kantzupa Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Witam, do czego jest w sprzętach terenowych wężyk wychodzący z korka wlewu paliwa ?? poważnie nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Pełni podwójną rolę - odpowietrza zbiornik paliwa i odprowadza przelewające się paliwa przy glebie poza motocykl (zwykle wąż prowadzi do otworu w ramie w okolicach głowki ramy.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Odpowietrznia bak to tak....Ale mozesz rozwinac swoj drugi pkt.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Ale mozesz rozwinac swoj drugi pkt.? W terenie czesto sie wywracasz i to jest po to aby nie oblac paliwem siebie i motocykla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rg166 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 w tej rurce jest taka ruchoma kulka, która w razie gleby blokuje odpływ paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Ale takie coś widziałem jeszcze w ducatti (jakiś ścigacz). I im tez to służy do odpowietrzania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Powietrze musi napływać do zbiornika aby wypełnić przestrzeń pozostawioną przez odpływającą benzynę. Jak zatkasz jakikolwiek wlot powietrza to benzyna nie będzie spływać. Na tych wężykach zdażają siechyba zaworki aby powietrze wlatywało lecz aby paliwo się nei wylewało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Powietrze musi napływać do zbiornika aby wypełnić przestrzeń pozostawioną przez odpływającą benzynę a jak jest to rozwiązanie w moto gdzie takiego wężyka nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 ja mam taki zaworek, i dokładnie, wpuszcza powietrze ale nie wypuszcza paliwa przy glebie , pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Też mam teraz taki zaworek założony na przyciętym wężyku wystającym z korka. Oryginalne rozwiązanie w KTMie nie zapewniało wyciekom paliwa odpowietrznikiem w korku...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 a jak jest to rozwiązanie w moto gdzie takiego wężyka nie ma? Np w aprili rs masz wlew przykręcony na śróbki i jednej jakby nie ma a to jest właśnie ten odpowietrznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 odpowietrzenie w korku. jasna sprawa jakoś na to nie wpadłem jak mam glebę to paliwo mi się pompuje przez przelew w gaźniku jakoś nigdy korkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 jak mam glebę to paliwo mi się pompuje przez przelew w gaźniku jakoś nigdy korkiem tak ale przy pełnym zbiorniku to korkiem może wylatywać, a jesli Tobie nie wylatuje korkiem to moze masz szczelnty korek poprostu:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Sprawdzalem u siebie - YZ250F fabryczny wezyk zapobiega wyciekom paliwa ;) Odwracalem bak do gory nogami, wiec jestem pewien :banghead: Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIJO Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 abryczny wezyk zapobiega wyciekom paliwaNo właśnie FABRYCZNY , a ludzie montują zwykle do benzyny/oleju i juz to się nie sprawdza paliwo ucieka jak chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi