Skocz do zawartości

MZ - Technika, Porady, WWW

Sidewinder
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli postawicie beczke piwa i nowa skrzynie to zrobie bez oleju w skrzyni 30 tys i jedyne co bedzie do wymiany to łozyska skrzyni biegów oraz wodziki. Szkoda tylko ze wtym czasie kilka razy spale sprzegło itp;]

dokladnie :) tylko ze sprzegło moze dziwnie pracowac. skrzynia biegów w mz jest bardzo dobra. tak w ogóle gdy spuścisz olej ze skrzyni biegów nie liczcie na to że od razu zrobi sie ona sucha. do do tych walących łbem w mur :biggrin:

co do tamtego tematu, motor narazie chodzi bez zarzutu, wyprostowałem lekko wał wymieniłem odrzutniki na ciaśniejsze i nowe simery.

Otoz mam gaznik 30n3-1 i mam problem z nim! Wyregulowalem mu poziom paliwa i co sie dzieje ... Otoz z dolu gaznika wylatuje paliwo jakbym zle ustaawil gaznik ;/ a ustawilem wg. serwisowki !! Nie wiem co robic ! Plywak jest <ok> bo sprawzalem cy nie ejst dziurawy i nie tonie ... Mam juz osc tego sieze przy tym gzniku og 8 rano i nie moge ustawic !! prosze o pomoc

Albo jeśli pływak jest ok to sprawdz dokładnie czy zaworek iglicowy się nie zatarł albo czy jakiś śmieć go nie zablokował.

Ja mam inne pytanie - w mz miałem przewód wysokiego napięcia grafitowy - w dodatku łączony. Kupiłem dzisiaj przewód ale w środku jest skrętka. Czy to ma jakies znaczenie czy nie?

Hmm przewód zmieniłem pomimo tego że iskra była bardzo dobra - po prostu kabel mi sie nei podobal bo stary był. Zmieniłem też świeczkę z setki na 80. Zmontowałem wszystko, obniżyłem poziom paliwa w karterze na fabryczny, póltora obrotu śróbki regulacyjnej i.........

....... i jest przezajebiście :(

Moto odpaliło od kopa praktycznie po 2-3 kopniaczkach. Na zimno nie chciało zgasnąć - pyrpało w granicach 1200-1400 obr/min. Po jazdach probnych moge stwierdzić że rewelka - 115km/h na mojej małej uliczce i bardzo ładnie reaguje wreszcie na gaz - nie muli jak poprzednio. (nie sprawdzałem maxa ;) )

Niby zrobiłem coś co nie powinno przynieść rezultatu a jednak ;)

Witam kolegów od niedawna mam MZ 250, i troche denerwuje mnie to że jak jade na 2 biegu i wrzucam 3-kę to czasami wskoczy luz między 3-cim a 4-tym biegiem i musze tak jakby zredukować wtedy wskoczy 3-ka, zdarzyło mi sie to kilka razy także z 1-dynki na 2-kę, i jeszcze jedno biegi wchodzą tak że tego nie czuć trzeba to robić na wyczucie nie ma takiego przeskoku jak włącze bieg. Co z tym zrobić czy to automat do zmiany biegów jest winny czy skrzynia??

Edytowane przez Damiano

Witam kolegów od niedawna mam MZ 250, i troche denerwuje mnie to że jak jade na 2 biegu i wrzucam 3-kę to czasami wskoczy luz między 3-cim a 4-tym biegiem i musze tak jakby zredukować wtedy wskoczy 3-ka, zdarzyło mi sie to kilka razy także z 1-dynki na 2-kę, i jeszcze jedno biegi wchodzą tak że tego nie czuć trzeba to robić na wyczucie nie ma takiego przeskoku jak włącze bieg. Co z tym zrobić czy to automat do zmiany biegów jest winny czy skrzynia??

Sorry za 2 takie same posty ale net mi nawalał i nie było widac że go napisałem :lapad:

co do przeskoku to pod spodem silnika masz srube ze sprezyna i kulka - kulka wchodzi w taki dolek na walku wybieraka w skrzyni podczas zmiany biegow i ustala bieg , ja zawsze spuszczalem nia olej , bo ta wlasciwa jest w takim miejscu ze nie szlo dojsc.

ech te MZ towskie ceny chil chlip ;)

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/