Skocz do zawartości

sportowe staruszki

bartek20 BSA A65
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

w ostatnim automobiliście jest ogłoszenie iż w czerwcu w Wawie ma się odbyć zlot starych motocykli sportowych. wie ktoś może coś więcej o tym wydarzeniu jak to ma wszystko wyglądać czy będą organizowane wyscigi staruszków. Dawno dawno temu w Olsztynie była taka impreza opisywana w Świecie Motocykli z resztą.

Wybiera się z was ktoś tam, ja na pweno tam się zjawię :)

podoba mi się inicjatywa Pana Gąsiorka z tymi zawodami  

jeśli będzie to rozpromowane to może tam być ciekawe

Jak ogladam fotki z zagranicznych imprez tego typu, to krew mnie zalewa ze czegos takiego nie ma u nas. Ale nie ma co sie dziwic przy takim niskim poziomie swiadomosci motocyklowej, gdzie stare japonce sa w takim stanie ze serce boli

• 2 tygodnie później...

Mnie ten temat zawsze interesował i sportowe klasyki strasznie mi sie podobaja. Ale ostatni wpis był bardzo ważny. Mi wydaje sie, ze to zależy od zamorznosci społeczeństwa. No bo w normalnym państwie np. Niemcy Szwajcaria Jeśli ktos kupuje klasyczna japonie to nie poto, zeby ja dorżnąć, tylko po to aby odrestaurować, a czasami poscigać siew owych zawodach. W takim kraju jak nasz jeśli ktos kupuje taki motocykl (mówimy o góle przypadków), to dlatego, ze niestać go na nowszego "ścigacza" i tylko na tym ma szanse sie wyzyc. Efekt takich niepochamowanych wyobraźni jest jaki jest jak to ujał ostatni wpis -

stare japonce sa w takim stanie ze serce boli

Taki jest mój stosunek do tej sprawy. Szkoda - moze poprostu nasz naród nie dorósł jeszcze do pewnych rzeczy.

• 1 miesiąc temu...

Kiedyś na Discovery był dokument o takich wyścigach w Niemczech. Nieźle dziadki dawały. Aż coś mi się robiło jak gościu zajeździł Beemkę (nie pamiętam jaki model i dokładnie z którego roku - ale z lat 50 tych). Wygrał wtedy w obłokach dymu palonego oleju. :buttrock:

ten link nie odnosi sie do wyścigów planowanych na 10-11 czerwca u Pana Gąsiorka tylko przedstawia jak taka impreza mogła by wyglądać u nas w Polsce (zapewne jeszcze długo tak nie będzie ale od czegoś trzeba zacząć)

ten link nie odnosi sie do wyścigów planowanych na 10-11 czerwca u Pana Gąsiorka tylko przedstawia jak taka impreza mogła by wyglądać u nas w Polsce (zapewne jeszcze długo tak nie będzie ale od czegoś trzeba zacząć)

To oczywiste :icon_razz: Tylko nie jest oczywiste o ktora impreze pytasz. U pana Gąsiorka do ktorej podalem link, czy na ta o ktorej Ty pisales ?

DOPISANE

http://www.smkw.fora.pl/viewtopic.php?t=32&highlight=

Edytowane przez rozek