Fat Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z wydechami MIG i REMUS? Chodzi mi głównie o to, jak można scharakteryzować ich dźwięk - czy jest on może bardziej basowy i głęboki, czy też wyjący i ryczący? Tak nieśmiało rozglądam się za jakąś końcówką do Kawy i nie tyle zależy mi na głośności, co właśnie na barwie dźwięku. Dwa lata przejeździłem z wpizdu ryczącym wydechem, tak więc teraz chciałbym coś grzmiącego basem, a nie znów jakiegoś wyjca :) Mig jest przelotowy, okrągły, modelu nie znam. Remus owalny, przelot, model "Grand Prix". P.S. Proszę nie odsyłać mnie do stronki z dźwiękami na sportrider.com, bo ją znam. Odpowiedzi nastolatków w stylu "Muj somsiat ma josimure elo źą" również mnie (deliktatnie mówiąc) nie interesują. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Miga slyszalem parokrotnie i moge smialo stwierdzic ze jest to wydech ryczacy, natomiast Remusa nie slyszalem jeszcze nigdy... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Trudno jest przekonac sie do jakiegos tlumika nie slysząc jego pracy in life :? Ja mam w F4 Miga(model dedykowany do mojego sprzetu)-modelu nieznam bo juz kupilem moto z nim.zdjecie poniżejDzwiek..hmmm lekko chropowaty,przechodzacy w dudniacy ale ryczacy bas. :twisted: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretender01 Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Kumpel ma w swojej suzi GSX600F wydech MIG-a no i mogę powtórzyć to co napisał Romek21 "Dzwiek..hmmm lekko chropowaty,przechodzacy w dudniacy ale ryczący bas." - po prostu jak jedzie to ptaszki z drzew spadają :twisted: Jednak na dłuższą jazdę jest to trochę męczące - głośny jak cholera. Ja w ACE mam owalnego REMUSA GENESIS - wydech w miarę cichy do pewnych obrotów ale potem pięknie ryczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Bierzcie poprawkę na to, że każdy motocykl pracuje inaczej. MIG jest głośny i można powiedzieć pracuje nisko. REMUS to firma, która bardziej kojarzy się z lansem niż wyścigami, natomiast z drugiej strony jest to firma, która znaczny nacisk kładzie na jakość dźwięku, mniej na poprawę osiągów podczas projektowania, zatem można liczyć, że w swojej ofercie mają więcej basu w basie niż konkurencja. Ogólnie to ja bym kupił MIGa - wykupiony towar upadłej firmy można dostać w dobrych pieniądzach, a marka jest stricte motocyklowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Lutego 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Remus jest zakładany fabrycznie m.in. do większości Ducati, poza stricte sportowymi modelami, gdzie zakładają Termignoni. Także wbrew pozorom Remus ma bardzo duże doświadczenie w konstruowaniu tłumików motocyklowych. Być może wydawać się, że tak nie jest, co wynika niechybnie z faktu, iż Remus zwykle nie eksponuje zanadto swojego logo (włącznie z tym, że chowa logo od wewnętrznej strony tłumików...)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Remus slynie z jakosci produktow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Remus slynie z jakosci produktow Wcale nie twierdzę, że jakość Remusa jest niska. Wręcz przeciwnie. Znam ich wyroby głównie ze świata samochodów i jeśli chodzi o wykonanie są tip-top. Ale tak jak napisał Dominik jest to firma dbająca przede wszystkim o jakość dźwięku motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Jednak na dłuższą jazdę jest to trochę męczące - głośny jak cholera bez zatyczek do uszu nigdzie sie nie wybieram. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Ogólnie to ja bym kupił MIGa - wykupiony towar upadłej firmy można dostać w dobrych pieniądzachMasz jakieś konkretne propozycje i namiary? :) Na jebju znalazłem nowego MIGa do szóstki za 100 euro (obecnie). Podobnie ten Remus, tyle że używany. Generalnie mocno się zastanawiam nad LeoVince z Allegro, ale jeśli w międzyczasie trafi się coś tańszego co będzie równie ładnie brzmieć, to czemu nie - stąd właśnie moje pytania. Romek21 - jakby ci się chciało to czy mógłbyś przyrównać odgłos swojego MIGa z którymś z tych umieszczonych na tej stronie: http://zx6rweb.bravehost.com/sounds.html ? Byłbym wdzięczny :P Swoją drogą dziś się wsłuchiwaliśmy w te wydechy z kobitą i nam wyszło, że najładniej to daje owalny Leo - może się skuszę... :roll: Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 No to jest fakt, naprawde Leo gada cudnie a to ze na allegro mozna je tanio dostac to jest kolejny plus... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Masz jakieś konkretne propozycje i namiary?W którymś czasopiśmie motocyklowym jest coś na temat MIGa...znalazłem nowego MIGa do szóstki za 100 euro (obecnie). ... ale wątpię, żeby taniej coś z tego dało radę...się zastanawiam nad LeoVinceDla mnie Leo brzmi chyba najlepiej ze wszystkiego, a na pewno najgłośniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 ... ale wątpię, żeby taniej coś z tego dało radę...Z tym że to ciągle licytacja, nie wiadomo do ilu podskoczy...Dla mnie Leo brzmi chyba najlepiej ze wszystkiego, a na pewno najgłośniej.Dobrze, że dają do nich db-killery :) A sam dźwięk generalnie miodzio, coś takiego właśnie bym chciał. No nic, pomyślimy, do wypłaty jeszcze daleko :P Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Romek21 - jakby ci się chciało to czy mógłbyś przyrównać odgłos swojego MIGa z którymś z tych umieszczonych na tej stronie: http://zx6rweb.bravehost.com/sounds.html ? Byłbym wdzięczny Swoją drogą dziś się wsłuchiwaliśmy w te wydechy z kobitą i nam wyszło, że najładniej to daje owalny Leo - może się skuszę... Cholera tak słucham i słucham i cieżko sprecyzować 8) Mój mig jest najbardziej specyficzny na wolnych obrotach-daje chrapliwy ładny bas jesli tak moge to ujac..i tak do około 5 tys.obrotów kiedy wpada w pewien rezonans-wtedy jest jeszcze lepiej :) potem juz w górę do odciecia... Najbardziej zbliżony jest do Titanium oval Leovince exhaust Brzmi naprawde podobnie,tylko przy nizszych obrotach moj jest odrobine głosniejszy-bardziej głeboki i chrrapliwy :lol: Mam filmik z nagraniem z komórki mojego miga-ale malo slychac i widac bo to było próbne nagranie :mrgreen: ale zawsze coś jest.Krecona tez nie jest wysoko do ok 8000 obr/min.Powyzej wszystkie wydechy brzmia podobnie :roll: http://s64.yousendit.com/d.aspx?id=1WO8TU4...7028JBKZU4VWY5V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Dzięki wielkie panowie za odpowiedzi. Wybór padł na MIGa - właśnie czekam, aż przyjdzie do mnie :D Końcówka nówka sztuka nie śmigana, dedykowana do mojego zx-6r, z przesyłką i wszystkimi kosztami wyjdzie mnie 470 zł :twisted: Fotka z aukcji: Zajebiście się cieszę :mrgreen: Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi