jarekk Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 W jaki sposób czyści się chłodnicę w moto z całego syfu który jest zbierany z jezdni?? Tak normalnie wodą pod cisnieniem możemy-nic się nie stanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 ze szlaufa z zasilaniem z wodociągów nie ma problemów+ ludwik+miękka szczotka, jakoś wytrzymuje, ale z karcherem bym nie próbował, w yz znajomego dziury się porobiły Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizz Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 hmm.. jesli jest to chłodnica miedziana to można sprobować elektrolizą 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Witam,z mojego doświadczenia nie polecam mycia myjkami wysokociśnieniowymi. W ten sposób uszkodziłem chłodnicę, wprawdzie w samochodzie ale różnice chyba nie są wielkie. Powyginały się blaszki stanowiące wypełnienie chłodnicy, tak że bardzo utrudniony był przepływ powietrza. Ostatnio zrobiłem tak, że wodą pod normalnym ciśnieniem rozmiękczyłem trochę osad i wydmuchałem wszystko sprężonym powietrzem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 detergent jakikolwiek i dosyć mocno rozmoczyć bbrud i zejdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Położyć chłodnicę w kuwecie. Zalać Ludwikiem z gorącą wodą w proporcji 1/4 i poczekać do rana.Potem pędzelek w garść i wszystko odłazi, nawet najbardziej zawzięte muchy z zeszłego sezonu. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 wszystko odłazi' date=' nawet najbardziej zawzięte muchy z zeszłego sezonu.[/quote']Efekt bedzie taki sam jak wezmiesz jakikolwiek srodek do mycia silników lub do mycia felg - spryskasz pare razy potem ciepła woda z płynem do naczyn i mieki pedzelek pół godzinki roboty i chłodnica jak nówka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Ja robiłem podobnie jak napisał Tomek - zdemontowałem chłodnicę przy okazji wymieniając płyn. Pleżało to w wannie przez kilka godzin, później delikatny prysznic i wanna zatkana :mrgreen: Za to temp silnika w normie :) PS. Rzeczywiście środek do mycia felg może pomóc - rewelacyjnie rozpuszcza robale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi