Ziemniak Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Ja tez miałem ze mi nieodbijał musisz wyciągnoć koło i wyczysćić cały hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 co moze byc przyczyna jezeli nieodbija mi tylni hamulec thx za odpPrzyczyną jest prawdopodobnie syf który dostał się do zacisku hamulcowego i musisz zdjąć zacisk, wyjąć tłoczki i przeczyścić je oraz ich prowadnice i dobrze nasmarować. Przy okazji wymień płyn hamulcowy bo prawdopodobnie też jest zanieczyszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Co do czyszczenia to się zgodzę, ale Adam87 ty do końca nie jesteś w temacie, bo Honda XLR125 R niestety nie ma hamulca tarczowego z tyłu, a tylko zwykły bębnowy. Więc mowa o smarowaniu tłoczków itd. raczej nie ma sensu. Rozumiem, że niedoczytałeś wcześniejszego :buttrock: posta.Zacinanie może,ale nie musi świadczyć o konieczności wymiany okładzin hamulcowych. Rozbierz, oblukaj i przesmaruj co trzeba,a później wyreguluj i ciesz się z jazdy. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ale Adam87 ty do końca nie jesteś w temacie, bo Honda XLR125 R niestety nie ma hamulca tarczowego z tyłu, a tylko zwykły bębnowyeee sory zupełnie o tym nie pomyślałem :( tak sobie wszedłem w temat i zobaczyłem o czyszczeniu hamulców, a że sam to robiłem to zacząłem opisywać ale kompletnie zapomniałem że przecież xlr ma bęben :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arktos Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 ten jamulec tylni musi byc awaryjny, też miałem problemy z tyłem.rozebrałem nie było żadnego syfu złożyłem i narazie chodzi ;-) Ale dalej nie wiem co zrobić zeby ją odblokować ;-(((( :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol115 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Czy przy wymianie oleju w lagach nowy olej trzeba wlewac podcisnieniowo? I co zrobic gdy simering/zimering (niew iem jak sie to pisze ale looz) przecieka trzeba go wymienic czy mozna cos innego z nim zrobic?z gory thx i pozdro. Edytowane 7 Maja 2006 przez jabol115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Czy ktoś z Was regulował juz zawory w XLR?Wydaje mi się, że to nic trudnego, a podobno trzeba to robić często w tym silniku, jak sprawdzić stan łańcuszka rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol115 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Czy ktos z was zna wymiary simeringow/zimeringow (ni mam pojecia jak sie to pisze) w lagach? Jezeli tak to prosil bym o podanie ich gdys moje zaczynaja sie pocic a ni mam jak ichzmierzyc:(.z groy dziekuej i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glancu Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Moze was to zaciekawi wiem gdzie jest blokada predkosci w xlr wrazie czego jak by był ktos chetny to napiszcie tutaj a ja to wyjasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 To napisz Glancu, to może być ciekawe. Ja w zasadzie nie wiem jaką mam wersję. Czekam na opis Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glancu Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 A wiec tak jezeli jedzie wam tylko do 80 km/h to niemusicie kupowac modułu tylko wystarczy sciagnac licznik rozebrac go i zobaczycie tam taki mały ci* przez kturego przechodzi taka blaszka z predkosciomierza wystarczy zaniesc ten ci* do jakiegos dobrego elektryka i powiedziec mu zeby zrobił obejscie ( odpiecie cipu nic nieda ) conajmniej umnie w moto tAk było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 No dobra, a teraz ile Ci idzie? Czy warto pogrzebać troszeczkę, bo sam niewiem. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glancu Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Mi leci 110 ale mam z tyłu wieksza zebatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Witam wszystkich mam do was pytanie od którego roku jest produkowana honda xlr 125 ?? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Jeżeli chodzi Ci o XLR125R to od 1998 roku do chyba 2001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi