michal750 Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Kupilem CBR 600 F2 w grudniu 2005. Obecnie motocykl jest juz gotowy do rejestracji(mam wszystko co potrzeba: przeglad, tlumaczenia, zwolnienie z VATu itp) Poradzcie mi czy jak zaczekam z rejestracja do 1 maja tego roku to bede zwolniony z oplaty za karte pojazdu???Czy tez w wydziale komunikacji spisza date z umowy (31.12.2005) i bede musial ta karte oplacic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 po pierwse zmien sobie podpis, po drugie dalaczam sie do pytania.... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 prawo nie dziala wstecz... po 1 maja zaplacisz nowe stawki za karte pojazdu (podobno okolo 70-80zł) [ Dopisane: 02-02-2006, 17:06 ]sam czekam do maja zeby zarejestrowac swoje moto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Nie ma żadnej kary :!: wczoraj znajoma rejestrowała motocykl z rynku krajowego z datą umowy VI.05r. zero problemu a co do karty poj. to lepiej poczekać- 1.V. to ostateczny termin może nie będą czekali do ostatniej chwili z nowymi opłatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 No tak to wiele wyjasnia. Tylko martwie sie, ze zaraz zrobi sie wiosna, chcialoby sie pojezdzic a tu d..a, trzeba bedzie czekac do maja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 w dziale "przepisy" sa 2 tematy, w których ostatnio sporo na ten temat było powiedziane Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfera50 Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Ja tam kupiłem motocykl w listopadzie i jeszcze nie rejestrowalem . I wontpie że będe mał jakieś problemy ale jak coś to se umowe przepisze na nowo . :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 nie bedzie zadnych problemow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 o tak to wiele wyjasnia. Tylko martwie sie, ze zaraz zrobi sie wiosna, chcialoby sie pojezdzic a tu d..a, trzeba bedzie czekac do maja Sad Pare razy bez dowodu chyba można sobie śmignąć i liczyć na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 prawo nie dziala wstecz... po 1 maja zaplacisz nowe stawki za karte pojazdu (podobno okolo 70-80zł) [ Dopisane: 02-02-2006, 17:06 ]sam czekam do maja zeby zarejestrowac swoje moto... tez mam podobny problem. Kupile w grudniu motocykl i dzieki temu omija mnie dodatkowe 500zl wprowadzone od stycznia.Co do ceny karty to jak sie pytalem w urzedzie to ponoc ta cena zostala zakwestionowana ale nie wiadomo mi czy bedzie nizsza czy moze wyzsza.Bede probowal sie dowiedziec czy jesli kupilem motocykl w 05 czy karta tak czy siak bede placil 500zl bo moze tak byc i szczerze mowiac tak bym wolal. :) A to z tego powodu ze w polowie czerwca wyjezdzam i wracam w pazdzierniku czyli rejestrujac motocykl w maju mailbym co najwyzej miesiac jazdy ale przy duzych kolejkach moze sie okzac ze bede mial mniej czasu. Do zaosczedzenia moze bedzie 400zl ale co mi po tym jak motocykl bedzie stal :|. Od kiedy zaczalem robic prawko w sierpniu czekam na chwile kiedy bede mogl wsiasc na wlasne motot i jechac gdziekolwiek i chyba nie wytrzymam do 1 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon72 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 witamja kupiłem moto pod koniec paździenika u.r. i z rej. jeszcze sobie poczekam do tego maja a za kaske zaoszczędzoną ( ok. 400pln) kupie ponad 100 l wahy :P pozdr. Leon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi