Kali00 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Witam,chciałbym się dowiedzieć,czy jak ktoś full'a używa praktycznie jak enduro,czyli jeździ po lesie,nie po torze i nie uczestniczy w zawodac to co ile musi wymieniać tłok..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 madry polak po szkodzie... zrób to i nie jezdzij z myslą" kurde a moze by zmienic ten olej' date=' albo zawory wyregulowac "[/quote'] Swiete slowa :P Sam tak zrobilem... Kupilem wyczyna, myslalem ze moge sobie spokojnie latac nie zagladalem do silnika w ogole. Zrobilem 5bakow paliwa... Bum, i jestem 2tys zł w plecy :P Lepiej sprawdzic moto i byc pewnym, a nie czekac az cos sie sypnie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin ze śląska Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 pytanie dla fik554 i co ci sie stało po przejechaniu tych 5 baków pozdro :D :D [ Dopisane: 20-03-2006, 21:04 ]ale sie ciesze wreszcie ten śnieg troche topnieje jeszcze tydzień i można jezdzić po trawce heheheh a nie po tym zasranym białym kurest...twie [p] :P :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 ja jak kupiłem moto to odrazu do serwisu zawiozłem i wyszło szydło z worka, ale przynajmniej wiem na czym stoje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 ja jak kupiłem moto to odrazu do serwisu zawiozłem i wyszło szydło z workaa co się okazało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 ja dopiero po pół roku zajżałem do silnika dla kontroli i się okazało że spokojnie sezon bez remontu się przejedzie :P Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin ze śląska Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 siemka wie może ktoś kiedy jest rozpoczęcie sezonu motocyklowego w bielsko białej nad zaporą pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin ze śląska Opublikowano 30 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 siema już wiem kiedy jest to rozpoczęcie 06 ,05 ,06 jak ktos tam się wybiera to do mnie na pw pisać pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 31 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 a co się okazało? Kupiłem moto jako nie sprawne, sprzedawca mówił że trzeba ustawić gaźnik a się okazało że fajka na świecy byłą spierniczona i gaźniku iglica była skrzywiona :icon_razz: ale to pryszcz. No ale niestety ktoś wsadził nie to łożysko do koła, łożysko się opierało ale młotek przemówił do rozsądku i niestety 300zł jestem w plecy. Jak moto było u mechanika kazałem wymienić wszystkie płyny,wyregulować gazior, sprawdzić sprężanie i tu naszczescie wszystko w jak najlepszym porządku. Teraz już wszystko sam robie jeszcze pare żeczy przydało by sie zrobić ale jeszcze jest troche czasu zanim wyjade w porządny teren wszystko zrobie! Teraz jak bym kupował motocykl to lepiej bym wszystko posprawdzał, no ale nauka kosztuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 31 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 Teraz jak bym kupował motocykl to lepiej bym wszystko posprawdzał, no ale nauka kosztuje ! Dokladnie ja mialem podobnie, tyle ze u mnie w motorze bylo rozsypane tylne zawieszenie(a zawieszenia nie sprawdzalem przy kupnie) .Dlatego trzeba dokladniec ogladac motor przed kupnem i czepiac sie do najmniejszych szczegolow.Czlowiek uczy sie na bledach.Pozdrawiam :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) A może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje utrzymania KDX'a 125? Z tego co wiem to nie jest jakoś specjalnie wyżyłowany, bo ma 28 KM, a inne 125 mają 42-43KM. Co jaki czas trzeba zmieniać tłok w takim moto? EDIT: Możecie podać jeszcze koszty Aprilli RX 125, bo zauważyłem, że do niej chyba są tańsze części. Edytowane 14 Maja 2006 przez BArt_X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) koszta ekspolatacji kdx lub rx nie są wielkie- 1 tłok w sezonie (150zł meteor lub 380zł vertex), do tego olej w skrzyni (30zł), płyny w chłodnicach i hamulcach (razem ok. 30zł), olej w zawieszeniu i uszczelniacze jeśli to konieczne (50zł) do tego napęd (min. 200zł) i klocki (65zł za komplet do jednego hamulca). Takie rzeczy wymienia się około raz w sezonie zależnie od tego jak kto jeździ, bo np. komuś starczy napęd i tłok na 2-3 sezony a innemu na pół sezonu, ale to juz trzeba często i naprawdę ostro latać. Edytowane 14 Maja 2006 przez kwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 koszta ekspolatacji kdx lub rx nie są wielkie- 1 tłok w sezonie (150zł meteor lub 380zł vertex), do tego olej w skrzyni (30zł), olej zmieniasz raz w sezonie? :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 1 lub 2 zmiany w sezonie w zupełnosci wystarczają w takim motocyklu, to nie jest full 125 :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 zalezy jak kto jezdzi i ile jezdzi. Np. moj kumpel juz w tym sezonie 3 tloki wymienil,fakt ze jezdzi prawie codziennie:D Takze trzeba samemu obserwowac i pilnowac sprzeta.No wlasnie a jak czesto wymieniacie olej w skrzyni w swoich crossach??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi