qbusek Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Witam, jak rozroznic rodzaj ramy od kaski? pytam bo nie wiem czy w mojej zmiesci sie skrzynia od dniepra.... tutaj fotki tego co posiadam: http://www.tkaczuk.pl/moto/c/_mini-100_3241.JPGhttp://www.tkaczuk.pl/moto/b/_mini-100_3189.JPG pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 A rama K 750 różni się od ramy K 750?Do Kaśki włożysz skrzynie Dniepra ale trzeba wał napędowy skrócić ( chyba o 15 mm ale nie pamiętam).Jest wtedy problem z wymianą sprzęgła gumowego.Ja mam wsadzony cały silnik z skrzynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 A ja coś pamiętam ze 20mm :roll: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 9 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 podobno sa dwa rodzaje ram... krotka i dluga..., tylko do dlugiej mozna wsadzic skrzynie od dniepra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Wiem że dzowny biją, ale nie wiem w którym kościele... :P. Ja kiedyś miałem problem z wsadzeniem dnieprowej skrzyni ze wstecznym do mojego Urala. Okazało sie potem, że moja rama w M63 jest ramą "krótką" co nie pozwala na zamontowanie skrzyni ze wstecznym (20mm dłuższej od zwykłej skrzyni). A gdyby nawet zamontować - wymagana byłaby ingerencja w długość wałka napędowego (skrócenie o te 20mm). Ale to jest przypadek na przykładzie Urala, który K-750 nie jest ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsawiak Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 skrzynke dniepra wsadzisz tylko do długiej - sprawdzone, opatentowane, kiedysto przerabialem na wlasnej skjórze... ponoć ural robiłskrzynki ze wstecznym,starego typu, które pasowaly do krótkich ram ,ale tego nie sprawdzilem osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 ponoć ural robiłskrzynki ze wstecznym,starego typu, które pasowaly do krótkich ram ,ale tego nie sprawdzilem osobiścieTak, gdzieś czytałem że miały płaskie filtry powietrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Kaśka nigdy nie miała długiej ramy.Długa to Dniepry.Krótką ramę i skrzynia bez wstecznego miały K-750 ;K-750 M;K- 650;K-750W;MW-750.Rama długa (długośc moto większa o 30 cm) zaczynała się od Mt -9 i MW750M2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsawiak Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 ponoć ural robiłskrzynki ze wstecznym' date='starego typu, które pasowaly do krótkich ram ,ale tego nie sprawdzilem osobiście[/quote']Tak, gdzieś czytałem że miały płaskie filtry powietrza... ponoć ural robiłskrzynki ze wstecznym' date='starego typu, które pasowaly do krótkich ram ,ale tego nie sprawdzilem osobiście[/quote']Tak, gdzieś czytałem że miały płaskie filtry powietrza... Student, a gdzie to czytałeś prześmiewco jeden ? Sam jesteś płaski ;-) ..a widział Ty skrzynki od urala z dwoma rączkami zmiany biegów po prawej stronie? Jedna 1 - 4 , a druga od wstecznego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Z płaskich rzeczy to mam stopy :laughing: Uściślając - czytałem (ale gdzie to cholera wie) że do krótkich uralowych ram mieszczą się tylko te skrzynie ze wstecznym, co mają "płaski" filtr powietrza. Widziałem z resztą taką na allegro, ale przegrałem aukcję.Mam świadomość, że nikt nie weryfikuje informacji w internecie, więc może trafiłem na szit. Masz wielkie szanse mnie uświadomić 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś714 Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Kaśka nigdy nie miała długiej ramy.Długa to Dniepry.Krótką ramę i skrzynia bez wstecznego miały K-750 ;K-750 M;K- 650;K-750W;MW-750.Rama długa (długośc moto większa o 30 cm) zaczynała się od Mt -9 i MW750M2.Ja mam K-750M z 1970 roku z długą ramą i nie wygląda to na przeszczep. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 kaski mialy dlugie ramy i jestem co do tego prawie pewien :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 ja mam K ze skrzynia od dniepra.. ale tak juz kupilem i niewiem czy cos bylo przerabiane, czy wszystko pasowalo.. ale jak by nie bylo - niemam problemow ani z wyjeciem silnika ani z wymiana przeglubu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsawiak Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Student -to masz płaskostopie ;-) A tak powaznie -zwracam honor, chyba masz racje co do tych z tym dziwnym filtrem , myślałem że nabijasz sie ze mnie i chodzi Ci o jakiś płaski filtr ale ustawiany jak ksiażka na półce . Chyba myślimy o tym samym,tyle że te skrzynie od urala jakoś dziwnie wyglądajaale podobno są bezawaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Od tego jest forum oraz odpowiednie tematy ;). Bez was to ja bym nic o ruskach nie wiedział :mrgreen: karolsawiak :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi