alexi008 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 co zrobic żeby się nie grzał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp132 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam mam Simsona S51.Jakies 600 km temu mailem kapitalke i wszystko ok śmigało.Leje olej ze stihlla 1:30(czerwony).Mam czasami mokrą rurę wydechową na kolanku.Gdy jest mokra i próbuje odpalić wtedy leci taki strzał czegoś(jakiś brud albo nie wiem co spod cylindra w okolicach tego kolanka)I jak strzeli to bardzo ciezko odpalić dopiero gdy popchne z 1 biegu i polatam z nim z 15-20 sec to odpala.Na początku musze go przegazować.Dodam że nie zawsze mam taką sytuacje czsami normalnie odpala.Gaźnik raczej dobrze ustawiony.Iska kiedyś patrzylem to byla dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Na początek: Za dużo oleju lejesz. Simson potrzebuje dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp132 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 tylko on teoretycznie jest na dotarciu ale docieralem przez 250 km potem normalnie jezdzilem tylko olej gosciu mi kazal przez 1000km lac 1:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam ostatnio kupiłem simsona s51 i był problem z gaźnikiem rozebrałem i okazało się ze był zatarty tłoczek od ssania zrobiłem to i dziś próbuję go odpalić pcham pcham i pcham i od czasu do czasu tylko zrobi pum pum pum coś się odezwie, przyspieszyłem mu troszkę zapłon to samo jak kopie to tez pum i pum i nie odpali. macie może jakieś pomysły na niego?? aha i nie wiem czemu ale jak tak kopie dłużej to z tłumika wszystkie paliwo się wylewa podczas pchania to samo może już ktoś się z tym spotkał ?? a jak nie to jutro rozbieram silnik pozdrawiam i liczę na odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker6498 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 ja mam problem ze skrzynią biegów bo gdy jade i chce zredukować z 4 na 3 to włącza mi się luz a jak wezmę do góry to spowrotem 4.Proszę o pomoc, z góry dziękuje i przepraszam za błędy ortograficzne jeśli jakieś są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Witam mam mały problem z simsonem a więc po długiej regulacji wymianie przerywacza , kondesatora palił od kopa i chodził normalnie a z biegiemczasu jak zimny to palił normalnie ale gdy się przejechałem z 100metrów to już tracił wolne obroty i jak zgasiłem go i chciałem zapalić to nie chciał się wkręcić na obroty trzeba było go pchnać czasem a teraz odpalam go przejadę może z 10 metrów i zaczyna przerywać jak szalony wolnych obrotów nie ma jak mu puszczę gaz to później trzeba się z nim przebiec spory kawałek żeby zaskoczył.. proszę o szybką pomoc bo kompletnie nie wiem co to może być zapomniałem dodać że simetingi,świece,przerywacz, kondesator są nowe Edytowane 10 Maja 2013 przez kaamil987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 pomoże ktoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Zbyt niski poziom paliwa w gaźniku albo zapchany kranik na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaamil987 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 100% nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaS51 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 niech mi ktoś powie jaką świece mi trzebo do simsona s51. mam nowy cylinder 60cm3 . a serwisówki nie mam bo gdzieś zgubiłemNajlepiej NGK :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe13 Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Gdzie mozna kupic cylinder o duzej pojemnosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzankie Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 czy opłaca się wymieniać Cylinder, Tłok z pierścieniami i wał. Lub wymienić wał zrobić szlif i kupic tłok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson s50 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 witam na jakie osiągi moge liczyć zakładając cylinder 60/4/3 gaźnik amal 21 i jakiś dobry wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Zwiększysz moc odrobinę, silnik zakręci się odrobinę wyżej. Żeby to miało ręce i nogi wypadałoby zestroić wydech. Jak chcesz większych prędkości przy zachowaniu obecnej mocy możesz pokusić się o minimalnie mniejszą zębatkę z tyłu, ale to dopiero po przeróbkach, w innym wypadku simson będzie co prawda szybszy, ale będzie miał mniej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi