piasektt Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 A ja mam z tyłu i z przodu Pireli :) Ale niestety z tyłu to już mam Supermoto i kupuje mitasa C-10 na tył i zobaczę czy zauważę różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 A ja mam z tyłu i z przodu Pireli i ja tez :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rg166 Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 ja w tej chwili mam z przodu metzelera za 250zł, a na tył heidenau za 100zł. Ale musze przyznać, że w takim poważniejszym terenie mnie nie zadawalają...Inna sprawa że to opony typowo do enduro, a nie w ostry teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 OK, każdy robi jak uważa, ja wolałbym jednak odłożyć na naprawdę porządną nową oponę na przód... Szczegolnie, ze mozna trafic dobra gume za rozsadna kase.Np : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=90720238 Kupilem wlasnie taka od tego kolesia, a nawet zaproponowal mi tyl scorpiona za 220 zl i przesylke kompletu w cenie przesylki jednej gumy. pozdro,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lassar Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Szczegolnie, ze mozna trafic dobra gume za rozsadna kase.Np : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=90720238 Kupilem wlasnie taka od tego kolesia, a nawet zaproponowal mi tyl scorpiona za 220 zl i przesylke kompletu w cenie przesylki jednej gumy. pozdro,Jacek Mnie dzisiaj zaproponowali NOWEGO Dunlopa za 230 peelenów. Co do kolesia, Roberta S. to już jakiś czas te oponki sprzedaje. Moj kumpel kupił taki komplet u niego, niestety jeszcze nie założył, ale jak tylko wrzuci gumki na sprzęta to zobaczymy co to tak naprawde warte. Z tym że on na tył ma Metzelera chyba. No i te opony są 2-3 letnie. Nie mam pojęcia jaki to może mieć wpływ przy oponach crossowych ale do samochodu bym ich nie założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 No i te opony są 2-3 letnie. Rok produkcji 2004 - wiec tak naprawde to dopiero co zaczal sie drugi rok kalendarzowy opony. Niesadze wiec, ze bedzie to mialo wplyw na eksploatacje - szczegolnie, ze w przeciwienstwie do opon samochodowych czas ich uzytkowania do nastepnej wymiany jest znacznie krotszy. Co do marki opony terenowej to zdecydowanie wole Pirelli (i Michelina) od Dunlopa. pozdro,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Gość z aukcji tych opon był tu kiedyś na forum i oferował dla forumowiczów zniżki. Ja też niedługo planuję u niego zakupy to zobaczymy czy oferta jeszcze aktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho zwirek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 hej, moim zdaniem oponki Mitasa miesa zle ostatnio nabylem tylnia C-02 i sprawuje sie naprawde niezle w terenie. wkoncu poczolem moc mojej CRki. zobaczymy na ile jak bedzie sie trzymac! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 też mam C-02 :) , nieźle ryje w ziemi, około 2k km nawinąłem i zostało jeszcze 17 mm bieżnika Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 ostatnio na allegro byly nowe kapcie bfgoodrich w cenie mitasow kilka sztuk 17,18 i 21 z roku 03 zdaje sie Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mam takie pytanie ile waży opona kostka tak średnio??Bo wysyłałem kostke dla goscia i zapłaciłem az 26zł za przesyłke bo waży ona 6kg.A od 6 do 10kg przesyłka 26zł i gosc cos nie wierzy i mu sie cos nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mam takie pytanie ile waży opona kostka tak średnio??Bo wysyłałem kostke dla goscia i zapłaciłem az 26zł za przesyłke bo waży ona 6kg.A od 6 do 10kg przesyłka 26zł i gosc cos nie wierzy i mu sie cos nie widzi. Na stronie Mitasa : www.mitas.cz podane sa masy opon (w szczegolowym opisie) pzdr,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 No i te opony są 2-3 letnie. Nie mam pojęcia jaki to może mieć wpływ przy oponach crossowych ale do samochodu bym ich nie założył. Do samochodu być nie założył dwuletniej opony?? :smile: Producenci opon motocyklowych pozwalają zakładać DO MOTOCYKLI prawidłowo leżakowane opony (odpowiednia temperatura, wilgotność i zaciemnienie pomieszczenia) do 5 lat. Tak więc 2 lata dla dobrze leżakowanej opony to absolutnie nic. A co dopiero dla opony enduro/cross...PS - ceny tych Pirelli z aukcji naprawdę są BARDZO DOBRE!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jacek nie moge rozszyfrować tej strony.Może ktos wie cos o tej wadze opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jacek nie moge rozszyfrować tej strony.Może ktos wie cos o tej wadze opony. Przykładowo Mitac c-16 waży 5,5kg tak pisz na stronie mitasa, więc koszty wysyłki odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi