U mnie padl simering na wale i tak samo bylo tylko ze kopcil jeszcze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien162 Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 cypek41 i co twoj motor tak samo beznadziejnie chodzil jak moj?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 daj mu pochodzic dobrze rozgrzac sie to powinno wrocic wszystko do normy niektore 2t po dlugich postojach ciezko do siebie dochodza ,a wczesniej normalnie chodzil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 U mnie to z tego co mechanik mi powiedział to simering był w krytycznym stanie :? A po wymianie wszystko wróciło do normy. Objawy był praktycznie takie same nie można było wyregulować moto bo chodziło jak chciało zawieszało się przy wysokich obrotach paliło gdzieś za 8 kopnięciem (normalnie to za 2 jak zimne) i strasznie kopciłopozdro :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien162 Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 mati27dzanim ja postawilem przed zima to chodzila bardzo dobrze a wczoraj ja dosyc mocno rozgrzalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 jak wykrecale swiece to byly zalane .co moze byc przyczyna tego calego syfu?? Hey a może naprawde simering poszedł i ciągnie ten caly syf na tłok.... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien162 Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 ok chlopaki dzieki za wszelka pomoc ale juz naprawilem tzn zalalem swieza zupe 98, wymienilem jeszcze raz swiece ,przeczyscilem wszystkie kostki instalacji i zaczela normalnie chodzic POZDRO :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ja bym zapłon sprawdził, jak moto stał w dużej wilgoci mogły platynki zaśniedzieć!! Przeczyść zapłon i całą elektryke z nim związaną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Przecież napisał że naprawił. Poza tym jakie platynki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi