Kalin Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jeśli stan obu byłby podobny, to bez zastanowienia HONDA :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario-jet Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 siemahonda rzeczywiście jest może mniej awaryjna i mniej paliwożerna ale ten wygląd...co prawda to kwesia gustu..kawasaki na pewno ma bardziej sportowy charakterek ma to coś w sposobie oddawania mocy..powiedziałbym że jest jadowite...honda pod tym względem jest nudna, bo za bardzo ułożona i przewidywalna chociaż niektórzy uznają to za zaletę ale to już kwesita doświadczenia i podejścia...jeśli stan obu moto jest podobny ja bym wybrał kawasaki....więcej satysfakcji z jazdy i moin zdaniem lepsze prowadzenie...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrjack Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 co ma rodzaj budowy ramy (kratownicowa) do jej materialu (aluminium)? A poza tym CBR nie ma kratownicowej ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 co ma rodzaj budowy ramy (kratownicowa) do jej materialu (aluminium)? A poza tym CBR nie ma kratownicowej ramy. no tez wlasnie sie chcialem zapytac?? a poza tym w czym ci to przeszkadza ze jest stalowa? a jak by ci powiedzieli ze alu to bys kupil? a juz wiem jaka roznica.latwiej alu polamac :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: kolega ma F2 i mom zdaniem jest to wzor kultury pracy silnika. faktycznie problem sa z napinaczami ale taki problem to nie problem. a co do pekajacych ram w zx to na 4 znane mi przypadki we wszystkich problem wystapil. pospawali i smigaja. natomias co do marki to mialem 2 hondy i obydwie byly zajebiste. bardzo dlugowieczne motocykle ale jak kto dba tak ma.co do kawy to mam nie koniecznie dobre doswiadczenia. kolega mial dziewiatke i gniot ja sam sk***ysyn. zapodal nowy motor a i tak jakos chu*owo to chodzilo. zajebiscie sie prowadzil ale nic poza tym. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 honda rzeczywiście jest może mniej awaryjna i mniej paliwożerna ale ten wygląd...co prawda to kwesia gustu..kawasaki na pewno ma bardziej sportowy charakterek ma to coś w sposobie oddawania mocy..powiedziałbym że jest jadowite...honda pod tym względem jest nudna, bo za bardzo ułożona i przewidywalna chociaż niektórzy uznają to za zaletę ale to już kwesita doświadczenia i podejścia...jeśli stan obu moto jest podobny ja bym wybrał kawasaki....więcej satysfakcji z jazdy i moin zdaniem lepsze prowadzenie...pozdroMrrrrr, z ust mi to wyjąłeś :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walkie Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Bieri Hondu, wot i maja łopinija :) kawka bardziej dzika i silnik lubi rzezic, Honda to duza kultura chociaz czasem nudna w prowadzeniu bo jezdzi jak po sznurku :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Bierz Honde stary.Bedziesz zadowolony ze HO HO HO a z kawy byś był zadowolony ze HO.U mnie jest 3 F2 i 2 F3 i nie narzekają.Jedyne co sie czesto słyszy to regulatory napiecia padają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nedi Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam wszystkich Potrzebuje pomocy w wyborze nowego motorku a mianowicie zastanawiam sie nad Honda CBR 600F4 Sport z roku 01 lub 02 albo Kawa ZX6R 03 kwota jaka moge wydac to 16-17tys. zł a patrzac na ceny tych sprzetow powinno wystarczyc. Obecnie jezdze Yamaha RD 350 i szukam czego ladniejszego i szybszego powiedzcie cos o tych 2 motorkach ich + i - ewentualnie czy moze znajde cos jeszcze w tej cenie. Z Gory dzieki i Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Jak zobaczysz kawe czy cbre z przepiegiem 50-60 tys daj sobie spokój. A to rozumiem, że uzasadniasz tym, że mają kiepskie silniki, tak :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psikus89 Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Ja mialem podobny dylemat-szukalem jakiejs 600. Ogladalem pare i troche jezdzilem nimi. Widzialem i przymierzalem sie do f3, f4. A przez przypadek natrafilem na mloda, zadbana Ninje 600 r.01. Jak ja zobaczylem, odpalilem, posluchalem jak pracuje silnik (jaki dzwiek wydaje wydech) i jak ona wyglada z bliska to wlasciwie juz wiedzialem ze wybiore Kawe. Pewnie Honda jest solidniejsza, trwalsza, ale drozsza i sa zupelnie inne wrazenia z jazdy. Jak sie dba o sprzet, pilnuje oleju, okresowych regulacji to moto powinno sie spisywac ok. A odnosnie turytyki to powiem tak: f4 czy f3 sa pewnie bardziej przystosowane do tego, ale Ninja jest bardzo wygodna, pozycja za kierownica jest swietna a i pasazer nie narzeka. Poza tym stylistycznie Ninja jest moim zdaniem duzo ladniejsza (dzielona kanapa, reflektory, zegary, dupka). No a jak czasami ma sie pecha to sie nic nie poradzi. Moj znajomy ostatnio zaj...al silnik Blade 900 mimo dbania o nia itd. Wszytko sie moze zdazyc kazdemu motocyklowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 jeszcze jeden ważny plus na korzyść hondy - nie tracą tyle na wrtości co kawy i łatwiej bedzie Ci ją później sprzedać :icon_rolleyes: ja wcale bym się nie zastanawiał :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TARAS1971 Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 :icon_biggrin: Radze sie zastanowic nad odlozeniem lub pozyczka i kupic cbr f4 ia kupilem za 4250euro 2002 r. Zobacz moze cos innego(rok gwarancji)http://195.14.31.39/kawasakibrussels/annonces/annonces_recup.asp?cat=road&rec=1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nedi Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 a mozna wiedzec kiedy ja kupiles? gdzie i w jakims stanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psikus89 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 a mozna wiedzec kiedy ja kupiles? gdzie i w jakims stanie??Jesli pytanie jest do mnie, to kupilem ja jakies 3 tyg. temu. Byla sprowadzona z Wloch i w bdb stanie technicznym. Przebieg miala 19500 km, elektryka w pelni sprawna, klocki i tarcze lux, lancuch ok, opony troche gozej ale tylna dal mi sprzedawca a przod lada dzien kupie. Tutaj mozesz nieco o niej poczytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nedi Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 a mozecie cos powiedzieciec na temat zx6r z roku 2003 i 2004? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi