komalo Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Ja też zamierzam w najbliższym czasie zaopatrzyć się w takie buty. Właśnie myślę o B2. Ale może jak kupię w komplecie z całym ubraniem to utarguję więcej. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 redline polecam Vertigo, jeździłem w zeszłym sezonie i są super. Takie same kupuję dla dziewczyny. W porównaniu z B2 Vertigo ma jeszcze:- System TECNO VR chroniący łydkę- Absorbująca uderzenia osłona pięty wykonana z Polyuretanu - Posiadają specjalne otwory doprowadzające powietrze do wnętrza buta zapobiegając poceniu się stopy (wywietrzniki z możliwością zamknięcia np na chłodniejsze dni)- Wnętrze wykonane z materiału przepuszczajacego powietrze wzmocnione teflonem VERTIGOB2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 redline polecam Vertigo, jeździłem w zeszłym sezonie i są super. Takie same kupuję dla dziewczyny. Wiem o tym,dużo ludzi bardzo pochlepnie wyraża się o tym modelu.Rozglądam się też za Vertebra 2 ale o nie już trudno bo w sprzedaży pozostał już tylko model Vertebra 2 Tepor ale nie mam pojęcia czym różni się od normalnej wersji. (a są również Vertigo Tepor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Aktywna błona Tepor zapobiega przedostawaniu się wilgoci i pozwala stopie oddychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Vertigo - oglądałem takie w sklepie i nawet przymierzałem. Ale pytanie do użytkowników - czy można w nich normalnie chodzić bo zejściu z motocykla? Chodzi mi o to czy nie robią się z nich buty narciarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Vertigo - oglądałem takie w sklepie i nawet przymierzałem. Ale pytanie do użytkowników - czy można w nich normalnie chodzić bo zejściu z motocykla? Chodzi mi o to czy nie robią się z nich buty narciarskie? Na pielgrzymkę w nich nie pójdziesz ;) ale Vertigo mają ten plus, że jest z tyłu regulator (działa jak sznurówka w bucie, ściąga but bliżej ciała). Jak rozkręcisz to masz luz i spokojnie można chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Wypasione te buciki ..no no no :mrgreen: Ja mam B-ONE ,też całkiem nieźle się prezentują a i w użytkowaniu nie gorzej.Co do miejsca zakupu mogę powiedzieć ,że kupowałem w Wawie w Boldorze.Też z rabatem. :mrgreen: Akurat ten model nie nosi się po zejściu z moto jak buty narciarskie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Rozglądam się też za Vertebra 2 ale o nie już trudno bo Vertebra2 to praktycznie to samo, co obecny model B2. Na pewno są dużo wygodniejsze od Vertigo, choć ja akurat na komfort nie narzekam - wystarczy się przyzwyczaić. Ja swoje Vertigo kupiłem w jotte.pl i innym również polecam ;) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniek123 Opublikowano 9 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Zapytaj o ofertę tu: www.jotte.plCeny dobre, i pewna firma. Szkoda,ze nie odp na emaile.Nie wiecie ile u nich kosztuja te sidi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Ja również polecam Vertigo. Mam je od ok tygodnia, noszą się super, nie jak but narciarski. Z tyłu masz takie 2 duże łuski które mogą na siebie zachodzić (umożliwiają swobodny ruch), przy czym w przypadku extremalnych wygięć uniemożliwią (lub utrudnią) skręcenie kostki. Przynajmniej na mój rozum to tak wygląda.Biegi zmienia sie super, przynajmniej na postoju 8) .Miałem brać B2, ale skoro dostałem 10% zniżki to róznica w cenie stała sie niewielka w porównaniu do wyposażenia, że to tak nazwę, o którym wspomniał kolega pare postów wyżej.But jest bardzo wygodny, noga może czuć się jak burżuj, poczucie bezpieczeństwa też mi wzrosło, ślizgaczami narazie porysowałem podłoge jeżdząc na minirowerku:).W domu mogę je mieć na nogach godzinę, oczywiście jest ciepło, ale nie jest to znaczący dyskomfort, co świadczy to tym że nawet w upały będzie ok, szczególnie jak otworzysz klimatroniki. Rundka po śniegu (w celu lepszego dopasowania) zakończona pomyślnie (ciepło i przyjemnie).Tyle :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Przejezdzilem poprzedni sezon w Vertigo i stwierdzam ze sa zajebiste!Swetnie trzymaja noge, sa bardzo wygodne i normalnie chodzic w nich sie da, a w upalne dni otwieram otwory i jest klima 8) Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 sa bardzo wygodne i normalnie chodzic w nich sie daZ tą wygodą to bym panowie nie przesadzał, bo można znaleźć sporotwe buty dużo wygodniejsze od Vertigo, które po prostu są sztywne. Wspomniane wcześniej Vertrebra 2 (B2) są IMO od Vertigo wygodniejsze i na pewno lepiej się w nich chodzi - nie są aż tak mocno usztywnione. O B1 nawet nie wspomnę, bo w porównaniu z Vertigo to czułem się w nich jak w trampkach (moje poprzednie XPD też takie były). Mi to osobiście wisi, bo wyznaję zasadę, że but motocyklowy powinien być przede wszystkim bezpieczny (co wiąże się niestety ze sztywnością), a dopiero później wygodny. W Vertigo czuję się dobrze i jest to kwestia przywyczajenia - na pewno jednak jest sporo butków, które w codziennym użytkowaniu (chodzenie, zwiedzanie itp.) będa duuużo lepsze od Vertigo. Niestety coś za coś - but gwarantujący wysoki poziom bezpieczeństwa zwykle najwygodniejszy nie jest i tyle. Co nie znaczy, że się nie da :buttrock: Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi