Yool Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Żelatyna ma więcej zastosowań w motocyklu: Żelatyna + paliwo = żeliwo,nie wyparuje nam i nie wyleje się przy glebie motocykla,nikt nam jej z baku wenżykien nie wyssa, żelatyna + olej = żolej , nie rozrzedza się przy przegraniu silnika i nie wycieknie przy zgubieniu korka od miski olejowej żelatyna + borygo = żorygo , nigdy nie zamarznie , bo już jest ciałem stałym :D A tak serio , to opisz dokładnie jak dodawałeś tą żelatyne i jaki to odniosło efekt, ciekway jestem strasznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszkalisz Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 wydaje mi sie że kolega odpisze na ten post po wyjsciu ze szpitala ..[oby nic mu sie nie stało] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jinlun Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Przed wsypaniem proponuje zrobić tak ale mocno :D , a jak nie pomoże to jescze raz tak ;) aż do skutku. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 wydaje mi sie że kolega odpisze na ten post po wyjsciu ze szpitala hehe:D z tego co widac widac, dla niego 50zl nie jest raczej zadnym wydatkiem(tez bym tak chcial :D) mam nadzieje ze eksperyment sie powiedzie i kazdy bedzie mogl przerobic wlasne aku:D:D:D w sumie chyba nic nie stoi na przeszkodzie. jutro mam chemie, moze podpytam pania:D pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 czlowieku to ty lepiej ten aku uzywaj jako kwasowy a ta zelatyne to todaj do wódki i bedzie mozna ja jesc:) a najlepiej to zalac detke woda dodac zelatyny i "mus" bedzie:P a tak btw to ale sie usmialem juz od pierwszego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 asmodan = ten sam Asmodan ktory kilka lat temu siedzial na IRCu na #easy-rider ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 sovietek tak ten sam asmodan :D i zadam takie nie dyskretne pytanie o twojego nicka z tamtych lat :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Wlasnie wpadlem na chyba glupi pomysl zeby ze zwyklego akumulatora 6V zrobic zelowy popzez dosypanie zelatyny spozywczej do kwasu . Czy ktos takie cos kiedys zrobil moze ? jakies rezultaty? zaznaczam ze potrzebuje taki akumulatro do innych celow niz zasilanie w motorze.Kup sobie gdzieś na bazarze taką dużą latarke z możliwością ładowania i już masz aku żelowy tanio i bezpiecznie :D /Na stadionie w W-wie są podobno nawet zapasowe aku do tych latarek z oszałamiającą ceną 10 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 zajac szkoda tylko że myszon juz kupił ten aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Asmo: nie wiem z czego wtedy korzystalem: madrider lub b-21 zagladasz jeszcze niekiedy na IRCa? mi sie czasami zdaza ;)Haribek czesto siedzi na kanale.. masz kontakt z kims z tamtych czasow?ja mam GG do Bandziory (lub BadNadia - roznie sie nazywala..), GG do SalsaZX, GG do Magya.. pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 akurat czytalem temat jak bylem w szkole, a ze pozniej mialem chemie to sie zapytalem nauczycielki i stwierdzila ze trzeba by sie dowiedziec jaki jest zel w akumulatorze zelowym, a pozniej porownac, ale ze moge sprobowac ze nic nie powinno sie stac jak sie doda zelatyny do kwasu a dzialac powinno lecz niewiadomo z jkaim skutkiem,a jak bylo by to takie proste to akumulatory zelowe nie byly by wiele drozsze... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi