Aristo6 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Hej Mam kilka pytan. Wiem, ze podobne sa w [szkole jazdy] ale chodzi mi tu konkretnie o jazde uliczna na motocyklu klasy enduro. 1. Czy jadac asfaltowa droga i trafiajac na zapiaszczony odcinek zakretu jest mozliwosc pokonania go slizgiem stojac na podnozkach i kontrujac kiera, tak jak sie to robi w terenie? Podejrzewam, ze bedzie problem w momencie zmiany nawierzchni... 2. Co sie stanie, jesli bedac w srednim zlozeniu trafimy na dziure o glebokosci 4-5 cm? Czy zawieszenie o skoku 20 cm i 21 calowka z przodu poradza sobie z tym? Czy tez trzeba sie liczyc z przesunieciem moto na zewnatrz zakretu na nierownosciach, czy szlifem? 3. Jak pokonywac zakrety z koleinami? jechac garbem - mniej korzystna trajektoria, czy mozna ciac zakret na swoim pasie i je przejezdzac a zawieszenie to skompensuje? Wiem, ze to naiwne pytania, ale to ma byc moj pierwszy sezon i chce wiedziec jakie sa mozliwosci i ograniczenia. A z tego, co juz teraz na drodze widze - nie bedzie to przyjemna jazda :D pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 O jakim motocyklu myślisz?Ponadto polecam lekturę: http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...pic.php?t=13446pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aristo6 Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Honda Dominator :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Na moje to Dominator to bardziej szosowy motor.A na twoje pytania są odpowiedzi na linku który dostałeś od Dominika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi