Skocz do zawartości

ZX6R czy CBR600? Oto jest pytanie!

Rekomendowane odpowiedzi

siema

honda rzeczywiście jest może mniej awaryjna i mniej paliwożerna ale ten wygląd...co prawda to kwesia gustu..kawasaki na pewno ma bardziej sportowy charakterek ma to coś w sposobie oddawania mocy..powiedziałbym że jest jadowite...honda pod tym względem jest nudna, bo za bardzo ułożona i przewidywalna chociaż niektórzy uznają to za zaletę ale to już kwesita doświadczenia i podejścia...jeśli stan obu moto jest podobny ja bym wybrał kawasaki....więcej satysfakcji z jazdy i moin zdaniem lepsze prowadzenie...

pozdro

co ma rodzaj budowy ramy (kratownicowa) do jej materialu (aluminium)? A poza tym CBR nie ma kratownicowej ramy.

no tez wlasnie sie chcialem zapytac?? a poza tym w czym ci to przeszkadza ze jest stalowa? a jak by ci powiedzieli ze alu to bys kupil? a juz wiem jaka roznica.latwiej alu polamac :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:

kolega ma F2 i mom zdaniem jest to wzor kultury pracy silnika. faktycznie problem sa z napinaczami ale taki problem to nie problem. a co do pekajacych ram w zx to na 4 znane mi przypadki we wszystkich problem wystapil. pospawali i smigaja.

natomias co do marki to mialem 2 hondy i obydwie byly zajebiste. bardzo dlugowieczne motocykle ale jak kto dba tak ma.

co do kawy to mam nie koniecznie dobre doswiadczenia. kolega mial dziewiatke i gniot ja sam sk***ysyn. zapodal nowy motor a i tak jakos chu*owo to chodzilo. zajebiscie sie prowadzil ale nic poza tym.

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

honda rzeczywiście jest może mniej awaryjna i mniej paliwożerna ale ten wygląd...co prawda to kwesia gustu..kawasaki na pewno ma bardziej sportowy charakterek ma to coś w sposobie oddawania mocy..powiedziałbym że jest jadowite...honda pod tym względem jest nudna, bo za bardzo ułożona i przewidywalna chociaż niektórzy uznają to za zaletę ale to już kwesita doświadczenia i podejścia...jeśli stan obu moto jest podobny ja bym wybrał kawasaki....więcej satysfakcji z jazdy i moin zdaniem lepsze prowadzenie...

pozdro

Mrrrrr, z ust mi to wyjąłeś :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:

• 2 lata później...

Witam wszystkich Potrzebuje pomocy w wyborze nowego motorku a mianowicie zastanawiam sie nad Honda CBR 600F4 Sport z roku 01 lub 02 albo Kawa ZX6R 03 kwota jaka moge wydac to 16-17tys. zł a patrzac na ceny tych sprzetow powinno wystarczyc. Obecnie jezdze Yamaha RD 350 i szukam czego ladniejszego i szybszego powiedzcie cos o tych 2 motorkach ich + i - ewentualnie czy moze znajde cos jeszcze w tej cenie. Z Gory dzieki i Pozdrawiam wszystkich

• 3 tygodnie później...
Gość psikus89

Ja mialem podobny dylemat-szukalem jakiejs 600. Ogladalem pare i troche jezdzilem nimi. Widzialem i przymierzalem sie do f3, f4. A przez przypadek natrafilem na mloda, zadbana Ninje 600 r.01. Jak ja zobaczylem, odpalilem, posluchalem jak pracuje silnik (jaki dzwiek wydaje wydech) i jak ona wyglada z bliska to wlasciwie juz wiedzialem ze wybiore Kawe. Pewnie Honda jest solidniejsza, trwalsza, ale drozsza i sa zupelnie inne wrazenia z jazdy. Jak sie dba o sprzet, pilnuje oleju, okresowych regulacji to moto powinno sie spisywac ok. A odnosnie turytyki to powiem tak: f4 czy f3 sa pewnie bardziej przystosowane do tego, ale Ninja jest bardzo wygodna, pozycja za kierownica jest swietna a i pasazer nie narzeka. Poza tym stylistycznie Ninja jest moim zdaniem duzo ladniejsza (dzielona kanapa, reflektory, zegary, dupka). No a jak czasami ma sie pecha to sie nic nie poradzi. Moj znajomy ostatnio zaj...al silnik Blade 900 mimo dbania o nia itd. Wszytko sie moze zdazyc kazdemu motocyklowi.

Gość psikus89

a mozna wiedzec kiedy ja kupiles? gdzie i w jakims stanie??

Jesli pytanie jest do mnie, to kupilem ja jakies 3 tyg. temu. Byla sprowadzona z Wloch i w bdb stanie technicznym. Przebieg miala 19500 km, elektryka w pelni sprawna, klocki i tarcze lux, lancuch ok, opony troche gozej ale tylna dal mi sprzedawca a przod lada dzien kupie. Tutaj mozesz nieco o niej poczytac.

• 3 tygodnie później...