ural_zgora Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Witam Czy ma ktoś pewne źródło jezeli chodzi o zestawy 9x35 do dyfra ? Oczywiscie chodzi mi o jakosc wykonania oraz co najwazniejsze odpowiednia twardosc.Moj ostatni zestaw 9 wytrzymal 2 lata - rozebralem przekladnie i kolo talerzowe wyglada jak nowka sztuka, natomiast walek atakujacy (jego zeby) wyglada jakby material zaczal plynac - material powychodzil na boki na zebach od strony naporu zeba z kola talerzowego i zeby maja grubosc polowe grubosci zeba nominalnego. Nie ma zadnych wykruszen ktore wystepuja dla dobrze utwardzonych powierzchni. Przekladnia w ogole sie nie grzala podczas eksploatacji, tylko olej wciaz byl metaliczny. Szkoda ze nie mam skanera to bym to wrzucil, ale widok jest okropny. (tak jakby butem wdepnac w gowno)Do tego mam stara oryginalna 8 (okolo 30 letnia) ktora wyglada od tej 2- letniej 9 -1000 razy lepiej. Jezeli ktos jezdzi na 9 juz dluzszy czas i nic takiego mu sie nie dzieje to prosilbym o podanie zrodla u ktorego nabyl ten zestaw. Z gory wielkie dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 W normalnych sprzętach powinno się zmieniac cały komplet: atak i talerz. W ruskach jest nieco inaczej :buttrock: Jeśli koło talerzowe jest w dobrej kondycji, na Twoim m-scu włożyłbym sam nowy atak i się wcale nie przejmował całym zestawem. Twoja 8 wygląda lepiej bo pewnikiem jest jeszcze ze starej produkcji. Nowe częsci są naprawdę zrobione z plasteliny, a bardzo ciężko kupić 9 ze starych policyjnych zapasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 dokladnie, Skwara mowil mi kiedys ze dyfry 9 robione sa na Ukrainie i sa roznej jakosci, chociaz moja sprawowala sie zupelnie dobrze do momentu kiedy ja zmielilem na zlocie w Polanowie 2001..:buttrock::) teraz mam 10 x 34 dorabiana w Polsce i jest naprawde dobrze zrobiona-poza tym super sie jezdzi na niej. Niestety nie mam zadnych namiarow firmy ktora robila ten dyfer bo odkupilem go od kumpla ktory mial go przez miesiac w Samie z Zaporozca a potem kupil 10 x 32 chyba.. Aczkolwiek sprobuje sie dowiedziec o producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Jak bys znalazl ta firme to daj znac. Acha czy ta firma robi te trybiki o zebach prostych czy lukowych ? Mam jeszcze jedno pytanie: Co to za odmiana dyfra mocowana do wachacza na dwie szpilki M10. Oryginalnie dekiel ma tylko dwie szpilki. Normalnie sa 4 szpilki M8. Wie ktos moze co to za odmiana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Zeby oczywiscie srubowe-tak jak w oryginale bo ten typ przekladni w tej obudowie i z tym lozyskowaniem musi miec zeby srubowe. A co do pokrywy dyfra na 2 szpilki-to pokrywa po ostatniej modyfikacji, pierwsze byly na 4 szpilki M8, pozniej na 4 M10 a teraz robia wlasnie na 2 M10. Po drodze zmienial sie tez pare razy ksztalt pokrywy. Generalnie nowe pokrywy pasuja do starych wahaczy po rozwierceniu otworow na szpilki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 A do tej nowej przekladni na 2 sruby mocowanej : Czy mozliwe jest aby przekladnia fabryczna nowka (nic nie kombinowane) miala oryginalnie wsadzona 9 ? [ Dopisane: 09-02-2006, 11:06 ]Dodam tylko ze te przekladnie 10x32 i 10x34 to tak srednio mi sie podobaja, gdyz prawidlowo zaprojektowana para kol w przekladni glownej (w ogole w przekladni stalej ktora ciagle pracuje) powinna miac na ataku i talerzu tyle zebow zeby nie mialy wspolnego podzielnika : tak jak np ruskie 8x37, 9x35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 co do tej nowej-myslisz o tej z allegro pewnie:) tez ja widzialem... nie sadze ze Ruscy cos takiego zrobili.. chociaz.. u nich przeciez nie mozna nigdy nic wykluczyc:)A przekladnia..- masz racje o tym podzielniku, ale w sumie teraz myslac nie dam glowy czy to nie jest 10 x 33 i 10 x 31 bo kupowalem ja i montowalem 3 i pol roku temu a nigdzie tego nie zanotowalem. Wiem na pewno ze atak mam 10. Podejrzewam ze gosc ktory ja robil ma duza wiedze na temat przekladni wiec mozliwe ze nie zrobil bubla.. Przy najblizszej okazji sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 tak wlasnie o tej z allegro mysle. Tyle ze nie wiem co w niej siedzi ? Jezeli byla by oryginalna fabryczna 9 to powinna byc dobrej jakosci. Ale gdy gosciu wasdzil tam sam 9 no to loteria.A co do proby twardosci za pomoca pilnika to u mnie w ten atak 9 to pilnik wgryza sie jak w maslo. Gdybym sie przylozyl to bylbym w stanie wszystkie zeby usunac recznie :buttrock:.Na tej starej 8 to tylko pilnik sie slizga, no i uderzajac atakiem o talerz wydaje wysoki metaliczny dzwiek, natomiast ta 9 ma taki gluchy dziek co oczywiscie swiadczy o badziewiu. [ Dopisane: 09-02-2006, 12:20 ]A ile taka przekladnia (tryby) na zamowienie kosztuje tak pi razy oko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 jak ja mialem 9 ruska to byla naprawde dobrze wykonana i utwardzona (w sumie mam jeszcze ja na pamiatke), nie ma mowy o tym ze pilnik by ja "bral"Co do ceny tej 10 - nie wiem teraz, ale 3 i pol roku jak 9 na Łodzi kosztowala 150 - 180 złotych to ja za ta 10 ktora miesiac jezdzila zaplacilem kumplowi 130 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Jak bys mial czas to popytaj kumpla o namiary tej firmy co dorabia tryby.Rozumiem ze pamiatek sie nie sprzedaje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 spoko, spytam jak go dorwe. A moja 9 ma zciete 3 zeby na kole talerzowym..:buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 A ze tak sie jeszcze zapytam: A sam atak w jakim stanie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 ja mam stary dobry zestaw 9x35. na ataku pół zęba się wyłamało jakieś parę lat świetlnych temu, ale do dziś lata bez zarzutu (talerz we wzorcowym stanie) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 hmm.. Sam atak w stanie bdb, ale wolalbym go sobie zostawic, bo mam zamiar dorwac jeszcze talerz i zmontowac 9 jak zrobie moj kosz..:buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 ja mam stary dobry zestaw 9x35. na ataku pół zęba się wyłamało jakieś parę lat świetlnych temu, ale do dziś lata bez zarzutu (talerz we wzorcowym stanie) Ta u mnie nie ma sie co wylamac czy wykruszyc :buttrock: Moze najwyzej zmienic swoj ksztalt przez uplastycznienie. [ Dopisane: 09-02-2006, 14:24 ]Cyborg78 a z ta 10 to jak moto sie sprawuje ? Nie jest za bardzo mułowate ? Z podjazdami sobie radzi, czy trzeba ostro redukowac ? Oczywiscie solowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi