Gość Occult Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Siema, Ponieważ zdecydowałem się na to, iż narazie moje fascynacje motocyklowe pójdą w stronę błota i piachu, chciałbym sobie kupić coś do latania (dosłownie) po moim poligonie :) Zastanawiam się nad motocyklem klasy 125 cm - wydaje mi się, że tyle to mi wystarczy. Co doradzacie mi kupić ? CR 125 ? RM 125 ? A może coś ze światłami ? W ogóle się nie orientuje co i jak ....Aha. Chcę coś kupić za 5000-6000 tyś PLN. Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
api Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Polecamci Kawasaki KX 125 ma swiatla, nie ma problemu z czesciami po odblokowaniu ma zajebistego kopa, kumpel takim lata wiec wiem.Enduroguy z Józefowa z nim pogadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Kuba - to jest KDX :D :D ;) Occult - masz już doświadczenie jeżeli chodzi o motocykle i jak dla mnie jeżeli 125cm3 to właśnie cross (na hardenduro raczej nie wystarczy! ) . Jeżeli chodzi o wieksze propozycje 2t to mi do głowy przychodzi tylko KDX200 lub RMX200, ale ciezko dostac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 albo cwiare crossa pytanie tylko czy napewno taki moze lepiej np: XR 600 albo inna 600 4T bo crosy to bardziej na tor a w otwarty teren szybo zajezdzisz i paliwo bedzie znikac w oczach a koszty naprawy i serwisowania wysokie a za 6000 tys nie kupisz nowszego crosa po remoncie a tylko takie bym radzil brac ze wzgledu na mala zywotnosc elementow w tak wysilonym silniku Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 No własnie, takie rady dużo mi pomogą. Nie znam się na crossach, dlatego też pytam i słucham :P Powiedzmy sobie szczerze - będzie to weekendowa zabawka, używana sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemoo Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 ze 125 to moge polecić np DT , YZ lub Kawasaki KDX 125 lub 200 ma strasznego kopa przynajmniej tak mówią!1 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 ze 125 to moge polecić np DT DT to lajtowe endurko i nie ma nic wspolnego z yz czy kdx :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 crossy na tor , enduro w teren - i tego bym się trzymał :P więc może dr 350 ? utrzymanie duzo tansze niz crossówki + wszystkie zalety 4T :P a mocą porównywalnew cenie sie zmiescisz no i masz zarejestrowanne moto, którym jak trzeba wyskoczysz na asfalt Occult , ile masz wzrostu?jesli dobrze pamietam, to wczesniej miałes VFR 750ke? więc może od razu xr 600? :roll: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiu_Yo Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 wiesz jeśli to mają być weekendowe sporadyczne wypady w teren to cross klasy 125 da rade np CR 125 RM 125 i jeśli nie miałeś wcześniej doświadczenia z terenem to nie wykożystasz na początku wpełni tego motocykla tylko musisz sie liczyć z tym że koszty serwisowanie crossówek są sporenatomiast jeśli uważasz że dasz rade z cięższym moto to proponuje jakąś 600 np Xr600 lub jakąś 400 np DR400 opcji jest naprawde dużo to zalezy tylko od tego jak sie czujesz w terenie i zawartości portfela :P :P :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Occult jak chcesz dosłownie latać to dla Ciebie jedynym wyjściem jest wyczynowy motocykl crossowy lub enduro, myśle że najlepiej 125 bo da ci dużo przyjemności z jazdy i szybko się nauczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Hmmm, Widzę, że jest dużo opcji, sam nie wiedziałem, że jest tyle możliwości dotyczących jazdy w terenie. Jakoś niegdy mnie to nie interesowało. Wolałem MotoGP i "Street" goomka, palonko itp :P Może na początku powiem, że raczej będę wchodził w enduro. Nawet nie wyobrażam soebie kosztów związanych z jazdą crossówką, enduro ma silniki mniej wyżyłowane więc czuję, że są tańsze. Panowie, Jeżdżę na moto od 17 lat, mocy raczej się nie boję :P ale teraz z kasą krucho i dlatego chcę coś kupić do 6000 PLN. Suzuki, Kawasaki, Honda czy Yamaha ... zupełnie mi to obojętne w tym przypadku, dlatego też proszę zaproponujcie mi coś z enduro. Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 A czym jezdizles ostanio :P Tak z ciekawosci :P Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Jak Enduro to Suzuki DR 350(kilka postów niżej jest obszerny temat o tym motorze),jak Tor-Honda Cr :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 A czym jezdizles ostanio :P Tak z ciekawosci :P VFR 750 FFazer 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 A ja na twoim miejscu myslałbym o Enduro 250cc 2t.Nie masz może doświadczenia w terenie ale jestes obeznany z moca. Kawasaki Kdx 250?Mocny ale nie az tak wyzylowany jak kxCo do dr 350 to ja bym wolał kawasaki klx 250. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi