Skocz do zawartości

Kawasaki GPX600R

Rekomendowane odpowiedzi

Czolem!

Co mozecie powiedziec mi o Kawasaki GPX600R?

Kolega chce kupic i zaczlalem grzebac po necie, ale w sumie niewiele jest. Nie chcialbym, zeby qmpel kupil jakas padake :clap:.

Mowi, ze to rocznik '95, co mnie zdziwilo, bo motorek wyglada jak produkcja z lat 80. No i Najstarsze roczniki na stronach w necie znalazlem '90.

Podobno ma to cos kosztowac 6 tys.zl. Zakladajac, ze motorek sprawny - warto?

Pozdrawiam

Wyglad tego motorka to lata 80. Chyba nie ma takiej osoby ktorej sylwetka tego motocykla zapierala by dech w piersiach. Kumpel mial takiego sprzeta, toczy sie na 16 calowych kolach co powoduje efekt wznoszenia motocykla podczas hamowania w zakrecie. Podobno kiepsko sie prowadzi i przy tej mocy i masie osiagi nie szkokuja. Co najwyzej sa zadowalajace...Dla mnie to relikt przeszlosci ktory jakims cudem dotrwal do polowy lat 90

Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40

jako użytkownik ww modelu mogę się wypowiedzieć. mam rocznik 97 i problemów z nim żadnych. moc - 70 KM - w okolicach 95 roku obniżyli z 90. w kwestii estetyki - jest niewątpliwie mocno osadzony w latach 80-tych.

i zakładając, że bedzie sprawny (bo czemu miałby nie być?) będzie to dobrze wydane 6tys. opisywałem to już w innym wątku - daje mi ogromną przyjemność jazdy, i pomimo dość dużego przebiegu nie sprawia mi żadnych problemów. a że wygląda jak statek kosmiczny? ja tam lubię... wszystko jest kwestią gustu

pozdrawiam

"a ja słyszałem, że..." co to za mowa? wg mnie do jazdy jest przyjemny, nie zauważam żadnych niepokojących działań materii. a kwestia przełożenia mocy do wagi? pewnie że to nie to co nowe sporty. kwestia oczzekiwań, jeśli samolot lubisz jazde torową, no to raczej faktycznie nie jesteś grupą docelową tego moto. ja jeżdżę spokojnie z szybkimi momentami jak mam nastrój i mi on wystarcza.

Moto był oferowany w Europie, aż do 1999 roku !

W tamtym okresie był jednym z najtańszych plastików w Europie w klasie 600cm.

W testach jakie czytałem w Motocyklu, podkreślano przede wszystkim łatwość prowadzenia. To zaleta dla kogoś kto zaczyna jazdę.

Ja kupiłem z 90r, moc 85km, za 5500 zł. Warto potargować.