Skocz do zawartości

Gdzie buty sidi?

Rekomendowane odpowiedzi

redline polecam Vertigo, jeździłem w zeszłym sezonie i są super. Takie same kupuję dla dziewczyny.

W porównaniu z B2 Vertigo ma jeszcze:

- System TECNO VR chroniący łydkę

- Absorbująca uderzenia osłona pięty wykonana z Polyuretanu

- Posiadają specjalne otwory doprowadzające powietrze do wnętrza buta zapobiegając poceniu się stopy (wywietrzniki z możliwością zamknięcia np na chłodniejsze dni)

- Wnętrze wykonane z materiału przepuszczajacego powietrze wzmocnione teflonem

VERTIGO

vertigo2em.jpg

B2

b29yn.jpg

redline polecam Vertigo, jeździłem w zeszłym sezonie i są super. Takie same kupuję dla dziewczyny.

Wiem o tym,dużo ludzi bardzo pochlepnie wyraża się o tym modelu.Rozglądam się też za Vertebra 2 ale o nie już trudno bo w sprzedaży pozostał już tylko model Vertebra 2 Tepor ale nie mam pojęcia czym różni się od normalnej wersji. (a są również Vertigo Tepor)

Vertigo - oglądałem takie w sklepie i nawet przymierzałem. Ale pytanie do użytkowników - czy można w nich normalnie chodzić bo zejściu z motocykla? Chodzi mi o to czy nie robią się z nich buty narciarskie?

Vertigo - oglądałem takie w sklepie i nawet przymierzałem. Ale pytanie do użytkowników - czy można w nich normalnie chodzić bo zejściu z motocykla? Chodzi mi o to czy nie robią się z nich buty narciarskie?

Na pielgrzymkę w nich nie pójdziesz ;) ale Vertigo mają ten plus, że jest z tyłu regulator (działa jak sznurówka w bucie, ściąga but bliżej ciała). Jak rozkręcisz to masz luz i spokojnie można chodzić.

Wypasione te buciki ..no no no :mrgreen:

Ja mam B-ONE ,też całkiem nieźle się prezentują a i w użytkowaniu nie gorzej.

Co do miejsca zakupu mogę powiedzieć ,że kupowałem w Wawie w Boldorze.Też z rabatem. :mrgreen:

Akurat ten model nie nosi się po zejściu z moto jak buty narciarskie.

Pozdrawiam

Rozglądam się też za Vertebra 2 ale o nie już trudno bo

Vertebra2 to praktycznie to samo, co obecny model B2. Na pewno są dużo wygodniejsze od Vertigo, choć ja akurat na komfort nie narzekam - wystarczy się przyzwyczaić. Ja swoje Vertigo kupiłem w jotte.pl i innym również polecam ;)

Ja również polecam Vertigo. Mam je od ok tygodnia, noszą się super, nie jak but narciarski. Z tyłu masz takie 2 duże łuski które mogą na siebie zachodzić (umożliwiają swobodny ruch), przy czym w przypadku extremalnych wygięć uniemożliwią (lub utrudnią) skręcenie kostki. Przynajmniej na mój rozum to tak wygląda.

Biegi zmienia sie super, przynajmniej na postoju 8) .

Miałem brać B2, ale skoro dostałem 10% zniżki to róznica w cenie stała sie niewielka w porównaniu do wyposażenia, że to tak nazwę, o którym wspomniał kolega pare postów wyżej.

But jest bardzo wygodny, noga może czuć się jak burżuj, poczucie bezpieczeństwa też mi wzrosło, ślizgaczami narazie porysowałem podłoge jeżdząc na minirowerku:).

W domu mogę je mieć na nogach godzinę, oczywiście jest ciepło, ale nie jest to znaczący dyskomfort, co świadczy to tym że nawet w upały będzie ok, szczególnie jak otworzysz klimatroniki. Rundka po śniegu (w celu lepszego dopasowania) zakończona pomyślnie (ciepło i przyjemnie).

Tyle :buttrock:

Przejezdzilem poprzedni sezon w Vertigo i stwierdzam ze sa zajebiste!

Swetnie trzymaja noge, sa bardzo wygodne i normalnie chodzic w nich sie da, a w upalne dni otwieram otwory i jest klima 8)

Odzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATV

Wszystkie marki w jednym miejscu!

sa bardzo wygodne i normalnie chodzic w nich sie da

Z tą wygodą to bym panowie nie przesadzał, bo można znaleźć sporotwe buty dużo wygodniejsze od Vertigo, które po prostu są sztywne. Wspomniane wcześniej Vertrebra 2 (B2) są IMO od Vertigo wygodniejsze i na pewno lepiej się w nich chodzi - nie są aż tak mocno usztywnione. O B1 nawet nie wspomnę, bo w porównaniu z Vertigo to czułem się w nich jak w trampkach (moje poprzednie XPD też takie były).

Mi to osobiście wisi, bo wyznaję zasadę, że but motocyklowy powinien być przede wszystkim bezpieczny (co wiąże się niestety ze sztywnością), a dopiero później wygodny. W Vertigo czuję się dobrze i jest to kwestia przywyczajenia - na pewno jednak jest sporo butków, które w codziennym użytkowaniu (chodzenie, zwiedzanie itp.) będa duuużo lepsze od Vertigo. Niestety coś za coś - but gwarantujący wysoki poziom bezpieczeństwa zwykle najwygodniejszy nie jest i tyle. Co nie znaczy, że się nie da :buttrock: